RockStation

Cafatokra cincálja Budapestet a Lorna Shore

2023. június 30. - theshattered

mike_elliott_lorna_shore.jpgBedobta a Concerto az atombombát: elhozza Magyarországra a Lorna Shore-t. A deathcore mostanában igen nagyot futó nagyágyúi november 20-án fognak fellépni a Barba Negrában-ban, ahol a Pain Remains dalai mellett várhatóan az ...And I Return To Nothingness EP tételei is felcsendülnek majd. Ott leszünk? Még szép, hogy ott leszünk! A Barba Negra Blue Stage-en a Rivers Of Nihil, az Ingested és a Distant játszik előttük.További részletek ITT.

Tovább

Rock Nuggets Vol73. / Art Nation - Inception (Frontiers, 2023)

Néha még a svédek is tévedhetnek

art-nation-inception-cover.jpg

Az Art Nation egy svéd hard rock zenekar, az Inception a negyedik nagylemezük. A csapat gyorsan megtapasztalta a sikert, de később megbomlott az egység, és személyes konfliktusok és tagcserék után rövid időre le is álltak. Végül sikerült visszacsábítani az eredeti gitáros Christoffer Borgot, az új album már vele készült. 

Tovább

Elő a zsáknacit! - A 2000-es évek elejére repít vissza az Orthodox

orthodoxband2023.jpgNehéz nem észrevenni, hogy ha még nem is annyira szem előtt, de újra felszállóágban van a kilencvenes évek végének, kétezres évek elejének legnagyobbat menő irányvonala, a nu metal. Ennek egyik fiatal zászlóshajója az Orthodox, akik az újonnan bemutatott dalukban, a Soaking Nerves-ben olyan szinten hozzák az akkori hangulatot, hogy szinte kirántja az ember a szekrény aljáról az akkori cuccokat.

Tovább

Már a keverésnél járt a kettes The Halo Effect

kepernyokep_2023-05-19_121735.pngVélhetően nem kell sokat várni a The Halo Effect második albumának megjelenéséig. A tavaly megjelent Days Of The Lost utódja várhatóan az év vége felé lesz elérhető, annyi biztos, hogy már a keverési fázisban jár a dolog. A svédek eddig két dalt játszottak élőben a készülő csomagról, viszont a The Defiant One-ról és a Become Surrenderről is egyelőre csak koncertfelvételek érhetők el.

Tovább

Death metal zenekart indított a Volbeat énekese

asinhell2023.jpgVisszavágyott a death metalos gyökereihez Michael Poulsen, így összerakott egy zenekart Asinhell néven. Mielőtt még Poulsen hangját keresnétek a nemrégiben bemutatott Fall of the Loyal Warriorban, érdemes leszögezni: a mikrofon mögött Marc Grewe (ex-Morgoth, Insidious Disease) hallható. A Morten Toft Hansen dobjátékával teljessé tett bemutatkozó lemez, az Impii Hora szeptember 29-től lesz elérhető. A gitáros fontosnak tartotta kiemelni, hogy ez a zenekar nem befolyásolja a Volbeat működését és vica versa, lényegében békés módon, párhuzamosan mozgó formációkról van szó. Na, de akkor itt a borító, a dallista és a nevezett nóta!

Tovább

Új dalt és énekest mutatott a svéd Amaranthe

Valószínűleg az új nagylemezt is hamarosan bejelentik

amaranthe2023.JPG

Az elektronikával gazdagított power metalban utazó, három énekessel kiálló svéd Amaranthe legutóbb 2020-ban jelentkezett teljes albummal. A lassan háromesztendős Manifest megjelenése óta szorgos turnézással és néhány kislemez kiadásával tartották fenn az érdeklődést, de várhatóan nemsokára új albummal bővülhet az életmű, ami már a hetedik lesz.

Tovább

Blind Myself - Az idő dönti el (Supermanagement, 2023)

Tényleg, ilyenek lennénk!?

354465333_802176577970840_4379311652700938852_n.jpg

Amikor a Blind Myself új lemeze, Az idő dönti el megjelent, akkor a hvg.hu hasábjain volt egy hosszabb interjú Tóth Gergővel. Ami dicséretes széleslátás egy mainstream online újságtól, hogy egy schrödingeri állapotban lévő hazai extrém metal zenekar frontemberével hoz le írást. Jobban olvasva azért nyilván arról a látszólagos ellentmondásra igyekezett rávilágítani, hogy egy metalfej hogyan tud azonosulni azzal a menedzseri szereppel, ami a Wellhello, Azariah vagy épp a Follow The Flow, Dzsúdló szervezési feladatai miatt feszül.

Tovább

Power Trip koncertanyag jöhet?

power-trip2019.jpg

A Power Trip legendás énekese, Riley Gale tragikus hirtelenséggel hunyt el 2020-ban. Hogy lesz-e teljesértékű új album, vagy egyáltalán új énekes, nem tudni. Azonban a zenekar most úgy döntött, hogy egy 2018-as teljes koncertet megoszt, remek minőségben a rajongókkal. Pörögjetek rá Ti is a Power Trip Live In Seattle anyagára! Természetesen a srácok nem voltak restek és rengeteg színű vinylen is megjelenik majd az anyag!

Tovább

Doro új lemezzel ünnepli 40 éves pályafutását

Az első friss dalhoz látványos videót is mellékeltek

doro_2023.jpg

Bizony így van: Doro Pesch, akit a kiadója simán a metál királynőjének nevez, 1983-ban kezdte a muzsikálást, akkor még a Warlock tagjaként. 40 évvel és 10 millió eladott lemezzel később, idén új albummal jelentkezik. Részletek és előzetes videó a TOVÁBB után.

Tovább

Egy hónap és jön a Dead Heat EP-je, itt egy friss dal!

deadheat_photo_by_cezar_salas_olvera-820x590.jpgMár nem kell sokat várni a crossover vonalon mozgó Dead Heat új anyagára, az Endless Torment EP-re, így lassan érdemes lesz felkészülni a büntire. A csapat, hogy véletlen se feledkezzünk meg a friss merítés érkezéséről, kiadott róla egy igen karcos tételt az Eyes of the Real képében, ezt pedig lentebb tudjátok lecsekkolni.

Tovább

Két friss anyagra készül a Bad Omens

exports_8of31.jpgNem egy, hanem egyenesen két album is várható lesz a Bad Omenstől. A nagylemezzel legutóbb tavaly jelentkezett brigád az egyik anyagnak a Concrete Forever címet adta, itt remixek, akusztikus kiadások és közös dalok fognak figyelni, mellette pedig készül a "rendes" korong is, viszont ennek még egyelőre nincs sem címe, sem semmi egyéb konkrét szelete. Egy biztos: az elsőként nevezett csomag első előzetese a címadó, a Concrete Forever lesz.

The Falling Sky - Ismét kiadott egy nótát a Greta Van Fleet

greta_van_fleet_2023.jpgFolytatja a lemezelőzetes kislemezdalok adagolását a Greta Van Fleet. Az amerikai rockcsapat a tízdalos Starcatcherről már a negyedik promós tételt mutatta be a nagyközönségnek, ráadásul az eddig megszokottak szerint élő és klipes stúdiófelvételként is szabadon hallgatható. A rajongóknak jó hír, hogy már csak három hetet, egész pontosan július 21-ig kell várni a korong megjelenéséig, aztán mindenki élvezheti a teljes művet.

Tovább

The Cult | Lili Refrain @ Budapest Park, 2023.06.27.

Time Removal Machine...

thecult2023_23_eredmeny.jpgA Death Cult nevű formáció 1983-ban az angol Bradford városában állt össze Ian Astbury és Billy Duffy jóvoltából. Nevüket később The Cultra változtatták, hogy elkerüljék az esetleges dark vagy goth-rock beskatulyázást. A mai napig is működő zenekar élete nem volt éppen zökkenőmentes. Tagok jöttek, tagok mentek, Astbury kétszer is kényszerpihenőre küldte a csapatot. Mindezek ellenére kiadtak majdnem egy tucat lemezt, összehoztak egy sor slágerlistás számot. Pályafutásuk elején turnéztak az Aearosmith-szel és a Metallicával is, de természetesen tartottak önálló koncertkörutakat is, felléptek egy sor neves fesztiválon, szóval nem igazán tétlenkedtek az urak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum