RockStation

CONAN KEGYETLEN KARDJA 4. kötet (Fumax Kiadó, 2021)

2022. február 13. - rattlehead18

3479248_big.jpg

Conan karakterét a köztudat a Kárpát-medencében hajlamos összemosni az 1982-es mozifilmben Arnold Schwarzenegger által megformált figurával. A saját példámból kiindulva ennek a sztereotípiának sajnos meg is van az alapja, hiszen tizenéves képregényrajongóként a kilencvenes évek elején magyar nyelvű olvasnivalót a Pókember/Superman/Batman/Fantom négyesből válogathattam, kiegészítve néhány rövidebb sorozatot megélt Robotzsaru vagy Transformers füzettel.

Tovább

Hetvennyolc fős nagyzenekarral dolgozott az Avenged Sevenfold

avenged_sevenfold.jpgHabár a gitárok és a dobok már szalagon vannak, mégsem adja ki a friss nagylemezének anyagát az Avenged Sevenfold, ennek pedig két oka van: egyrészt, a tervezett nagyzenekari részek még hiányoznak, másrészt turnéopció híján nem akarják kipattintani a cuccost. Nos, az első "hátráltatás" megoldódni látszik, a napokban egy hetvennyolc tagú nagyzenekarral dolgozott a csapat, méghozzá a metalosok számára sem ismeretlen Prágai Filharmonikusokkal. Állítólag a végeredmény egy korábbi Avenged Sevenfold által kiadott dologra sem fog hasonlítani, úgyhogy érdemes lesz figyelni rá. Ha minden jól megy, a terveik szerint októberben beindulnak a turnék is...

Tovább

Hell Vill #17 – Az idei fesztivál headlinere a SUBSCRIBE!

hell_vill_17.jpg

A 17. Hell Vill Fesztivál idén nyáron új helyszínen, Felsőtárkányban, egy három napos, két színpados esemény formájában kerül megrendezésre június 17. és 19. között, azzal a nem titkolt céllal, hogy életre hívjon egy, az underground rétegstílusaira és a szubkultúráira építő fesztivált, mely tisztes utódja lehet az ország északkeleti részén egy évtizede feledésbe merült Hegyalja Fesztiválnak és Azfesztnek.

Tovább

Közös dalon dolgozik a Bring Me The Horizon és Ed Sheeran

bmth2020.jpgNo, kérem! Nem csak alkalmi együttműködés volt a BRIT Awardsos együttműködés, a Sheeran-féle Bad Habits előadása csak egy jele volt annak, hogy közös dalon dolgozik a rőt hajú popsztár, Ed Sheeran és a Bring Me The Horizon. Sheeran, aki elmondása szerint korábban rengeteg metalt hallgatott, már korábban megkereste a zenekart ez ügyben, csak hát ugye... Az elmúlt években nem ment olyan könnyen a dolog.

Tovább

Megérkezett Corey Taylor feldolgozásdala, bemutatták az EP részleteit

corey-taylor-2020-cr-ashley-osborn-billboard-1548-1596029815-1024x6771.jpgAz ígéretek szerint leszállította a CMFB...Sides EP részleteit Corey Taylor. A Slipknot és a Stone Sour éléről, na meg a "mindentmegmondása" révén ismert énekes február 25-én szállítja le a feldolgozásokkal és akusztikus átiratokkal megpakolt teljes csomagot, első ízelítőnek itt az eredetileg a John Cafferty & The Beaver Brown Band által írt On The Dark Side feldolgozása. No, meg a borító és a dallista!

Tovább

Megjelent az új Voivod, itt egy új videó

voivod2022.jpg

Tegnap megjelent a kanadai prog thrasher Voivod új albuma. A Synchro Anarchy címet kapott anyag megjelenését egy új videó megjelenésével tette hatásosabbá a legendás zenekar. A videó Sleeves Off című tételre készült és alább csekkolható. Az albumról írt lemezkritikánk is hamarosan érkezik. /Fotó: Catherine Deslauriers/

Tovább

THE ROLLING STONES: TATTOO YOU (Polydor/Universal Records, 1981/2021 remaster)

Nem alapvető klasszikus, de rocktörténelem

the-rolling-stones-tattoo-you.jpg

A Tattoo You az idén a hatvanadik életévébe lépő angol rock matuzsálem tizenhatodik lemeze volt. A zenekar tehát már ekkor, azaz a nyolcvanas évek kezdetén is a mezőny veteránjának számított. Az öndefiniáló alapvető klasszikusok már rég kigördültek a Stones műhelyéből. A csapat pedig zökkenőmentesen lépett be történetének harmadik évtizedébe. A hetvenes és a nyolcvanas évek fordulója minden fronton a rockzene megújulásának időszaka volt, 1981-re pedig már lecsengett a punk első hulláma, épp szárnyait bontogatta a post punk, illetve a new wave irányzat szintúgy feljövőben volt.

Tovább

Seventh Sun - Új dallal jelentkezett a Scorpions

scor2019.jpg

Rendesen dübörög a promó gépezet a Scorpionsnál. Újabb dalt szállítottak le a germán rocklegendák, a legújabb kiszemelt a Seventh Sun című tétel lett, ezt az alábbiakban találjátok meg. Aztán, hogy a nagy halasztgatások közepette lesz-e budapesti koncert, még várjuk ki, de a Rock Believer című album február 22-én biztosan megjelenik.

Tovább

Elhunyt Ian McDonald, a King Crimson és a Foreigner alapító gitárosa

ianmcdonald.pngHetvenöt éves korában elhunyt Ian McDonald. A multiinstrumentalista zenész és producer, aki a King Crimson és a Foreigner társalapítójaként lett ismert a világ számára, egyelőre ismeretlen okokból, a hivatalos közlemény szerint csendesen, a családja körében távozott közülünk. Nyugodjon békében!

Kilenc év után jön a The Gathering új lemeze

Itt egy új dal is

the_gathering_2022.jpg

A 2013-as Afterwords óta nem adott ki új lemezt a holland The Gathering, de most vége a várakozásnak. Április végén érkezik a Beautiful Distortion című nagylemez, az új album, mellé pedig egy Interference című EP-t is kiad a zenekar. Az EP előzetesét korábban megmutattuk, az albumhoz pedig most megérkezett a második előzetes. a We Rise című dal is. Borító és dallista is van a tovább után.

Tovább

Lord Of Chaos - Itt egy vadiúj Killing Joke-dal

killing_joke.jpg

Lord Of Chaos címmel új EP-t ad ki március 25-én a post-punk legenda Killing Joke. A címadó dal mellett még eg új tétel (Total) és két remix - Big Buzz (Motorcade Mix) és Delete In Dub (Youth’s Disco 45 Dystopian Dub) - kap helyet az albumon. A címadó dalhoz videó is készült, ezt alább nézhetitek meg a borítóval egyetemben.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum