RockStation

"Tökre olyan, mint a Green Day!"

Interjú Marschall Györggyel a LongStoryShort! énekes-gitárosával

2021. augusztus 15. - theshattered

lss.jpg

A LongStoryShort! augusztus 19-én pótolja eddig kétszer elmaradt születésnapját, a zenekar négyéves fennállása alatt pedig bőven akad ünnepelni való: sikeres klipek, sokat dicsért bemutatkozó album és szereplés A Dal 2021-ben. Ennek alkalmából az énekes-gitáros Marschall György állt rendelkezésünkre egy rövid interjú erejéig.

Tovább

Albumsimogató: Metal Church – The Human Factor (Epic Records, 1991)

Mike Howe (1965-2021) emlékére

metal_church_the_human_factor.jpg

1991-ben látott napvilágot az eredeti értelemben vett power metal amerikai alapbandájának negyedik lemeze. Személyes kedvencem, és nem csupán a Metal Church munkásságából, de a világ mindenkori zenei termését tekintve is. Kétség sem férhetett hozzá, hogy a kerek évforduló kapcsán idén kijár a The Human Factornek az albumsimogatás. A sors azonban olykor elképesztően gonosz és beteges tréfákat tud űzni. 2021. július 26-án, nem egészen egy hónappal ötvenhatodik születésnapja előtt eltávozott az élők sorából Mike Howe énekes. Az ember, akivel egy életre megszerettem a zenekart, és akinek a csapat frontjára való visszatérését is kitörő lelkesedéssel fogadtam hat évvel ezelőtt. Illő tehát megemlékeznünk a most harninc esztendős kiadványról és az elhunyt vokalistáról.

Tovább

Hallgasd meg a Quicksand új albumát!

quicksand_annetterodriguezcrop.jpg

Pénteken jelent meg a New York-i Quicksand új albuma Distant Population címmel. A korai albumaival sok zenekarra hatást gyakorló csapat új albuma az Epitaph gondozásában látott napvilágot és most a kiadó jóvoltából jól meg is hallgatható az egész, ráadásul mindegyik dalhoz jóféle vizuál is van. A lemezkritikával pedig hamarosan jövünk.

Tovább

Lezárult a Black Veil Brides klipsorozata

black_veil_brides_2020.jpgElvileg már régen kint kellene hogy legyen, mégis várni kell még a Black Veil Brides új nagylemezére, a The Phantom Tomorrowra. Ez nem azt jelenti, hogy a rajongóknak éheznie kellene a dalok után, hiszen a frissen kiadott Torch révén már a negyedik előzetest mutatta meg a kvintett. A dal érdekessége, hogy a hozzá társított videóval lezárják az album sztorijához kötődő klipsorozatukat, lényegében már csak a megjelenést kellene kivárni. Az viszont csak október 29-én esedékes.

Tovább

Deathcore pofon kóstoló - Ha nem tetted volna még meg, akkor hallgasd meg a Slaughter To Prevail albumát!

slaughtertoprevail2020-e1589309008609.jpgPénteken jelent meg a Kostolom, a Slaughter To Prevail második nagylemeze. Az orosz deathcore csapat az anyagon több könnyedebb, leginkább nu metalra hajazó ízt vegyített a receptbe, viszont emellett sem vesztettek semmit a súlyból. Nemes egyszerűséggel: úgy falhoz rak, hogy csak győzzetek pislogni!

Tovább

Élőben nyomta el a közös dalukat Yungblud és a Bring Me The Horizon énekese

bring-me-the-horizon-yungblud-obey-promo-september-2020.jpgIgaz, az előbbi koncertjén, de élőben is bemutatta a Bring Me The Horizon legutóbbi albumán, a Post Human: Survival Horroron megjelent közös dalát a Bring Me The Horizon énekese, Oli Sykes és Yungblud. Az Obeyról rajongói videót tudunk mutatni. Azért volt ott némi elszabadult energia, na.

Tovább

JETHRO TULL - A (EMI/Magneoton 1980/2021)

A Jethro Tull és Ian Anderson eggyé válása

jethro_tull_a_2.jpg

A brit rockzene nagy hármasa, azaz a Black Sabbath, a Deep Purple és a Led Zeppelin mellett rendszerint csak lábjegyzetként szoktuk megemlíteni a Uriah Heep és a Jethro Tull nevét. Kétségtelen, hogy az előbbiek döntő befolyást gyakoroltak a komplett metal színtérre, de az utóbbiak jelentőségét is kár lenne a szőnyeg alá gyömöszölni. Mindkét zenekar hajóját egy-egy meghatározó muzsikus, Mick Box gitáros, illetve Ian Anderson énekes/fuvolás/mindenes kormányozza, bő öt évtizede. A Jethro Tull esetében bátran ki is jelenthetjük, hogy Anderson és a zenekar neve fokozatosan eggyé vált. A zenekar egyik korai formációjában egyébként egy bizonyos Tony Iommi is gitározott, egy Buddy Lackey/Devon Graves neveken ismert úriember pedig legfőbb hatásaként emlegeti a korai Jethro Tullt, olyannyira, hogy progresszív metal zenekarában (Psychotic Waltz) alkalmanként maga is játszik Anderson emblematikus hangszerén.

Tovább

Dance Of Ixtab (Psychopomp & Circumstance March No. 1) - Itt egy új Carcass-dal

carcass_2021.jpg

Szeptember 17-én Torn Arteries címmel jelenik meg a Carcass új albuma. Júniusban már mutatunk egy dalt róla Kelly's Meat Emporium címmel, most pedig itt a második kedvcsináló, a Dance Of Ixtab (Psychopomp & Circumstance March No. 1), melyhez amelyhez Costin Chioreanu készített animációs videót.

Tovább

Kellene Deftones tarotkártya? Mert van ilyen!

deftones2020press_copy.jpgHiánypótló merch terméket adott ki a Deftones: mostantól tarotkártya is viseli a nevüket. A Deftones Major Arcana nevű paklit bárki berendelheti, de ha virtuális formában szeretnétek látni a jövőtöket, arra is van lehetőség. Akár hisz valaki ebben, akár nem, azért azt be kell vallani, hogy elég pofás kártyákat csomagoltak bele!

Tovább

Megjelent a Lorna Shore EP-je, az And I Return To Nothingness

ls2021.jpgHát, akkor megérkezett...! Itt van a Lorna Shore legújabb anyaga, az első, amin az új énekesük, Will Ramos énekel. Énekel? Inkább acsarkodik! A srác nagyon tud, a zenészek pláne, a három nóta lentebb hallgatható meg. Pluszbónusz, hogy a címadó számra egy videót forgattak, az mosolyog itt elsőnek.

Tovább

Digitális jóságokkal ünnepli a tizenöt éves Sacramentet a Lamb Of God

lamb-of-god-momento-mori.jpgÚgy tűnik új tendencia indula zenei életben: jön a digitális újrakiadások kora, amikor a jól ismert zenei anyaghoz hozzácsapnak pár bónusztrekket és... Jóság. Ennyi a történet. A Lamb Of God is felül erre a vonatra, a tizenöt éves Sacramentet ünnepli majd meg ilyen formában, a bónuszban három, a tavalyi online koncertjükről átemelt, ide kapcsolódó trekket talál majd a hallgató. Hgoy ha ez nem lenne elég, a csapat augusztus 20-án felrakja a YouTube-ra a Making Of Sacrament kisfilmet a Walk With Me In Hell DVD-ről.

Tovább

Magyar nyelven is megjelenik Ronnie James Dio életrajzi könyve

dio.jpgA tervek szerint - azaz ha semmi komolyabb nem jön közbe - a jövő év első negyedévében magyarul is elérhető lesz Ronnie James Dio fotókkal gazdagon megszórt életrajzi könyve, az eredeti nyelven Rainbow In The Dark: The Autobiography címen kapható olvasmány. A pontos kiadási dátum egyelőre még nem ismert, a német nyelvű verzió augusztus 27-én jelenik meg.

Tovább

MOLIS SEPULCRUM - LEFT FOR THE WORMS EP (Pulverised Records/Total Darkness Propaganda, 2021)

Régi iskolás death metal

molis_sepulcrum.jpg

A magyar death metal fanatikusainak nincs okuk panaszkodni, hiszen a közelmúltban sorra jelentek meg a hazai csapatok figyelemre méltó kiadványai. Olyanokra gondolok, mint a Deprived Of Salvation nagylemeze, az Os bemutatkozó korongja, a Mephitic Grave debütálása, a Damnation remekbe szabott kislemeze, vagy éppen cikkem tárgya, a Molis Sepulcrum első EP-je.

Tovább

Megérkezett az első Running Wild lemezelőzetes: Diamonds & Pearls

rocknrolf.jpgRock'N'Rolfék megadják a népnek, amit illik: ahogy az ütemtervben is szerepel, megérkezett az első lemezelőzetes nótájuk, a Diamonds & Pearls. Az alább megtalálható trekk a Running Wild következő albumán, az október 29-én megjelenő Blood On Bloodon lesz hallható, de addig még egy tétel, a The Shellback biztosan megmutatja magát. Ezt szeptember 24-re tervezik a németek.

Tovább

Ha istenkirály tech-deathre szomjazol, itt a Deviant Process!

deviantprocess2021.jpgVéletlenül se lehet mondani, hogy a Deviant Process úgy ontaná magából az albumokat. A tech-death vonalon igencsak ügyesen mozgó négyes második albuma ugyanis öt évvel követi az elődjét, ami szintén annyi idővel a debüt EP után jelent meg. Legalább nem megy a mennyiség a minőség rovására, nemde? Igaz, a Nurture című anyagra még október 15-ig várni kell, de már két nóta kint van róla, az Asynchronous és a frissen kiadott The Hammer Of Dogma az alábbiakban találhatók meg. Mindenképp füleljetek rá!

Tovább

Megérkezett a Dream Theater új dala, a The Alien

dt2021.jpgAz ígéreteknek megfelelően bedobta a közösbe a legújabb dalát, a The Alient a Dream Theater. A progmetal koronázatlan királyai a számmal a következő nagylemezüket, az október 22-én megjelenő A View From The Top Of The Worldöt vezetik fel. A hétszámos anyag borítója, dallistája, valamint a The Alien alább található meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum