RockStation

Szellemeskedünk? - Ezt rejti az októberi Metalhead Box

2021. december 12. - theshattered

metalheadbox.jpgHozzám kicsit későn jutott el a Halloween, mondjuk nem is baj - nem szoktam tartani. De a hozzá kapcsolódó metalos relikviákat mindig jól eltalálják! Ezekből kaptam egy szép merítéssel.

Tovább

Ezek voltak a RockStation szerkesztőségének idei kedvencei

mastodon_2021_1.PNGIgaz, még messze nincs vége az évnek, de hát valamikor számot kell vetni a 2021-es kedvenceinkből - annyi megjelenés talán már nincs hátra, esetleg majd a jövő évire rárakjuk azokat :-) Szóval fogta magát a RockStation apraja-nagyja és összerakta, mikre rázta szívesen ebben az éven, mert hát volt mire. Fontos és nem győzzük kiemelni: mindenkinek megvan a maga stílusa és természetesen egyikünk sem hallgatta végig az összes idén megjelent korongot, így lehet, hogy hiányolni fogtok ezt-azt, de hát ilyen a szubjektivitás.

Tovább

Maybe Tomorrow - Megjelent Eric Wagner posztumusz szólólemezének első dala

eric_wanger.jpgMegérkezett Eric Wagner legutolsó szólólemezének első előzetese. Az eredetileg novemberre tervezett anyag, az In The Lonely Light Of Mourning végül március 22-én lát majd napvilágot, erről a Maybe Tomorrow lett elérhető. A Trouble és a The Skull énekeseként is ismert Wagner augusztusban hunyt el a Covid szövődményeként kialakult tüdőgyulladásban, mindössze hatvankét éves volt.

Tovább

MANDOKI SOULMATES - UTOPIA FOR REALISTS: HUNGARIAN PICTURES (Inside Out- Sony Music, 2021)

mandoki_soulmates.jpg

Mándoki László neve feltehetően ismerősebben cseng a Kárpát-medencén kívül - elsősorban a német nyelvterületeken -, mint határainkon innen, bár a Leslie Mandoki név időnként felbukkan a hazai sajtóban is. A veterán dobos, aki egyben énekes is, a hetvenes évek elején Budapesten kezdte a muzsikálást, majd az évtized közepén Csupó Gáborral, aki később a filmiparban szerzett nevet magának, elhagyta az országot. Mándoki László a nyolcvanas évek elején a német Dschingis Khan zenekar tagjaként került be a nemzetközi zenei körforgásba, de a friss, Hungarian Pictures alcímmel megjelent Utopia For Realists című lemeze kapcsán gyorsan felejtsük is el ezt a formációt!

Tovább

A furcsa hallucinációk forrását keresve

Új videóval jelentkezett a Deep Glaze

deep_glaze_1_kredit_marjai_balint.jpg

Nemrég jelent meg a Deep Glaze új, hatszámos albuma, az Arcadia, amit a közönségnek élőben is bemutatnak december 10-én, azaz ma a Turbinában, vadiúj felállással. A lemezt megelőző második single-hez, a Lalala (The Afternoon) címűhöz készítettek most egy kisfilmet is. /Fotó: Marjai Bálint/

Tovább

Újabb szólólemezt készített Ronnie Atkins, az első dalt meg is hallgathatjuk

ronnie2021atkins.jpeg

Ronnie Atkins leginkább a Pretty Maids alapító-frontembereként ismert, de több alkalmi projektben is hallhatjuk, elég csak az Avantasia vagy az At The Movies nevét említeni. A dán énekes idén adta ki első szólólemezét One Shot címen, amit rekordidő alatt követ a második.

Tovább

Így nyomta fel a legújabb lemezét a Mastodon

mastodon-october-2021-promo.jpg

A Mastodonnál már szinte hagyománya van annak, hogy ha stúdióba vonulnak, akkor a kamera is megy velük. Nem volt ez másképpen most, a Hushed And Grim esetében sem. Már megjelent egy jó adag videó, amik többek közt a felvételekről, hangzásról, vendégekről szólnak. Ezeket szedtük most csokorba nektek, hogy ne kelljen bogarásznotok a neten.

Tovább

Megjelent az Aure első EP-je

aure.png

Az Aure 2020 nyarán alakult meg Boru és Oaken tagokból azzal a céllal, hogy egyedi megközelítésből kísérletezzen a black metallal darkjazz, ambient és filmzenés hatások beépítésével. A szövegek és a koncepció középpontjában a kilátástalanság, a melankólia, a mentális zavarok, és az ezekből fakadó légzési problémák állnak.

Tovább

Rob Halford énekel a Bad Penny új dalában

judaspriest-7.jpg"De ki a Bad Penny?" - merül fel az abszolút jogos kérdés az olvasó részéről. Nos, a kvázi szupergruppot olyan arcok alkotják, mint Danny Miranda (Queen + Adam Lambert), Jules Radino (Blue Öyster Cult) és Mike Holtzman. Ide szállt be énekelni a Metal God, aki a Push Comes To Shove sorait Militia Voxszal közösen repíti az éterbe.

Tovább

A régi lemezek hangulatát idézi új dalával az Underoath

underoath-2018.jpgTim McTague gitáros szerint a friss daluk, a Numb egyfajta felnőtt verziója a They're Only Chasing Safety-n kiadott tételeknek. Nos ebben van valami, a klippel gazdagított tételben ugyanis újra előkerül az ének a refrénben, igaz állítólag ez lesz az egyetlen ilyen a januárra ígért albumon. Ez utóbbi Voyeurist címen lesz elérhető.

Tovább

Chemical Godz címmel itt egy új Crowbar videó

crowbar_2020.jpg

Kirk Windstein sem ül a babérjain. Visszatért a Downba a pandémia alatt, most meg azért a főzenekarával, a saját kis gyermekével a Crowbarral éppen kihoztak egy jó súlyos tételt, amihez videót is készítettek. Alább a Chemical Godz, ami azt jelenti, hogy hamarosan jön egy új album, mégpedig Zero And Below címmel március 4-én.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum