RockStation

Egy egész lemeznyi Ozzyval közös dala van Steve Vainak

2023. február 23. - theshattered

vai2022.jpg1995-ben nem az Ozzmosisra került My Little Man volt az egyetlen közösen készített dala az áprilisban Budapestre érkező Steve Vainak és a turnézással végleg felhagyó Ozzynak, sőt, a gitáros szerint egy egész albumravaló, ekkor megírt tétel sorakozik a fiókjában. Erről a legutóbbi lemezének, a Vai/Gashnek a promós körei alatt beszélt a gitáros.

Steve Vai: "Hát, igazából egy egész Ozzy lemezem van, ami olyasmi, mint a Gash lemez. Nem pont olyan, mint a Gash, hanem egy olyan projekt, amit szintén felvettem és ott figyel a fiókban. Nem adhatom ki, nyilván nincsenek meg a jogaim hozzá, de ténylegesen felvettünk egy lemeznyi frankó dalt.

Gitár szempontból az az érdekessége, hogy minden ritmusgitárt egy oktáv pedállal vettem fel, így semmi máshoz nem hasonlít ez az album. Van rajta néhány igazán súlyos rész, mert ahogy mondtam is, szándékosan oktáv pedált használtam mindenhez."

"Ozzy már felvette az Ozzmosis felét a lemezkiadónak, amikor Sharon és a kiadó kitalálta, hogy felkérnek néhány másik dalszerzőt, hogy legyenek még számok. Én voltam az egyik, akikkel dolgozni szerettek volna. Az eredeti ötlet az volt, hogy megírok néhány dalt Ozzynak, ami az övé lesz, felteszi a lemezre, valaki meg, akivel együtt dolgozik, feljátssza azokat. Úgy voltam vele, hogy remek ötlet, szívesen megcsinálom.

Ozzyt és engem elkapott a lendület, jól éreztük magunkat és végül egy csomó témát felvettünk. Aztán elgondolkodtunk, hogy akár csinálhatnánk is egy új albumot. Minden szép és jó volt, izgatottak voltunk egészen addig, amíg le nem csapott a kalapács és azt mondták: 'Mit csináltok? Nem, ki kell választani egy dalt Vaitól és befejezed a lemezedet. Már így is sok pénzbe került, Vai pedig rengeteg kiadással jár.' De amúgy tényleg minden tökéletesen ment."

stevevai20230412_fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr418055920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum