RockStation

RockNuggets Vol71. / MoonBather - MoonBather EP (2023)

2023. június 26. - KoaX

a3801702854_10.jpg

Újra Kanadába utazunk, ahol is egy újabb gyöngyszemre bukkanhatnak a stoner-doom-psy zene szerelmesei. Ezúttal a MoonBather zenekar mutatja meg mit is tud a frissen megjelent EP-jükön. Érdemes ide figyelni, hiszen még John Garcia is felkapja a fejét erre a zenére!

Annyira nem állja már meg az EP elnevezés a helyét, szerintem. Hiszen egy közel harminc perces anyagot, hogy tudunk EP-nek nevezni? Az már rendes album.... A kanadai négyes mégis azt mondja az első self titled albumukra, ami a 2021-es megalakulásuk után két évvel jött ki, hogy ez egy EP. Na, de akkor milyen lesz a teljes lemez? A zenekar úgy definiálja magát, mintha kevernéd Hendrix-el a legjobb stoner cuccokat és közben bepattintanál valami kis savat. Na, ezt nem tudom, hogy milyen az viszont egyértelműen biztos, hogy Hendrix és a Kyuss tényleg nagyon durván jelen van a zenéjükben. A lassú, lomha, mélyre hangolt dallamok úgy röpítik el a közel félórás játékidőt, mintha nem is lett volna. A zenéjük remekül ötvözi a műfajokat. Nem is tudom, hogy hova figyeljek mert mindig mutatnak valami érdekeset, valami meglepőt, amire hirtelen nem feltétlen számítanék. Amennyiben bírod a stonert abban az esetben ez egy kötelező darab idén!

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4418152142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum