RockStation

TOXIC Weekend – Punk-HC fesztivál / 3 napos nyaralás Orfűn

2022. július 06. - rockstation

af2019.jpg

A legkedveltebb hazai és nemzetközi hardcore punk zenekarok veszik be július második hétvégéjén Orfűt a háromnapos TOXIC Weekend keretében. Vigyázat, ahogy a rendezvény neve is mutatja, komoly buli várható!

A legendás pécsi TOXIC Music Club hangulatát idézik meg július 7-8-9-én a Fishing on Orfű helyszíneként már jól ismert Panoráma Campingben. A TOXIC Weekend keretében 6 nemzetközi és 24 hazai zenekar játszik két színpadon, három napon át.

A punk és hardcore műfajok legendás zenekarai érkeznek, a nemzetközi mezőnyből: fellép a nyolcvanas években kialakuló és virágzó NYHC színtér egyik vezető zenekara, az Agnostic Front. Már 1979 óta megalkuvás nélkül, megállíthatatlanul nyomja a punkot, a július végén már 65-tödik életévét töltő élő legenda Wattie Buchan csapata, a The Exploited, akik a fesztivál szombati napján szántják fel a színpadot. Idén épp 20 éve, hogy Los Angelesben megalakult a Terror, nem először bizonyítanak a hazai deszkákon, akárcsak a Cockney Rejects, akiket nagy eséllyel utoljára láthat a hazai közönség, ugyanis pár hónapja bejelentették közelgő leállásukat. Szintén a veteránok csapatát erősíti az idén 45 éves brit Discharge, ami olyan bandákra is nagy hatással volt, mint a Metallica, vagy a Sepultura. Sok durvaság közé egy kis vidámságot hoz a humoros szövegeiről elhíresült brit OI punk brigád, a Peter And The Test Tube Babies.

A veretes nemzetközi felhozatal mellett természetesen a hazai szcéna színe-java is képviselteti magát, itt a teljes névsor: A.M.D., Beerzebub, Böiler, Counter Clockwise, Don Gatto, Dirty Dawn, Fegyelmező Részleg, Francesco és a haverok, Hanoi, HétköznaPI CSAlódások, Kozmosz, Liberal Youth, Linx, Lopunk, Macskanadrág, nemecsek, PETOFI, Prosectura, QSS, Social Free Face, Stubborn, Tisztán a cél felé, Vodka For Kids, és a bandabeszavazáson bejutott Shitpump.

tw22_program_molino_335x175cm_preview.jpg

A szervezők a zenei programok mellett természetesen készülnek kiegészítő rendezvényekkel is. Többek között várhatóak sportesemények, vetélkedők, többek között útjára indul az első Toxic Weekend focikupa. Külön pikantériája ezeknek az eseményeknek, hogy a hazai és külföldi fellépők tagjait is próbálják bevonni a szervezők.

Az OI! PUB is helyt ad programoknak, kis ízelítő:

A fesztivál csütörtöki napján:
A Magyar Punk/Hardcore története a 80-as évektől napjainkig Tizedessel
Pódiumbeszélgetés, sok-sok archív képpel és videóval, a TOXIC Weekend 2022 fesztivál csütörtöki napján, 19:20 órai kezdettel!
Pénteken:
Roger Miret (Agnostic Front) és Dudich Ákos (fordító és kiadó) pódiumbeszélgetése, könyvbemutató, közönségtalálkozó, 19:20 órai kezdettel!
Majd szombaton:
CPg pódiumbeszélgetés, könyvbemutató, közönségtalálkozó, ugyancsak 19:20 órai kezdettel!

A TOXIC Weekend mögött álló csapat - akik nem mellesleg a Rockmaraton fesztivál és Punk-Rock-Maraton szervezői is - egy 100%-ig hamisítatlan punk/HC bulit ígérnek, ahol nem csak a csontjainkra kell vigyázni a pogóban, de a májunkra is a kocsmapult mellett. Háromnapos bérletek és napijegyek válthatóak a Tixa oldalán, a teljes program elérhető a fesztivál weboldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6117876163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum