RockStation

Gorleben - Game Over (Szerzői kiadás, 2022)

Mogorva végítélet-szimfóniák

2022. szeptember 18. - rattlehead18

gorleben_game_over.jpg

A Gorleben egy első lemezes német zenekar, akik death-es, blackes behatásokkal átitatott doom metalban utaznak. Ez önmagában még nem adna okot arra, hogy megemlékezzünk a Game Over című korongjukról, hiszen manapság mindennaposak az efféle goromba formációk és lemezek. A németek különlegességét a mögöttes koncepció, a szövegek témaválasztása adja. Ez pedig nem más, mint egy manapság újra aktuális, kényes téma, az orosz nukleáris kísérletek taglalása.

Tovább

Tizedik szülinapja alkalmából új EP-vel rukkol elő az Omega Diatribe!

omega_diatribe_2022.jpgIdén ünnepeli az Omega Diatribe a tizedik aktív évét, amit egy My Sphere címet viselő exkluzív digitális EP-vel koronáznak meg. A kiadvány társproducere és mixing/mastering embere ismét a dán Tue Madsen volt, akinek munkájával anno sikerült bezsebelniük a 2018-as HangSúly Zenei Díjazáson 'Az Év Legjobb Stúdióprodukciója' díjat a harmadik, Trinity címet viselő lemezükkel. /Fotó: Lányi Kristóf/

Tovább

Hivatalosan is a Deep Purple tagja lett Simon McBride

dp_simon.jpgJúlius végén jelentette be a Deep Purple, hogy Steve Morse gitáros súlyosan beteg felesége kezelései, ápolása miatt kilép a zenekarból. A Deep Purple Simon McBride-dal folytatta a koncertezést, aki mára a zenekar teljes jogú tagja lett. Az erről szóló közleményt pénteken tette közzé a csapat hivatalos csatornáin.

Tovább

Nézz bele a Mercyful Fate Wacken Fesztiválos koncertjébe!

_kw_0612.jpgAz idei fesztiválszezon kétségkívül egyik legnagyobb rockzenei dobása a Mercyful Fate volt, hiszen King Diamond és zenekara 23 év után tért vissza a színpadra. A Wacken Fesztivál most egy három dalos részletet tett közzé a nyári koncertből. A rajongók az Evil, Come to the Sabbath, Satan's Fall trióját csekkolhatják alább.

Tovább

Megérkezett a Dimmu Borgir újrakevert klasszikusának harmadik előzetese

dimmu_borgir_2018.jpgMint ahogy azt a rajongók jól tudják, október 28-án újracsomagolt, újrakevert, -maszterelt verziót kap a Dimmu Borgir klasszikusa, a Puritanical Euphoric Misanthropia. Az eredetileg 2001-ben kiadott lemez ezen kiadásához egy egész korongnyi bónuszanyag készül majd Dust Of Cold Memories címen, itt a dalok korai verziói kerülnek majd terítékre. A csapat egy újrakevert és egy demós dal után most megint egy ráncfelvarrt dallal jelentkezett, a Hybrid Stigmata - The Apostasy új kiadása alább csekkolható le (a lejátszási listában a másik két nóta is ott figyel).

Tovább

VOLA | Voyager | Four Stroke Baron @ A38 Hajó, 2022.09.15.

A hűvös dán zsenialitás estéje

_kw_9061.jpgHa nem is napra pontosan, de megközelítőleg négy éve írtunk először a VOLA zenekarról, akkor a YUK-ban egy nagy bandát felvonultató prog metal egyik, kisebb előzenekara voltak. Azóta élénken követem őket, mert ott is és azóta is nagyon élvezhető, szellős, de nagyon okos prog metalt nyomnak. Aztán eltelik négy év és headlinerként térnek vissza, a YUK helyett az A38-ra. Plusz a Voyager és a Four Stroke Baron támogatja őket - az a Voyager, aki az ausztrál prog szcéna egyik egyik oszlopa. 

Szóval a kedv ismét nem volt kérdés, a megvalósítás a gát mindig, de kimenőm lett végül, cserébe viszont egy szar esős szeptemberi nap is, ami kissé megnehezíthette volna a kényelmes, unalommal teli autópályás gályázást, de szerencsére a kocsim orra kelet felé tolta a viharfelhőket, leparkolva már csak a korábbi égiáldás nyomait láttam.

Tovább

Egy héten belül szerződtette, majd dobta a Century Media a Vektort

vektor2021.jpegÖrömujjongva, a negyedik nagylemez hírével vette a szárnyai alá a Vektort a Century Media, majd ahogy megtörtént a bejelentés, rá pár napra dobta a csapatot a nagynevű kiadó. A dolog hátterében egy David DiSantóról (ének) kikerült 2019-es videó áll, melyen a feleségét bántalmazza. Állítólag ekkor már egy régen elhúzódó jogi csatározás alakult ki közöttük (amit DiSanto tagadott). Alább a szűkszavú kiadói búcsúüzenet található.

Tovább

Koncert Lénárd László, a Hammerworld magazin társalapító főszerkesztője emlékére

unnamed_15.jpg

Szeptember 22-én a Barba Negra ad helyet a Lénárd László emlékére szervezett koncertnek. Ezen az estén a magyar rock- és metalélet zenekarai tisztelegnek az életének 58. évében, rövid, súlyos betegség után 2022. augusztus 2-án elhunyt Lénárd László zenei újságíró, a HammerWorld rockzenei magazin társalapító főszerkesztője emléke előtt.

Tovább

Fearflood - Új dal a Tides From Nebulától

Jövő szombaton Budapesten játszanak

a1126261390_10.jpg

A lengyel post-rockerek új kislemezzel jelentkeztek, a közelgő nagylemezről, egyelőre csak hangban, klip nem készült a Fearflood címe újdonsághoz. És persze egyúttal felhívjuk a figyelmeteket is a szeptember 24-i budapesti bulijukra, az Instantban találkozunk. A koncertről további infók ITT.

Tovább

Behemoth a háztetőn - Tetőkoncertet adtak Nergalék, megjelent az új lemez

behemoth_2022_2.jpgMa jelent meg a Behemoth új nagylemeze, az Opvs Contra Natvram. A lengyel black-death csapat a friss anyag mellé egy érdekességet is betársítottak, ez pedig egy négydalos tetőkoncert, egyenesen a lengyel Kultúra és Tudomány Palotájának csúcsáról. A négy újlemezes dalt felsorakoztató fellépés és a teljes lemez az alábbiakban található meg.

Tovább

Kiadta a következő lemezének címadóját a Sleeping With Sirens

sws2022.jpgOktóber 14-én jön a Sleeping With Sirens új lemeze, a Complete Collapse. Azt, hogy zsákbamacskát árulnának, végképp nem lehet elmondani a csapatról, hiszen a frissen kiadott címadó már a negyedik előzetes a csomagról, tehát lényegében a harmada már most szabad préda. De hogy hogyan fest az eddigi felhozatal? Mutatjuk!

Tovább

Swamped XX - Újabb nóta csúszott ki a Lacuna Coil ünnepi albumáról

lc2022.pngA megjelenésének huszadik évfordulójára újra kiadja a Comalies című albumát a Lacuna Coil. Ahogy korábban is írtuk, az október 14-én megjelenő csomagon nem olcsójánoskodott a zenekar, szó szerint újraalkották és újrafelvették a már jól ismert dalokat, ezek közül a Tight Rope XX után a Swamped XX mutatkozott meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum