RockStation

Rotten Casket - Zombicron (Supreme Chaos Records, 2023)

Old school death metal a játék neve

2023. november 28. - rattlehead18

354541291_952698765686891_4683717865601747409_n.jpg

Néhány napja egy olyan fotó jelent meg a holland Hail Of Bullets közösségi oldalán, mely a death metal tábor bizakodására adhat alapot egy esetleges újjáalakulás kapcsán. Amíg rendeződnek az ottani sorok, addig itt van nekünk a Rotten Casket, mely horda a Pestilence-et is megjárt, az Asphyx soraiban szintén érdekelt Martin Van Drunen újabb, friss lemezes osztaga.

A death metal vokalizálás egyik legkarakteresebb alakja a Sodomban is megfordult ex-Desaster dobos Stefan Hüskens (jelenleg szintén Asphyx) és a Sodom gitáros Yorck társaságában hozta össze a zenekart. A műfajban járatos hallgatóknak a borítóra sem kell nézniük, elég elolvasniuk a zenekar nevét, és máris képben lesznek, hogy old school death metal a játék neve.

rotten_casket_band.jpg

A Zombicron korongon nem folyik egyéb, mint az irányzat híveinek teljeskörű kiszolgálása. Ezeket az áporodott, dögszagú riffeket akár maga Eric Daniels vagy egyik leghűségesebb tanítványa, Paul Baayens is tolhatná. A borítót ékesítő két láncfűrész pedig a gitárok hangzását is szimbolizálhatja. Ennyit a szimbólumokról; minden mást nyílegyenesen, mögöttes gondolatok nélkül kapunk a nemzetközi alakulattól, melynek felállása a számomra ismeretlen német Frank Bergesson gitárossal és a holland basszerrel, Patrick Van Der Beekkel teljes.

Martin szövegei ezúttal az összes irányból a „zombilógia” témakörét járják körbe. Fojtott, acsarkodó hörgése pedig a zenekar arzenáljának ötödik hangszere. Old School death metal vonalon már csak a szereplők személyéből adódóan is kiemelt megjelenés a Rotten Casket debütálása. Ráadásul egy jól sikerült csomag. Az érdekeltek tudjanak róla, a kívülállók pedig kerüljék!

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5918267987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum