RockStation

Egyszer talán még lesz új Savatage lemez

2021. június 13. - moravsky_vrabec

savatage_logo2.jpg

A floridai Savatage már két évtizede csendbe burkolózott, aminek személyes és szakmai okai egyaránt voltak. Legutolsó albumuk, a Poets and Madmen 2001-ben jelent meg, azóta új dalokat nem adtak ki, és egy 2015-ös Wacken-fellépést leszámítva nem is nagyon koncerteztek. 

Tovább

Billy F Gibbons: Hardware (Concord Records, 2021)

Kincs a sivatag mélyéről

gibbonshardware.jpg

A mai találós kérdés: mondjatok egy zenekart, aminek 51 éve változatlan a felállása (ötvenegy, nem elírás)! Az Aerosmith majdnem jó, de a nyolcvanas évek közepén a két gitárosuk ideiglenesen kiszállt. A helyes megfejtés a ZZ Top. Billy Gibbons, a ZZ Top gitárosa és egyik énekese már a harmadik szólólemezét adta ki, ami nem igazán üt el az anyazenekar világától. Hogy mi szükség volt rá? Megpróbáljuk megfejteni.

Tovább

Klipet készített a Heavy Is The Crownra a Daughtry

daughtry2021.jpgNa, hát ezt a dalt (mármint a címben szereplő Heavy Is The Crownt) rendesen megforgatja a Daughtry! A dalszöveges videó, a koncertfelvétel, meg még ki tudja mi után a hivatalos videót is leszállította a rá a hattagú zenekar. A láthatóan rengeteg energiát és pénzt felemésztett klip az alábbi, a dalt már talán sokan ismeritek - ha nem, annyit érdemes tudni róla, hogy egy igen remek modern rocksláger!

Tovább

Megjelent a Mr. Bungle koncertlemeze, itt az Eracist videója!

bunglepressnew2020.jpgPénteken került a boltokba és a megfelelő zeneszolgáltató platformok listájára a Mr. Bungle tavaly halloweeni online koncertjének felvétele, a The Night They Came Home. A tizennégy számos csomagról az Eracist dugta ki a kis piszéjét figyelemfelkeltési célból, ezt, valamint a korábban bemutatott Loss Of Controlt lentebb találjátok. Ha nem tettétek volna meg, érdemes beszerezni a csomagot, a filmet tartalmazó korongokon a teljes buli mellett Neil Hamburger fellépése, három klip és egy "így készült" filmecske is ott mosolyog.

Tovább

Gilisztás bohóckodás - Szólódalt adott ki a Slipknot perkása

0slipknot2020_05_eredmeny.jpgAz új lemez mellett még a saját agymenéseinek kidolgozására is van ideje a Slipknot bohócmaszkos ütősének. Shawn Crahan, aki általában a kilenctagú őrület látványvilágáért is felelős a Feed The Worms Birds című elektronikus valamit pattintotta ki, ami már a harmadik ilyen jellegű szerzeménye. A klipben a főszereplő Szmötyi, a girnyó!

Tovább

Vissza a Pokolból, egyenesen a semmibe - Új dal a Lorna Shore-tól

ls2021.jpgHa máshonnan nem, az előző énekesük balhéi miatt biztos, hogy ország-világ megismerte a Lorna Shore nevét, pedig azért van kakaó a zenében is bőven! A deathcore-t mesteri szinten toló csapat To The Hellfire címen mutatta be a kvázi visszatérő dalát, ami az augusztus 13-ra időzített ...And I Return To Nothingness EP-n fog helyet kapni. A csépléshegyek mellett megint jut epikusságból is gazdagon; ahogy egy bölcs ember mondta annak idején: prepare you anus!

Tovább

Ymir - Új dal jött a Die Apokalyptischen Reiter júliusban megjelenő lemezéről

6079fd6e-die-apokalyptischen-reiter-issue-tiki-video-the-divine-horsemen-album-preorder-live-image.jpegBemutatta a július 2-án kiadásra kerülő anyagának, a The Divine Horsemennek a második előzetesét a Die Apokalyptischen Reiter. Az Ymir, ahogy a korábban kiadott Tiki is a kísérleti hangvételű dupla lemezen kap majd helyet, melynek dalait a járvány alatt, mindenféle előzetes próba nélkül rakták össze. Mutatjuk a részleteket!

Tovább

Buliznál Peter Tägtgren fejében? - Új dal a Paintől!

pain_2021.png

Egyre több életjelet mutat a Pain, ami egyértelműen azt mutatja, hogy a lindemannos kitérő után újra ráfekszik a csapatára az apró zseni, Peter Tägtgren. A frissen kiadott Party In My Headhez egy videót is társított a kvartett, amiben azt teszik, amit a legjobban tudnak a zenélés mellett: feelingelődnek. Mutatjuk, hogy sikerált'!

Tovább

Devoid - Dusk (2021)

Itt a hazai metal jövője?

devoid_2.jpg

Hazai szinten kiemelkedni az underground mocskából nehéz. Több tényezős dolog, hogy elérd azt, hogy ne csak a haveroknak játssz és annak a másik három embernek, akik a "főzenekar" miatt jöttek. Ez vértizzadós, kemény munka, rengeteg év, lemondások, áldozatok halmaza. A győri Devoid elkészítette a második lemezét, amivel lehet, hogy kimásznak ebből a gödörből. Itt van a Dusk!

Tovább

Elkészült a kettes Auri korong

auri-2018.jpgKészre faragta a második nagylemezét a Nightwish oldalhajtása, a Tuomas Holopainent, az ő feleségét, a finn énekesnőt, Johanna Kurkelat és Troy Donockleyt összefogó Auri. A II - Those We Don't Speak Of szeptember 3-án kerül majd a boltokba és a platformokra, az első dal elvileg hamarosan elérhető lesz. Addig egy, az előző lemezére igencsak hasonlító borítót tudunk mutatni.

Tovább

Kiadta a második lemezelőzetes dalát a Times Of Grace

times_of_grace_photo_by_hristo_shindov.jpgHangulatos videót készített a Medusa című dalához a Times Of Grace. A két Killswitch Engage tagot a soraiban tudó formáció július 16-án adja ki a második nagylemezét, a Songs Of Loss And Separationt, erről szökött ki ez a hosszú, félig-meddig lélekőrlő tétel. A videó, a korábban bemutatott The Burden Of Belief és a lemez részletei az alábbiakban találhatók meg!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum