RockStation

Új Ghost EP a láthatáron!

2023. április 09. - KoaX

ghost_2022.jpg

Egészen pontosan május 18-án lát napvilágot a svéd Ghost zenekar legújabb EP-je, aminek a Phantomime címet adta a zenekar. Az előrendelések elvileg már élnek, ha minden igaz (a cikk írása közben még nem működött a link) Azt, hogy mennyire lesz limitált ez a kiadvány még nem tudni. A vinylen összesen öt feldolgozást fog találni a hallgatóság. A Genesis Jesus He Knows Me című klasszikusához már klip is van.

Tovább

Albumsimogató: Limp Bizkit - Results May Vary (Flip/Interscope, 2003)

Szereted vagy utálod?

res.jpeg

A Limp Bizkitre már simán lehet mondani, hogy "szitokszó". Egyszerűen nincs olyan rock/rap/metal zene rajongó, akinek közömbös lenne Fred Durst és zenekara. Be kell látni, hogy a zenekar csillaga ma már nem, hogy nem ragyog, de éppencsak pislákol. Messze vannak az arénákat megtöltő turnék, messze vannak a gigaslágerek, ellenben a nosztalgia vonat ezerrel zakatol előre. De, hogy is volt anno ez a nagy siker után?

Tovább

Évfordulós újrakiadást kap a Black Sabbath koncertlemeze, a Live Evil

sabbath-dio.jpgNégy CD-n és négy vinylen megjelenő Super Deluxe újrakiadást kap a Live Evil, a Black Sabbath méltán ismert koncertlemeze. Az eredetileg 1982-ben, a The Mob Rules turnén felvett és még abban az évben kiadott (szóval nem is negyven, hanem negyvenegy éves) anyagról már jól ismert dalokat egy 2023-as, újrakevert verzióban teszik elérhetővé, ezek mellett pedig egy jó adag máshol felvett számot is kapnak majd a fanok. A díszdobozos kiadásban egy negyvenoldalas könyv, egy turnéfüzet, jegyzetek és egy turnéposzter is ott figyelnek majd. A megjelenés június 2-re lett kitűzve, részletek lentebb.

Tovább

Így nyomja a Cannibal Corpse klasszikusát a Thy Art Is Murder

thy-art-is-murder-2020-1536x806.pngVégre megjelent a Fit For An Autopsy, a Thy Art Is Murder és a Malevolence hármas split kiadványa, a The Aggression Sessions. A nevezett zenekarok egy-egy saját tétel mellett egy-egy feldolgozást is felraktak a hatdalos csomagra, melyen At The Gates, Cannibal Corpse és (nem elírás!) Anastacia feldolgozással kedveskednek a rajongóiknak. Kiemelten a Thy Art Is Murder Hammer Smashed Face-ét mutatnánk meg, aztán ha ez bejött, lehet támadni az egész pakkot, ott figyel minden a lejátszási sorban.

Tovább

Digital Bliss - Új videót ajándékozott a nagyvilágnak a Rotten Sound

rotten_sound_2022.jpgMúlt héten, egész pontosan március 31-én jelent meg a Rotten Sound legújabb anyaga, a korábban nálunk is többször szóba került Apocalypse. A grindcore veteránok az anyag elszabadulása után sem engedik el teljesen a tizennyolc tételes alkotás virtuális kezét, most egy újabb videó készült hozzá, melyet a Digital Bliss című tételre illesztettek rá. A videókazikat bírod?

Tovább

Megjelent a Tim Lambesis-féle Born Though Fire bemutatkozó lemeze

bornthroughfire2023.jpgMost már mindenki számára elérhető a Purity & Refine, a Born Through Fire bemutatkozó lemeze. A Tim Lambesis (As I Lay Dying) és Joey Alarcon (Wolves At The Gate) alkotta csapat albuma, melynek készítését saját magul felügyelték és a Trapped Inside-hoz készített, frissen kiadott videó az alábbiakban figyelnek.

Tovább

Nézd meg Te is, hogy készül a Metallica új vinylje!

metallica_group_72seasons_tim-saccenti_04.jpg

Peter, egy szerencsés nyertes, akinek lehetősége volt bekukkantani, hogyan is készül a Metallica legújabb vinylje. Az egész folyamatot végig kísérhette, őt meg a Metallica kamerái kísérték végig a gyárlátogatáson. Így most nekünk is lehetőségünk van megnézni, hogyan is készül az a bizonyos 72 hónap!

Tovább

Jézus biztos jó fej volt

Három királyok - Furunculus klip-premier

img_20230325_120330.jpgÚj dallal és hozzá egy videóval jelentkezett a győri Furunculus zenekar. A zenekart a győri BETON tulajdonosa Nagy Gyula, mint basszusgitáros, valamint a Bicska volt dobosa Kiss Dániel és volt basszusgitárosa (itt gitáros) Erdős Csaba alkotják. A Három királyok címet kapott dal klipjében feltűnik Jézus is, be is ül a dobcájg mögé és még egy Bibliát is dedikál, ha már Húsvét van ugye.

Tovább

Megjelent a Meteora díszdobozos kiadása, hallgasd meg a full csomagot!

337421808_181050178023283_2493245918863899858_n.jpgMa végre mindenki számára elérhető lett a Linkin Park második lemezének, az elsőhöz hasonlóan örök klasszikus Meteorának a húsz éves újrakiadása. A szimpla CD-től a díszdobozig terjedő kiadás-cunamiból persze az utóbbi a legizgalmasabb, ami érthető, hiszen demók, koncertfelvételek, kiadatlan dalok és sok egyéb más érdekesség figyelnek a korongokon. A csapat volt olyan jó és a teljes sort, azaz mind a közel kilencven dalt szabadon hallgathatóvá tette. Mutatjuk, legalább lesz mivel elütni a hosszú hétvégét!

Tovább

Rajongókkal nyomta a frankfurti koncertjén a Limp Bizkit

bizkit-germany.pngA Limp Bizkit szerdai koncertjén három dal után az éppen önmagát rosszul érző Fred Durst fogta és lepasszolta a rajongóknak a mikrofont. Persze valószínűleg nem teljesen abban a pillanatban döntöttek az egész dologról, hiszen a szett maradék részére már nagyrészt meg voltak a megfelelő emberek (például az Alien Instant Noodle és a Blackgold énekese, vagy a Bizkitlive YouTube-csatorna adminja), mégis érdekes, hogy a koncert lemondása helyett egy ilyen köztes megoldást választottak a nu metal legendák. A különleges estéről persze készült néhány rajongói felvétel, ezeket lentebb tudjátok átmazsolázni.

Tovább

Marillion - Holidays In Eden - 2022 Remix (EMI-Parlophone/Magneoton, 1991/2023)

kepernyokep_2023-04-04_122335.pngA progresszív rock aranykora térben Angliára, időben pedig a ’60-as és a ’70-es évek fordulójára esett. Az irányzat a ’70-es évek második felében a kifáradás jeleit mutatta, az évtized végére pedig – átmenetileg – ki is merült, átadva a helyet a punk, new wave, illetve NWOBHM műfajoknak. Ebben az előremutató, a műfajt megújítani törekvő rockzenére nézve kedvezőtlen légkörben, 1979-ben az angliai Aylesburyben Silmarillion néven alakult az a zenekar, mely a ’80-as évek elején kiadott lemezeivel jelezte, hogy bőségesen vannak még tartalékok a progresszív rockzenében.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum