RockStation

iamyank új lemeze robosztus és zabolázatlan

2022. február 10. - sunthatneversets

amwf_foto_sinco_1639405740.jpeg

December elején a Disappear sötét, örvénylő videójával indultunk el egy újabb iamyank-útra, ezúttal már trió felállásban. Az All Machines Will Fail világa hosszú ideig formálódott, mire megtalálta hozzá a megfelelő társakat. yank mellett Mohácsi Matyi (basszus - Trillion, Grand Mexican Warlock) és Kocsis Máté (dobok - Ghostchant, ex-Idoru) hármasa adja meg a megfelelő zenei formát annak a nyers erőnek és a hirtelen elsodró érzelmi állapotoknak, amik mindnyájunkban bennünk laknak. /Fotó: Jim / Sinco/

“A zenekar új színt hozott az életembe, amiért már most hálás vagyok nekik. Igyekszem nem determinálni semmit az All Machines Will Fail-lel kapcsolatban, ezt meghagyom inkább nektek.”

A most megjelenő And We három tételes szerzemény, amiről az alkotók inkább nem mondanának elöljáróban semmit, hogy nyitva hagyják előttünk az összes lehetséges értelmezés-ajtót. De nem csak a zene, hanem a vizuális világ is csodálatos együttállásokból formálódott ki; a felvételeket Bánházi Gáborral készítették a Zengőkertben, hol velük volt Jim / Sinco is, a mozgóképes örvénylés az ő munkája.

Az All Machines Will Fail arculatát Borbás Marci álmodta meg, a borító pedig Bartis Attila József Attila-díjas író, fotográfus képe.

“Hatalmas megtiszteltetés a számunkra, hogy engedélyt kaptunk Bartis Attila művének album borítóként való felhasználásra. Ehhez a zenei anyaghoz, különösen nehéz feladat volt megfelelő vizuális társat találni. A “Húsvéti bárány” olyan zsigeri szinten ragadott meg, amiből tudtam, hogy megtaláltam, amit kerestem.”

Az anyag emberközeli színezete és egyes streaming platformok körül kialakult kurrens légkör miatt az And We egyelőre exkluzíven csak Bandcampen érhető el egy csak ott hallható hidden track-kel. Az All Machines Will Fail élőben először, meglepetés vendéggel március 3-án játszik élőben a Turbina Kulturális Központban, amire a jegyek már elérhetők a Tixán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5017363306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum