RockStation

RockNuggets Vol58. / Space Paranoids - Badlands Ride (2023)

Különleges utazás

2023. május 01. - KoaX

342326718_229981786276375_1976886225954757333_n.jpg

Úgy néz ki, hogy az idei év nekem egyértelműen Olaszország körül fog forogni. Nem is tudom, hogy hányadik zenekar a Space Paranoids, akikre idén akadtam rá és a pizza hazájából származnak. Kezdem azt érezni, hogy el kellene idén utazni a nagy csizmába és körbe nézni az underground klubokban. Amíg várat magára az utazás, addig meg ismerkedjünk tovább a helyi zenekarokkal.

A Space Paranoids, egy régi zenekar. Egészen 2006-ig nyúlik vissza a négyes története, noha a most megjelent Badlands Ride az első teljes értékű lemezük. Mondhatjuk azt, hogy a Tool divatot teremt azzal, hogy tizen évente csak egy albumot kell kiadni? Na, mindegy is, hiszen ez az olasz brigád valami eszméletlen érdekes zenét csinál. Keverik a stoner, psy jegyeket a poposabb, könnyen emészthető grunge hatásokkal, amitől a zene nagyon eklektikus lesz. Ritka az, hogy egy negyvenperces anyag, ami összesen tizenegy dalt tartalmaz, ennyire megfogjon már az első hallgatás után. Nem azt mondom, nem újítják meg a világot, nem fedeztek fel semmi újat, egyszerűen szívből olyan zenét csinálnak, amit élvezet hallgatni. Nem is meglepő, hogy az éjszakába nyúló munka közben automatikusan újraindítottam a lemezt, mert elvarázsolt. A dobok különösen tetszenek, hogy élettel telin szólnak, a pergőnek van egy érdekes puffogós hangja, ami nagyon szimpatikus. A visszhang, mint minden stoner zenekarnak nagy barátja a srácoknak is, de nem is árt, mert így egy rendkívül különleges utazásban lehet részünk.

45kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3718109870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum