RockStation

Rock Nuggets Vol.12 / Misrceance - Convergence (Danex Records, 2022)

Tarka borító és tarka bermudák

2023. január 24. - rattlehead18

a4086827605_10.jpgA tarka borító mellett tarka bermudákban és az azokhoz passzoló magasszárú sportcipőkben nyomuló zenekartól a lemezhez mellékelt képanyag alapján egy 1987 környéki Anthrax-re, S.O.D.-re vagy Nuclear Assaultra hajazó, crossover thrash anyagra számíthatnánk. A Miscreance azonban death metalban utazik, annak is a technikás, de old school felfogásban elővezetett változatában.

A csapatnál olyan lemezek jelölik ki a 0-s kilométerkövet, mint a Spiritual Healing, a Testimony Of The Ancients, netán a Focus. A recept tehát több, mint harminc éves, de ahhoz a thrash felől közelítve az utóbbi évtizedben olyan nevek is hozzátették a magukét, mint a Vektor vagy a Havok. Az olasz négyes nem akar a hallgató ideigein táncolni, mindössze harminc percet kérnek az embertől, ez alatt pedig egy olyan első vizsgamunkát tesznek az asztalra, melyben ügyesen ollózzák össze a szükséges elemeket, a források eredete pedig lábjegyzetek nélkül is nyilvánvaló. A toszkánai négyes soraiból név szerint is ki kell emelnem a dobos/énekes Andrea Feltrint, aki egy az egyben hozza a Martin Van Drunentől jól ismert vokálokat. Bömbölése párhuzamba állítható az olyan ütős/vokalistákkal, mint az egykori Unfit Ass. Elek Ottója vagy Chris Reifert. A hörgés mellett pedig emberünk olyan képleteket vezet elő, melyek egy emelt szintű matek érettségin is fejtörést okoznának. Ha a fenti lemezcímeket és a két-három mondattal ezelőtt emlegetett zenészeket kapásból tudod zenekarnevekhez kötni, érdemes tesztelned a Miscreance lemezét! A szerencsi Extreme Noise Fesztiválon pedig a srácok, különösen a dobos/énekes élőben is bizonyíthatnak majd.

4kop.png 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9318030396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum