RockStation

Hallgasd meg a Children Of Bodom utolsó koncertjét!

2023. december 16. - moravsky_vrabec

 childrenofbodom2018c.jpg

A finn melodeath csapat 2019. december 15-én játszotta utolsó koncertjét Helsinkiben. Ennek hanganyaga pontosan 4 évvel később, a héten jelent meg, és teljes terjedelmében meghallgatható.

Amilyen ígéretesen indult a Children Of Bodom pályafutása, olyan szomorú véget ért jó 20 év múltán. A zenekar motorja Alexi Laiho gitáros-énekes volt, leginkább neki köszönhető, hogy a Bodom hamar a dallamos death metal egyik alapcsapata lett. Szomorú módon, a zenekar szétesése is az ő számlájára írható, ugyanis nem tudott megbírkózni az alkohollal és egyéb függőségeivel. Végül a zenekar 2019-re jutott el oda, hogy nem tudnak tovább működni, és - legalábbis ideiglenesen - feloszlanak. 

Szó volt róla, hogy egy hosszabb szünet után egy alapos turnén búcsúznak el a rajongóktól, de ezt végül a covid-járvány, valamint Alexi halála keresztülhúzta. A 2019 decemberi helsinki fellépés így a zenekar hattyúdala lett. Bár hivatalos videó nem forgott a koncerten, a hanganyagot rögzítették, és most egy koncertlemez formájában kiadták. A 18 tételes, egy és negyed órás anyag címe A Chapter Called Children Of Bodom - Final Show in Helsinki Ice Hall 2019 lett. A koncertlemez CD-n és dupla vinylen is megjelent, valamint az alábbi videóra kattintva is meghallgatható. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8718282075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum