RockStation

Iggy Pop @ Gyárkert, 2023 július 30.

A makrobiotikus táplálkozás előnyei

2023. július 31. - vinylwowww

363368578_10162852121089908_4571398808486210814_n.jpg

Van az a rész a Trainspottingban, amikor Diane arról beszél Rentonnak, hogy haladni kell a korral, mert változik a világ, a drogok, változnak a zenék és nem lehet örökké “Ziggy Pop”-ot hallgatni, aki amúgy is rég halott. Nyilván nem az edinburghi junkiek életvezetési modellje a követendő példa, azonban Iggy-t illetően kétségtelenül igazuk van: James Newell Osterberg Jr. nagyon is életben van amiről a veszprémi Gyárkertben bárki személyesen meggyőződhetett.

Tovább

Enforced - War Remains (Century Media Records, 2023)

Adrenalinbomba

343312583_968942877873091_942295338986121197_n.jpg

A dallasi Power Trip ha crossover/thrash vonalon nem is lökött sziklát az állóvízbe, a pocsolyát sikerült maguk körül felkavarniuk. Az említett irányzat köztudottan azon leágazások egyike, ahol hosszú évtizedek óta nem történt semmi egetverő. Borítékolom, hogy ilyen esemény a jövőben sem várható, egyben amellett is lándzsát törnék, hogy ezen a vonalon felesleges is bármiféle újítás.

Tovább

Októberben jön az Of Mice & Men új lemeze, itt van róla egy új klipes nóta, a Warpaint

ofmiceandmen2023.jpgFriss klipes dalt mutatott az Of Mice & Men. A kvartett a lendületes pofonnal felérő, Warpaint címre keresztelt tételhez egy videót is társított, ez az alábbiakban csekkolható le. További jó hír, hogy október 6-án érkezik a srácok új albuma, a Tether, melyen tíz friss szerzemény várja majd a kíváncsi füleket.

Tovább

A Glassjaw énekese vendégszerepel a Koyo új dalában

koyo2023.jpgÚjabb "közreműködős" dalt mutatott a szeptember 29-re tervezett új albumáról, a Would You Miss It?-ről a Koyo. A dallamos hardcore zenekar a My Chemical Romance énekesével közös You're on the List (Minus One) után a Glassjaw frontemberével, Daryl Palumbóval közös Message Like a Bombot szállította le. A slágerfaktor most sem marad el!

Tovább

Touchdown - Itt az U.D.O. új dala és videója

udo-2023.jpgMár egy hónap sincs hátra az U.D.O. új lemezének, a Touchdownnak megjelenéséig, így a fémbe burkolt legenda, Udo Dirkschneider és társai (közöttük az ettől a lemeztől hivatalos tagként is megjelenő Peter Baltes) úgy gondolták, megmutatnak még egy számot az albumról. A nemes értelemben vett áldozat az anyag igen bika címadó dala lett, melynek videójában a zenélős jelenetek mellett nem meglepő módon amerikai focis képsorok is figyelnek. Figyelem, ennél metalabb dalba ma már tuti nem futsz bele!

Tovább

Tizenhét év után új lemez jön a Dog Eat Dogtól

dog-eat-dog-2023.jpgOktóber 20-án új lemez jön a Dog Eat Dogtól. Nem mondanánk, hogy nagyon siettek volna az anyaggal, hiszen tizenhét éve nem jelent meg nagylemez a kezeik közül, viszont cserébe tizennégy dallal pakolják majd meg a Free Radicals címre keresztelt csomagot. Új dal egyelőre még nincs, csak borítót és dallistát tudunk mutatni, viszont cserébe lentebb megtalálható a tavalyi Hellfestes fellépésük profi felvétele.

Tovább

Def Leppard - Drastic Symphonies (Bludgeon Riffola /Mercury Records / Universal Music, 2023)

A dolog működik

defleppard23lp.jpg

Joe Elliotték az utóbbi három évtizedben mindig jók voltak az ún. köztes kiadványok terén. Gyűjtemények, válogatások, élő anyagok, boxok. Ezek többsége persze csak időhúzó megjelenés volt. Közülük jómagam csak a gyűjteményes, valóban hiánypótló Retro-Active lemezt tartom olyannak, aminek feltétlenül a CD polcon a helye, de ugye az sem mai darab.

Tovább

MASTER-LAB COMICS: SKETCHBOOK – THE MASTERLAB CÖMICS (2023/10)

357495839_234336249480313_2002580005830666918_n.jpgMivel a Master-Lab Comics két korábbi kiadványáról is volt már szó oldalainkon, csak röviden foglalnám össze, hogy a cégér alatt nagy vonalakban miről van szó. Az egykori The Bedlam basszusgitáros, Mester Csaba (MASTER), illetve a Tankcsapda kezdeti időszakában a négyhúrosért felelt Labi, azaz Tóth-Laboncz Attila (LAB) tavaly indítottak útjára egy, a hazai képregény irodalomban korábban gyökeret nem vert tematikájú sorozatot.

Tovább

Egy vikingsereg erejével gyalul le a Slaughter To Prevail új száma

stp.jpgAz Alex Terrible-vezette Slaughter To Prevail nem éppen a kellemesen lágy balladáiról ismerszik meg, ezt pedig folyamatosan tapasztalhatja is ország-világ. A brutálisan gyilkos deathcore-ban utazó csapat a friss, Viking című dalában sem fog sok puszit osztogatni, már ha az éppen nem egy gyomros formájában csapódik le a hallgatón. De hogy hogyan is van ez? Mutatjuk!

Tovább

RockNuggets Vol84. / The Night Eternal - Fatale (Ván Records, 2023)

A játék neve: okkult heavy metal

the_night_eternal_fatale.jpgHa valaki megnyeri a legpatinásabb német metal magazin, a Rock Hard aktuális Hangpróbáját, azt a valakit illik ismerni, vagy ha korábban még nem ütköztünk, megismerkedni vele. A győztes német The Night Eternal neve pedig magyar földön – még - nem forog közszájon, szóval időszerű őket is bedobni a képzeletbeli kalapba.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum