RockStation

Deathstars, Priest és Liv Sin koncertek a Barba Negrában

2023. november 23. - sunthatneversets

deathstars2023.jpgSok év után tér vissza Budapestre a Deathstars: a svéd glam-goth metal csapat december 1-én mutatja be Everything Destroys You című új albumát. A Barba Negrában fellép előttük még két svéd csapat: a '80-as évek goth, new wave és analóg szintetizátoros zenéit megidéző Priest, és a súlyos és látványos nyitást ígérő Liv Sin is.

Majdnem 10 év telt el a legutolsó Deathstars nagylemez megjelenése óta: 2014 után idén májusban jelent meg először friss anyag a 2000 óta működő együttestől. Az Everything Destroys You lemezzel több videóklip is érkezett, most pedig már a turné is zajlik: a „skandináv deathglam” végre újra végigsöpör Európán. A csapatban az alapító énekes, Whiplasher Bernadotte és gitáros, Nightmare Industries mellett a 20 éve tag basszeros, Skinny Disco, valamint a pár éve visszatért Cat Casino gitáros és a négy éve tag dobos, Nitro lép majd színpadra.  

A budapesti Barba Negrába december 1-én érkező turnén játszó svéd hármas között szerepel a Priest is. A háromtagú csapatból két fő anno a Ghost zenekarból érkezett, és eddigi munkásságuk alatt már bizonyították, hogy bátran és értő kézzel ugrálnak a zenei műfajok között. A rock and roll előzmények után komor, sötét synthwave zenére váltottak, erőteljes ’80-as évekbeli hatásokkal. A csapat rengeteg kislemezt ad ki, melyek közül a Burning Love a legutolsó, egyben a hamarosan érkező Dark Pulse album első előzetese: 

Elsőnek egy szintén nem kezdő előadó, Liv Jagrell és csapata lép fel. Őt a Sister Sin énekesnőjeként ismerhetjük, s e csapat 2015-ös feloszlása után Liv Sin néven indított saját együttest, amely súlyos, metalos gitár riffekre, és erős vokálokra épít. A nemrég megújított tagságú zenekar és KaliYuga címen adta ki friss nagylemezét. 

További infók a koncertekről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5118265337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum