RockStation

Júliusi megjelenések

2023. július 02. - sunthatneversets

upcoming-releases.jpg

Jön az uborkaszezon, kevesebb a kiadvány. Mindenki nyaral és fesztiválozik. A lenti listát így nézegessétek.

Tovább

Koncertanyag jön a Firewindtől

firewind2023.jpgJól kezdődik majd a szeptember a Firewind fanoknak, rögtön a hónap első napján megjelenik a csapat legújabb kiadványa, a Still Raging című koncertanyag. A zenekar húsz éves fennállását megünneplő koncerten felvett, 2 CD és Blu-Ray kiadást kapó masszív csomagból elsőként Orbitual Sunrise került bemutatásra, ezt a borító és a dallista alatt találjátok meg.

Tovább

EndEx - Négy év után jön új nagylemez a 3Teeth-től

3teeth-2023.jpgNem hiába adagolgatta a dalokat a 3Teeth, ahogy sejteni lehetett, új nagylemezre készült az industrial csapat. A bejelentés megtörtént, a friss, EndEx címre keresztelt album szeptember 22-től lesz elérhető, de ha ez nem lenne elég, akkor jött tőlük egy új dal is, ez a Scorpion. A megjelenésig - ahogy eddig is - minden hónapban jön majd egy-egy friss tétel, szóval érdemes lesz nyitva tartani a szemeket-füleket!

Tovább

Die As A King - Friss zúzda jött a Kataklysm augusztusban megjelenő lemezéről

kataklysm2023.jpegTörténetmesélős videóval körítve jelent meg a Kataklysm legújabb lemezelőzetes dala, a Die As A King. A súlyos riffekkel megpakolt, egyébként Oroszlánszívű Richárd bukásáráról szóló szám a legendák augusztus 11-én megjelenő lemezén, a Goliath-on fog megjelenni, amit a Nuclear Blast gondoz majd.

Tovább

Egy jó tucatnyi dalt feldemózott már az Accept

accept-2020-696x464-1.jpgMár dolgozik a 2021-es Too Mean To Die utódján az Accept. A német heavy metal alapcsapat egy jó tucatnyi dalt már feldemózott a tervezett anyagra, viszont ez még nem minden, egy párat felvesznek még hozzá. Az Andy Sneap kezei alatt készülő album egyelőre nem tudni mikor fog megjelenni, viszont az ígéretek szerint "nagyon metal" lesz a végeredmény. Mondjuk ez utóbbit mertük sejteni.

Tovább

Lifeline (Drowning) - Friss dallal jelentkezett az Underoath

underoath-2023.jpgKlippel együtt tette közzé a legújabb, egyelőre csak különálló kislemezdalként kiadott nótáját, a Lifeline (Drowning)-ot az Underoath. A metalcore kvintett valamikor a jövő év elején fogja kiadni a következő albumát, viszont erről egyelőre még semmi konkrétumot nem árultak el. Viszont addig legalább van mit hallgatni, nemde?

Tovább

Cafatokra cincálja Budapestet a Lorna Shore

mike_elliott_lorna_shore.jpgBedobta a Concerto az atombombát: elhozza Magyarországra a Lorna Shore-t. A deathcore mostanában igen nagyot futó nagyágyúi november 20-án fognak fellépni a Barba Negrában-ban, ahol a Pain Remains dalai mellett várhatóan az ...And I Return To Nothingness EP tételei is felcsendülnek majd. Ott leszünk? Még szép, hogy ott leszünk! A Barba Negra Blue Stage-en a Rivers Of Nihil, az Ingested és a Distant játszik előttük.További részletek ITT.

Tovább

Rock Nuggets Vol73. / Art Nation - Inception (Frontiers, 2023)

Néha még a svédek is tévedhetnek

art-nation-inception-cover.jpg

Az Art Nation egy svéd hard rock zenekar, az Inception a negyedik nagylemezük. A csapat gyorsan megtapasztalta a sikert, de később megbomlott az egység, és személyes konfliktusok és tagcserék után rövid időre le is álltak. Végül sikerült visszacsábítani az eredeti gitáros Christoffer Borgot, az új album már vele készült. 

Tovább

Elő a zsáknacit! - A 2000-es évek elejére repít vissza az Orthodox

orthodoxband2023.jpgNehéz nem észrevenni, hogy ha még nem is annyira szem előtt, de újra felszállóágban van a kilencvenes évek végének, kétezres évek elejének legnagyobbat menő irányvonala, a nu metal. Ennek egyik fiatal zászlóshajója az Orthodox, akik az újonnan bemutatott dalukban, a Soaking Nerves-ben olyan szinten hozzák az akkori hangulatot, hogy szinte kirántja az ember a szekrény aljáról az akkori cuccokat.

Tovább

Már a keverésnél járt a kettes The Halo Effect

kepernyokep_2023-05-19_121735.pngVélhetően nem kell sokat várni a The Halo Effect második albumának megjelenéséig. A tavaly megjelent Days Of The Lost utódja várhatóan az év vége felé lesz elérhető, annyi biztos, hogy már a keverési fázisban jár a dolog. A svédek eddig két dalt játszottak élőben a készülő csomagról, viszont a The Defiant One-ról és a Become Surrenderről is egyelőre csak koncertfelvételek érhetők el.

Tovább

Death metal zenekart indított a Volbeat énekese

asinhell2023.jpgVisszavágyott a death metalos gyökereihez Michael Poulsen, így összerakott egy zenekart Asinhell néven. Mielőtt még Poulsen hangját keresnétek a nemrégiben bemutatott Fall of the Loyal Warriorban, érdemes leszögezni: a mikrofon mögött Marc Grewe (ex-Morgoth, Insidious Disease) hallható. A Morten Toft Hansen dobjátékával teljessé tett bemutatkozó lemez, az Impii Hora szeptember 29-től lesz elérhető. A gitáros fontosnak tartotta kiemelni, hogy ez a zenekar nem befolyásolja a Volbeat működését és vica versa, lényegében békés módon, párhuzamosan mozgó formációkról van szó. Na, de akkor itt a borító, a dallista és a nevezett nóta!

Tovább

Új dalt és énekest mutatott a svéd Amaranthe

Valószínűleg az új nagylemezt is hamarosan bejelentik

amaranthe2023.JPG

Az elektronikával gazdagított power metalban utazó, három énekessel kiálló svéd Amaranthe legutóbb 2020-ban jelentkezett teljes albummal. A lassan háromesztendős Manifest megjelenése óta szorgos turnézással és néhány kislemez kiadásával tartották fenn az érdeklődést, de várhatóan nemsokára új albummal bővülhet az életmű, ami már a hetedik lesz.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum