RockStation

SYMPHONIC METAL NIGHTS - szeptemberben a Barba Negrában!

2023. május 31. - sunthatneversets

sirenia.jpg

Idén ősszel útjára kel a SYMPHONIC METAL NIGHTS turné, mely 4 sokoldalú északi bandát hoz el Európába. A szimfonikus metal képviselői szeptember 17-én érik el Budapestet, ahol a hazai szcéna két kiemelkedő alakja csatlakozik az estéhez.

Tovább

RockNuggets Vol63. / Formula 400 - Divination (2023)

Kellemesen karcolós

a3001268164_10.jpg

Szerencsére ma már rengeteg zenéhez iszonyatosan könnyen hozzá lehet jutni. Ez egyben átok és áldás is. Elveszett a varázs, hogy elmegyek a boltba belehallgatok egy-egy lemezbe, megveszem, hazamegyek és a saját cuccomon meghallgatom. Ellenben folyamatosan jönnek szembe az olyan underground zenekarok, akikkel sosem találkoztam volna egy áruház CD-s polca előtt. Ilyen a nemrég megismert Formula 400 is.

Tovább

Purified By Vengeace - Gyilok tételt pattintott a Dååth

daath2023.jpgA Periphery gitárosa, Mark Holcomb és a Doom játékok zenéi révén ismertté vált Mick Gordon is vendégszerepel a Dååth friss tételében, a brutálisan gyilkos Purified By Vengeance-ban. A mocskosul hatásos nóta a zenekar elmondása szerint az első olyan szám volt, amit a zenekar visszatérése után írtak meg, szóval a lendület tagadhatatlan. Az eredményt nektek is érdemes megfülelni!

Tovább

Bemutatta a következő nótáját a Dieth, ezúttal David Ellefson énekel benne

diet.PNGÚjabb dal került ki a Dieth bemutatkozó albumáról. A David Ellefson (ex-Megadeth), Guilherme Miranda (ex-Entombed A.D.), és Michał Łysejko (ex-Decapitated) alkotta csapat friss tételében, a Walk With Me Foreverben ráadásul csak David Ellefson csillogtatja meg az énekhangját. Apró érdekesség, hogy ez az első alkalom, amikor csak ő hallható egy nótában, de remélhetőleg lesz majd még több is belőle. A csapat említett lemeze, a To Hell And Back június 2-án, azaz most pénteken érkezik majd.

Tovább

Új dalokat mutatott a Queens Of The Stone Age

qotsa-crop-b0003834-andreas-neumann-1.jpgNegative Space címen friss dalt villantott a Queens Of The Stone Age. A nóta május 26-án csendült fel először a színpadon, mellette perce a nemrég kiadott Emotional Sickness is megmutatta magát. Mire pedig a cikket megírtuk, addigra a Carnavoyeur című dal hivatalosan is megmutatta magát. A csapat új nagylemeze, az In Times New Roman... június 16-án érkezik majd.

Tovább

Tízperces dal jött a Foo Fighters-től

foo-fighters-1.jpgLeszállította a pénteken megjelenő friss lemezének, a But Here We Are-nak az újabb előzetes dalát a Foo Fighters. Dave Grohlék egy ezúttal egy terjedelmes tételt osztottak meg a nagyközönséggel, lévén a The Teacher (igaz, csak pár másodperccel, de) a tíz perces is megugorja. A videóval kísért epikus tétel az alábbi, talán mondanunk sem kell, nem egy klasszikus partydallal lesz dolgotok. De megéri! Aztán már nem kell sokat várni a teljes anyagra sem!

Tovább

Pantera | Live Life Hard @ Barba Negra, 2023. május 30.

Legenda

_zs_0151_eredmeny.jpg

A Pantera legenda. Tök mindegy, hogy élő vagy halott. Teljesen mindegy, hogy Philip H. Anselmo és Rex Brown milyen címen indul neki a világnak. Az teljesen biztos, hogy ha együtt kezdik el tolni a klasszikus dalokat, attól mindenki padlót fog és egyértelmű lesz a siker még akkor is, ha egyeseknek keserű a szájíze. 

Tovább

Angertea - Darkmind (H-Music, 2023)

Réteges zene

332847319_1634151890360601_2354333767878796635_n.jpg

Miközben egyes black metal zenekarok vért izzadnak azért, hogy kívülálló státuszukat igazolják, ez a három hétköznapi figura a radar alatt egy olyan koronggal állt elő, ami valóban kívül áll az egyes színtereken. Az Angertea közel három évtizede úszik az árral szemben. Történetük így akár egy példabeszéd is lehetne a magyar undergroundról, de nem az. Nincsenek tagcseréik, a lemezmentes időszakban nem jelentkeznek hírértékkel egyébként nem bíró információkkal, sőt azzal sem erőlködnek, hogy úton-útfélen vagy mindenáron koncertezzenek.

Tovább

Mötley Crüe & Def Leppard: The World Tour @ MVM Dome, Budapest, 2023.

motleycrue2023_04_eredmeny.jpg

‘91-ben a mostohabátyám, akivel leginkább csak nyaranta a nagyszülőknél találkoztunk folyamatosan azzal flexelt, hogy jegyet kapott a Monsters of Rock showra. Na és aztán? Gondoltam én, egészen addig, amíg el nem kezdte egymás után lejátszani az AC/DC és Mötley Crüe kazettákat nagyapám Videoton magnóján. Ott és akkor elindult valami, ami az egész életemre kihatott, menthetetlenül ráfüggtem a rock and rollra.

Tovább

Új dallal és videóval jelentkezett a Filter

filter_street_color_by_chapman_baehler_2023.jpegVideóval együtt adta ki az új dalát a Filter. A Face Down és a hozzá készített, a zenészek mellett mindenféle feltaknyolós videóval tarkított klip lentebb látható, hallható. További érdekes infó, hogy Richard Patrickék hamarosan egy online koncertet adnak, amire vendégzenészeket, huszonöt éve nem játszott dalokat és friss cuccokat is ígérnek. Ez utóbbiról mindenféle egyéb infó ITT lelhető fel.

Tovább

Az Anders Fridénnel közös dalhoz adott ki videót Nita Strauss

327537243_562176839259970_1102737137959763184_n.jpgMár-már In Flames hangulatú dalt írt Nita Strauss, nyilván ezért is hívta meg rá énekelni a nevezett zenekar frontemberét, Anders Fridént. A dal most videót is kapott és Strauss kisasszony július 7-én érkező albumán, a The Call Of The Voidon fog majd helyet kapni, ami a Sumerian Records gondozásában jelenik majd meg. 

Tovább

Rengeteg régen játszott dallal kezdte meg a turnéját az Iron Maiden

maiden-12.jpgRendesen megkavarta a dallistát a frissen megkezdett, The Future Past fantázianevű, főleg a Senjutsu és a Somewhere In Time dalaira épülő turnéjára az Iron Maiden. A legendák a Ljubljanában adott bulin játszott tizenöt dalból csak négy olyan tételt kaptak elő, amit az elmúlt időszakban hallhatott tőlük a nagyközönség, a többi tétel az vagy régen nem játszott, vagy egyenesen élőben ekkor debülált nóta lett. Ezek közül is a legérdekesebb az Alexander The Great, ami már régóta adós volt a bemutatkozással, lentebb meg is mutatjuk, hogy szólt élőben a szörnyeteg. No, meg az a dallista!

Tovább

Josh Middleton nélkül folytatja az Architects

architects_edmason_dsc04128_web.jpgMegköszönte a Sylosisból kölcsönvett Josh Middleton szolgálatait az Architects. A metalcore nagyágyúk baráti viszonyt ápolva búcsúztak el a Tom Searle halála után beugrott, három lemezen is játszott gitárostól, aki ezután a fő zenekarára fog koncentrálni. Az utódról egyelőre nincs információ. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar augusztus 2-án Budapestre látogat, oldalán a Sleep Tokennel.

Tovább

Hallgasd meg az Elegant Weapons bemutatkozó albumát!

Ha nem rémlene, ők a Judas Priest gitáros Richie Faulkner szólózenekara

elegant-weapons-band.jpg

Néhány napja jelent meg az Elegant Weapons bemutatkozó albuma, a Horns for a Halo. Richie Faulkner és nem kevésbé rangos zenésztársai egy hagyományos, természetesen gitárközpontú albumot készítettek.

Tovább

Albumsimogató: Alice In Chains - The Devil Put Dinosaurs Here (Capitol Records, 2013)

600436_10151560895657491_426914645_n.png

Jerry Cantrell és csapata a grunge zene egyik legsúlyosabb úttörői. Lehet utálni őket, lehet imádni, de szó nélkül elmenni mellettük egyszerűen lehetetlen, ha kicsit is szereted a rockzenét. Egyszerűen hihetetlen, de idén már tíz éves a William DuVall-al készült második albumuk. Emlékezzünk méltó módon meg a The Devil Put Dinosaurs Here-ről.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum