RockStation

A 2021-es év 20 legjobb rock/metal albuma

... a RockStation szerkesztősége szerint

2021. december 19. - rockstation

top2021.jpgBár szövegesen ténylegesen csak lista első 20 helyezettjét értékeltük, de idén annyira felhalmozódtak a lemezek és annyira szoros volt a képzeletbeli verseny, hogy végül rendhagyó módon azt is megmutatjuk, mi lett volna, ha harmincassá duzzad a sor. Az egyéni listákat a múlt héten már láthattátok, így sejthető volt, hogy mely korongok teljesítettek jobban a mi szemünkben (ITT tudjátok megnézni az erről készült írást), most pedig akkor bemutatnánk, kik is azok az előadók, akik úgy "nagy általában" közel álltak a szívünkhöz.

Tovább

Bemutatta a harmadik lemezelőzetesét az Arjen Lucassen-féle Star One

arjen2021.jpgFebruár 18-án fog megjelenni a Star One legújabb albuma, a Revel In Time. A több mint tíz év lemezcsend után kiadásra kerülő csomagról a Micheal Millsszel (Toehider) és Ross Jenningsszel (Haken) közösen felvett Prescient került bemutatásra (a kétlemezes anyag első korongján Lucassen, a másodikon több vendégzenész énekel majd), ezt lentebb, a lemez részletei után találjátok meg. A friss anyag előrendelésével egyidőben megindult a két előző album, a Victims Of The Modern Age és a Space Metal újrakiadásának előrendelése is, ha esetleg még hiányoznának a gyűjteményből.

Tovább

Megérkezett a Deserted Fear új dala, jövőre lemez is lesz!

deserted-fear-03-sw_by-manuel-glatter-1500x1001.jpgKiadta a március 4-én érkező albumának első előzetesét a német Deserted Fear. A dallamos death metalban nyomuló trió a Doomsday címet adták a korongnak, erről az első teljes dal, az intrót követő Part Of The End lett az első előzetes. Az anyagon bónuszként ott lesz a korábban kiadott két "figyelemfelkeltő" tétel, a Funeral Of The Earth és az In Flames feldolgozásuk, az Artifacts Of The Black Rain is.

Tovább

Megjelent a Mire albuma, klipet kapott a Lightless

mire2021.jpgTegnap végre megjelent az As I Lay Dyingból távozott Nick Hipa új zenekarának, a Mire-nek a bemutatkozó albuma, az A New Found Rain. A nagybetűs dátummal összekötve, illetve a jeles eseményről megemlékezendő megérkezett az anyagot indító Lightless videója is, ezeket, mármint a klipet és a teljes lemezanyagot az alábbiakban találjátok meg.

Tovább

Akusztikus koncerttel jön Budapestre Anneke Van Giersbergen

anneke_2021_1.jpgBudapesten is bemutatja a legutóbbi nagylemezét, a zseniálisan gyönyörű The Darkest Skies Are The Brightestet a holland énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A koncert még nem most lesz, de a jövő november 6-ra belőtt eseményt már csak nem fogják eltolni (reméljük a legjobbakat), tessék készülni rá! A helyszín a Dürer Kert lesz.

Tovább

14 év után jön a The Hellacopters új albuma, itt egy új dal

hc2020.png

Korábban már beszámoltunk róla, hogy megtörtént, ami nem fog soha. 2008 után ugyanis új albummal jelentkezik a Nicke Andersson vezette The Hellacopters. A hétre új dalt is ígértek az urak, ami Reap A Hurricane címmel be is futott. A csapat új albuma a Nuclear Blast égisze alatt érkezik jövő tavasszal.

DEATH HAS SPOKEN - CALL OF THE ABYSS (Ossuary Records, 2021)

Doom és a death metal

dhs_call.jpg

A Death Has Spoken zenekarnév a képviselt műfajt illetően önmagában is árulkodó, a stílszerűen november 1-én megjelent Call Of The Abyss címe és borítóképe pedig végképp egyértelművé teszi, hogy milyen jellegű muzsikába futottunk bele. Két irányzat jöhet szóba, a doom és a death metal. Pontosan erről is van szó, sőt mindkét műfaji jelző ráhúzható a lengyel csapatra, azaz a kilencvenes évek elején angol földön szárba szökött doom/death metal a választott műfaj.

Tovább

PvP - Új dalt készített az Amaranthe

web_amaranthe_bandpic.jpgFriss nótát pattintott ki a hiperslágeres modern metalban utazó Amaranthe. A hatos a 2021-es bajnokságot megnyerő svéd nemzeti e-sport csapat tiszteletére írt PvP-hez egy klipet is lehozott, ezt az alábbiakban találjátok meg. Elize Rydék várhatóan jövő októberben Budapestre látogatnak, a tervek szerint a Beyond The Black társaságában veszik majd be a Barba Negra színpadát, reméljük addiga már rendeződnek a dolgok és nem lesz ez is a tili-toli áldozata.

Tovább

Új klip jött az A Day To Remembertől

a-day-to-remember-2019.jpgFriss videóval támogatta meg a tavasszal megjelent albumát, a You're Welcome-ot az A Day To Remember. A várhatóan február 15-én a Bring Me The Horizonnal Budapestre látogató csapat a Last Chance to Dance (Bad Friend)-hez készítette el a poént sem mellőző kisfilmet, a külön figylemnek köszönhetően jó eséllyel az előbb említett bulin is hallhatjuk majd. Már ha lesz az a koncert ugyebár...

Tovább

Fotóskönyv jön a Motörhead hőskoráról

mhclassic.jpgFriss, Motörhead tematikájú lapozgatnivaló érkezik. Mármint tényleg lapozni- és néznivaló, ugyanis a Graham Mitchell mintegy száz eddig sehol nem látott fotóját tartalamazó könyv rogyásig lesz archív képekkel. Sokat igazából nem érdemes körbemagyarázni rajta, a könyv címe mindent elmond: Fast & Loose: Snapshots From The Graham Mitchell Archive, 1977-1982. Mitchell nem mellesleg a nevezett korszakban Lemmyék turnémenedzsere volt, szóval első kézből érkeznek a valóban testközeli képsorot. És hogy ne áruljanak zsákbamacskát, alább egy videóban mutatják be, mégis miről van itt szó.

Tovább

Diabolical - Itt egy új dal a Destructiontől

destruction_2021.jpg

Diabolical címmel a Napalm Records gondozásában április 8-án jelenik meg a germán thrash metal gépezet, a Destruction új albuma. Ehhez beharangozóként egy új dal is napvilágot látott, mégpedig a címadó, melyhez egy videó is társul. A 40 éves jubileumára készülő csapat nyáron vált meg Mike Sifringer gitárostól, utódja az argentin Martin Furia lett. A videó, a lemezborító és a dallista a tovább után.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum