RockStation

VRAG - HARCOM (Filosofem Records, 2021)

Masszív, tömör monolit

2021. szeptember 19. - rattlehead18

vrag_harcom.jpeg

A legutóbbi Vrag lemez címe tökéletesen leírta mindazt, amit Roland ebben a projektben magára vállalt és képvisel. Remete; ennél jobb kifejezés nincs is erre a formációra. Aki még nem találkozott a Vrag nevével, annak a tisztánlátás kedvéért leírom, hogy a név mögött egyetlen zenész/énekes/mindenes áll, aki a borítókép kivételével a teljes produkcióért felel. Roland az elmúlt évtized során két nagylemezt jelentetett meg a Vrag logója alatt, és több, az undergroundban megszokott formátumú hosszabb-rövidebb hanganyag (gyűjtemény, demo, EP, megosztott kiadvány) is jelzi a formáció útját.

Tovább

Hétvégére egy kis The Pretty Reckless?- Ismét itt egy Unplugged verziós dal

tprdeathbyrockandroll.jpg

Taylor Momsen hangja nekem az akusztikus verziós dalaikban tetszik a legjobban. Így aztán igazán megörültem amikor láttam, hogy a Only Love Can Save Me Now is kapott egy ilyen verziót, amelyhez készült videó is. Nagyon szép, tiszta hangja van, kellemes hallgatni. Évekkel ezelőtt futottam bele egy akusztikus dalukba, ami sajnos szinte sehol sem fellelhető, pedig szerintem az egyik legjobb, de azóta is serényen kárpótolnak. 

Tovább

Jön a death metal all-star The Lurking Fear második nagylemeze!

thelurkingfear2021.jpgIdejét látta a következő album kiadásának a The Lurking Fear. Az At The Gates, Disfear, God Macabre, Skitsystem, Tormented és The Haunted bizonyos tagjait összetömörítő formáció, ha esetleg nem tudnátok hogy kenik az ipart, bemutatták a friss anyagról Cosmic Macabre című trekket - bátran mondhatjuk, hogy nem sz*roznak az öregek! Ha pedig több kellene, november 19-én érkezik a Death, Madness, Horror, Decay. Dal és csak a pontosság kedvéért a névsor is alább található meg!

Tovább

Megjelent a Carcass új lemeze, videót kapott a The Scythe's Remorseless Swing

carcass_2021.jpgTegnap óta végre hivatalosan elérhető a Carcass új albuma, az eredetileg tavalyra tervezett, de az ismert okokból elhalasztott Torn Arteries. A teljes anyag mellett egy videó is járt a britektől, ezt a The Scythe's Remorseless Swingre forgatták le. A tervek szerint a Carcass jövőre Budapestre is elhozza az anyagot, itt a Behemoth és az Arch Enemy társaságában zúznak majd egy egészségeset. De ezt azért még várjuk ki!

Tovább

NHC - Közös zenekarban a Foo Fighters és a Jane's Addiction tagjai

nhc-band-promo-header.jpgKét dallal mutatkozott be az NHC. De kik is ezek a mókusok és mit akarnak itt? Ez a három arc nem más, mint Dave Navarro (Jane's Addiction), Taylor Hawkins (Foo Fighters) és Chris Cheney (Alanis Morissette, The Coattail Riders) és egyszerűen csak nyomatják azt a frankó rockzenét, ami kiszakadt belőlük a közös dalírás alatt. Így már kicsit többet mond a dolog ugye? A menüben a gyorsabb Feed The Cruel és az elszállósabb Better Move On, csak hogy elég széles legyen a termékskála. Íme!

Tovább

Kattints! - Clickbait címen megjött az új Exodus nóta

exodus_2021.jpgOlyat teker a friss Exodus-szám, hogy öröm hallgatni! A november 19-én megjelenő Persona Non Grata második előzetes száma a The Beatings Will Continue (Until Morale Improves)-t követi a sorban. A két nóta alapján az hót' biztos, hogy egy elég komoly riffmonstrum lesz a 2014-es Blood In, Blood Out utódja, érdemes lesz felkötni a gatyát!

Tovább

Üldözős jelenet - Megérkezett a The Algorithm új dala

algorithm2021.jpgLeszállította a legfrissebb nótáját a francia The Algorithm. Az elektronikát és a döngölős gitárokat szépen háziasító projekt friss szerzeménye, a Decompilation sem fogja meghazudtolni a receptet, konkrétan olyan a dal, mintha egy korai kétezres évekbeli akció sci-fi üldözős jelenete alól rántották volna ki.

Tovább

Hallgasd meg velünk az Ignite friss és ropogós EP-jét!

ignite_2021.jpg

Megtörte a csendet az Ignite és egy új EP-vel jelentkeztek a minap. Vajon hogyan folytatják Téglási Zoli után? Erre egy kicsit választ ad a most megjelent két dal az Anti-Complicity Anthem és a Turn XXI. Az előbbihez egy videóklipet is kaptunk. Téglás Zoli utódja Eli Santana lett. A zenész olyan klasszikus metal bandákból lehet ismerős mint a Holy Grail vagy a Huntress. 

Tovább

Érzékbontás - Kiadta a negyedik dalát az amerikai Dying Wish

dyingwishusa2021.jpgMég csak három éve alakultak, tehát ott az a bizonyos tojáshéj a fenekükön, a portlandi Dying Wish körül mégis igen nagy az érdeklődés. Az első albumára készülő hardcore-metalcore kvintett már olyan titulusért volt harcban, mint a brit Heavy Metal Awards Legjobb Nemzetközi Zenekarának díja, de a Revolver is az egyik legjobb új zenekarként mutatta be őket. A bemutatkozó anyag, a Fragments Of A Bitter Memory (ahogy olvashattatok róla már nálunk is) október 1-én érkezik, alább bemutatjuk az összes már bemutatott dalt, így a frissen kipakolt, abszolút gyilok Severing The Senses-t is.

Tovább

Khera - Friss-ropogós nóta jött a Four Stroke Barontól

four-stroke-baron-2021.jpgKépzeld el, hogy egy barátoddal ülsz a sivatagban és TV-n nézitek a zenekarotok új videóját. Na, ez a Four Stroke Baron új dalához, a Kherához készített klip lényege. Videó a videóban, igazából tök jó ötlet! A Devin Townsend hangzására hajazó friss lemez, a Classics majd október 1-től lesz elérhető, a hasonlóság persze egyáltalán nem véletlen: a kopasz zseni volt ennek az anyagnak a producere és ő is keverte meg azt.

Tovább

Kék - Megjelent a Spiritbox bemutatkozó albuma

spiritbox_credit_lindsey_byrnescrop.jpgHosszas promózás és jó pár remek előzetes dal után végre megérkezett a volt Iwrestledabearonce tagokat is a soraiban tudó, viszont annál sokkal komolyabb muzsikát játszó Spiritbox bemutatkozó albuma, az Eternal Blue. A progresszív elemeket és hol kellemes, hol igazán agresszív női éneket vegyítő anyag egy igazán kellemes hallgatnivaló lett, de hamarosan majd bővebben is írunk róla. Addig is ismerkedjetek vele!

Tovább

Még a végén prog-rock lemezt ír a Foo Fighters?

foo-fighters-as-the-dee-gees-696x441.jpgValószínűleg csak ügyes marketingfogásként, de Dave Grohl feldobta, hogy akár még prog-rock lemez is lehet a Foo Fighters következő anyaga. A nemrég Bee Gees feldolgozásokkal jelentkezett, az év elején hagyományos albumot is kiadott csapatnak egyelőre nincs még új, vagy kidolgozandó dala, így bármi lehet még belőle.

Tovább

Nézz bele a Behemoth decemberben érkező koncertalbumába!

behemoth-2018-august-press-shot.jpgDecember 17-én fog megjelenni a legújabb Behemoth anyag, az In Absentia Dei. A szépen a karácsonyi piacra belőtt tétel a black/death csapat tavaly őszi online koncertjének az anyagát mutatja be, aminek az anyagát hol máshol, mint egy elhagyott templomban rögzítették. Az elsőként kiadott nóta az A Forest EP-n bemutatott címadó, az Evoe (In Absentia Dei).

Tovább

ANGUISH - DOOMKVÄDET (Sun & Moon Records, 2021)

Svédország és doom metal

anguish_doom.jpg

Egy-másfél évtizede az ember akár automata üzemmódba kapcsolva is belekezdhetett egy-egy doom metal lemez ajánlójának felvezetésébe. Közhelyként lehetett puffogtatni, hogy mennyire mostoha sorsú műfajról van szó, milyen kevés lemez jelenik meg a stílusban, ráadásul ennek a muzsikának igazi tábora sincs. Hangsúlyozom, hogy itt és most nem a magyar földön is túltengő stoner/sludge csapatokra, hanem a szó szorosabb értelmében vett doom műfajra gondolok.

Tovább

Így kell minőségi black metalt tolni! - Új dal a Hate-től

hate-2019.jpgSokaknak szentség(?)törés, ha egy black formáció kiesik a budiban, krumplival felvett hangzás és a folyamatos dara keretéből, de ha egy zenekar van olyan bátor és meglépi ezt, máris más a fekete menyecske fekvése! A Hate egyike azoknak a bandáknak, akik nem restek minőséget vinni a nyers zenébe, erre pedig ékes példa az új lemezelőzetes daluk, a Resurgence. Tessék csak megfülelni!

Tovább

Megjelent a The Troops Of Doom második EP-je

troopsofdoom2021.pngMivel a nagylemezt a még mindig tartó járványhelyzet miatt jövőre halasztották, ezért egy újabb EP-vel lepte meg a rajongókat a Sepultura korai korszakának gitárosa, Jairo "Tormentor" Guedz és zenekara, a The Troops Of Doom (a stílus talán már ezek alapján is sejthető). A The Absence Of Light természetesen szabadon elérhető, ezt az alábbiakban is megtaláljátok, a teljes nagylemez várhatóan akkor jön majd, amikor azt rendesen meg tudják turnéztatni.

Tovább

Komoly vendégsereg várható az új Mastodonon

mastodon-promo-2021.jpgA borító és a dallista, meg persze a friss nóta, a príma Pushing The Tides után azt is elárulta a Mastodon, kik ugrottak be kicsit zenélgetni a friss korongra, a Hushed And Grimre. Nos, a vendégek neve már magáért beszél, így csak félhanyag módon bedobnánk az infók közé, ahogy azt is, hogy Brann Dailor hogyan állt elő a dupla korong gondolatával.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum