RockStation

A Metalite következő nagylemeze egy sci-fi konceptalbum lesz

Az első dal már landolt, és van egy trailer is

2023. június 28. - moravsky_vrabec

metalite_2023.jpg

Elkészült a negyedik nagylemezével a Metalite nevű svéd dallamos power metal csapat. Az Expedition One jövő januárban érkezik, és ahogy ők fogalmaztak, egy "gigantikus sci-fi album" lesz.

A dallamos metalt énekesnővel és sok elektronikával prezentáló svéd ötösfogat néhány részletet is elárult az anyagról. Az Expedition One egy képzelt jövőben játszódik 2055-ben, és azt mutatja be, milyen lesz akkor az élet a Földön. Nos, Edwin Premberg gitáros és fő zeneszerző koncepciója alapján nem a legfényesebb, van azonban egy csapat, akik megpróbálnak új életet kezdeni egy másik bolygón, amihez kalandos út vezet. A lemez történetéhez készült egy csaknem háromperces előzetes kisfilm is, lejjebb görgetve meg is nézheted. 

Ami a zenei oldalt illeti, az Expedition One összesen 16 dalt rejt majd, a sajtóanyag nem győzi hangsúlyozni, mekkora előrelépés történt a zeneszerzés és hangzás tekintetében. Persze ők is tudják, hogy a puding próbája az előzetes kislemez, így be is mutatták az első kedvcsinálót a Disciples of the Stars képében. Ehhez egyelőre nem készült videó, de az alábbi Youtube linken meghallgathatjátok. Ha már csaknem fél évet kell várni a megjelenésig, úgy sejtjük, a 16 nótából egy párat még megszellőztetnek az elkövetkező hónapokban. A videókhoz alig pár centit kell görgetni Dél felé, de ha a betűk híve vagy, ITT olvashatsz az előző albumukról, ITT pedig Robert Majd basszusgitáros bulirock-hobbizenekaráról. 

Fotó: Willy Larsen

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1018154978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum