RockStation

Compliance - Itt a Muse új dala és videója

2022. március 17. - sunthatneversets

muse-march-2022-promo-2.jpg

Compliance címmel megérkezett a Muse új dala, mely már második  a sorban a korábban kiadott Won't Stand Down után. Az első dallal keményebb hangvételt megütő csapat új száma az utóbbi évek gitárszegényebb hagyományait követi. A dal mellé jár lemezbejelentés is. A Muse új albuma Will Of The People címmel augusztus 26-án érkezik. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar június 21-én a VOLT Fesztiválon játszik.

A jelenkor bizonytalanságai ihlették a Muse új albumát. A korszakalkotó Muse is beáll az örömhírhozók sorába, ugyanis nem elég, hogy egy újabb, függőséget okozó zenét, a „Compliance”-t mutatja be, de most az is kiderült, hogy érkezik a zenekar kilencedik stúdiólemeze 2022. augusztus 26-án. 

A várva várt kiadványról, a Muse frontembere, Matt Bellamy megosztotta, hogy: „A ’Will Of The People’, Los Angelesben és Londonban készült, a világban növekvő bizonytalanság és instabilitás ihlette. A világjárvány, az új európai háborúk, a hatalmas tiltakozások és zavargások, a felkelés kísérlete, a nyugati demokrácia hullámzása és növekvő tekintélyuralmi rendszere, a futótüzek és a természeti katasztrófák, valamint a globális rend felbomlása mind helyet kaptak a lemezen. Ez egy aggasztó és ijesztő idő mindannyiunk számára, mert a nyugati birodalom és a természeti világ, amely oly sokáig tartott minket, valóban fenyegetett. Ez az album egy személyes iránytű mindazon a félelmekkel és felkészüléssel, ami következik." 

Az új kiadványban elmosódnak a határok a glam rock, elektronikus textúrák, gránit nehéz riffek és a progresszív elemek között, így hűen követik az ikonikus Muse-hangzást. 

A bejelentéssel egy időben pedig a korongon is hallható „Compliance” című felvétel is napvilágot látott, ami azonnali dallamtapadáshoz vezet a teledíszített, karcsú szintetizátorok eufóriájával, és nem várt alt-popszerű hangzásvilágával. 

Bellamy kendőzetlenül mesélt a "Compliance” hátteréről: „A dal arról szól, hogy mennyire alávetjük magunkat a tekintélyelvű szabályoknak, annak érdekében, hogy egy bizonyos csoportban elfogadjanak. Közösségek, a kormány, a demagógok, a közösségi média algoritmusai és a vallás elcsábít minket a sebezhetőség korszakában, ami önkényes szabályokat és torz elképzeléseket teremt nekünk. Megnyugtató mítoszokat árulnak nekünk, és azt mondják, hogy csak ők tudják megmagyarázni a valóságot, miközben csökkentik a szabadságunkat, az autonómiánkat és a független gondolkodásunkat. Nem csak kényszerítenek minket, hanem terelnek, megijesztenek és behatárolnak bennünket, hogy napi „2 perc gyűlöletet” produkáljunk egy általuk választott külső csoporttal szemben, és hunyjunk szemet az értelem és együttérzés saját belső hangja felett. Csak a mi „megfelelésünkre” van szükségük.” 

A kísérő videót a "Looper" című sci-fi film ihlette, amiben a maszkot viselő gyermekek megsemmisítik a jövőbeli magukat, hogy elkerüljék a disztópikus, elnyomó világot.

Ez pedig a fentebb is említett Won't Stand Down, ha valaki lemaradt volna róla:

muse_will.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4917782152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum