RockStation

Green Day - Dookie - újrakiadás (Warner/Reprise/Magneoton, 2023)

2023. november 19. - rattlehead18

kepernyokep_2023-11-17_053036.pngJövőre lesz harminc éve, hogy a grunge-ot követő és a nu metalt megelőző utolsó nagy hullám ha csak rövid időre is, de felforgatta a mainstream rockzenei színteret. A kaliforniai punkról, avagy a pop punkról van szó, amely az igazi punkok szerint sosem volt punk, csak legfeljebb gitárral előadott popzene vagy az alternatív hullám egy újabb variánsa.

Tovább

Sorozatgyilkosok és dadaizmus - Így néz ki a Mutilation Case bemutatkozó albumának díszdoboza

mutilation_case.jpgVan, amikor instant megtetszik egy kiadvány, még mielőtt a hanganyagot csekkolnád. Aztán van, amikor a hanganyag még nagyobbat dob az egész élményen és úgy döntesz, be kell szerezned az albumot! Röviden ez a története a dadaista death metalt toló Mutilation Case bemutatkozó anyagának története az én olvasatomban. Ez a videó pedig magát a díszdobozos kiadást mutatja be. Íme!

Tovább

Judgment / Prophecy - Itt a Gost új nótája!

gost-2024.pngÚj lemezre készül a Gost, ezt pedig mi mással is erősítené meg, ha nem egy dallal? Az industrial metalos egyszemélyes formáció a Prophecy címre keresztelt, március 8-án megjelenő lemezről a lényegi címadót, a Judgment / Prophecy-t szállította le. Az amúgy is frankó dalhoz egy látványos, sztoris videó is készült, érdemes csekkolni, ha szereted az előbb említett irányt.

Tovább

Új lemezen dolgozik a The Black Dahlia Murder, a dobok már kész vannak

tbdm2022.jpgÖrömmel jelenti a The Black Dahlia Murder: öles léptekkel haladnak a soron következő nagylemezük felvételeivel. A 2020-as Verminous utódja az első olyan anyag lesz a zenekar kezei közül, amin nem a tavaly elhunyt Trevor Strnad énekel, hanem az alapító gitáros, Brian Eschbach. Az egyelőre még ismeretlen című és beltartalmú album megjelenése valamikor 2024-ben várható.

Tovább

Komoly társasággal jön Budapestre a Napalm Death

napalm_death_2021.jpgA Wormrottal és a Primitive Mannel kézenfogva fogja legyalulni a budapesti arcokat a Napalm Death. Barney Greenwayék - mikor máskor - Valentin napkor táncoltatják majd meg a lobbanékony szerelemre vágyó kispajtásokat, a buli helyszíne a Dürer Kert lesz. A koncert Facebook eseményét ITT találjátok, a jegyértékesítés hétfőn indul. Ott a helyed, vagy ott a helyed?

Új kiadást kap a Five Finger Death Punch dupla lemeze, kiadtak egy Rob Zombie-val közös számot

5fdp_2022-travis-sinn-1200x800_1080x.jpgA megjelenésének tizedik évfordulójának alkalmából hat vinyles újrakiadást kap a Five Finger Death Punch eredetileg két részletben kiadott nagylemeze, a The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell. A digitális formában is elérhető, mindösszesen negyvenhárom tételt felsorakoztató megacsomagban extraként a Purgatory: Tales From The Pit koncertanyag is ott figyel majd két extra szám kíséretében, de bizony a "sima" albumok sem ússzák meg bővítés nélkül, ezek közül a dalok közül a Burn MF új kiadása mutatta meg magát, amit nem mással, mint Rob Zombie-val értelmeztek újra Bathory Zoliék.

Tovább

Kiszivárgott a netre Slash és Chester Bennington közös dala

chester_bennington_slash.jpgFélhivatalos módon, egy podcastben került bemutatásra Slash és Chester Bennington mindeddig fiókban pihent dala, a Crazy. A két rockcsillag mellett Dug Pinnich és Matt Starr játékával erősítő, elvileg hamarosan hivatalosan is, jótékonyági céllal megjelenő nóta az alábbi.

Tovább

Meghalt Charlie Dominici, a Dream Theater első énekese

dreamtheater1988.jpgSzomorú hírt közölt a rajongókkal a Dream Theater: hetvenkét éves korában elhunyt a zenekar első albumán, a When Dream And Day Unite-on éneklő Charlie Dominici. A később szólókarrierbe kezdett, alkalmanként a Dream Theaterrel is fellépett frontember halálának oka egyelőre nem ismert. Nyugodjon békében!

Tovább

Outer Dimensions - Új klipest dalt adott ki az Amaranthe

amaranthe-2023e.jpgMár a negyedik lemezelőzetesét adta ki az Amaranthe. A nagylemezről, ami február 23-án fog megjelenni The Catalyst címen, most az Outer Dimensionst eresztették ki a nagyközönségnek, ehhez pedig természetesen videó is készült. Az albumot bemutató, a Dragonforce-szal és az Infected Rainnel közös turné március 8-án éri majd el Budapestet, a koncert helyszíne a Barba Negra lesz.

Tovább

Így nyomta a Bullet For My Valentine-nal a Trivium énekese

0trivium2023_05_eredmeny.jpgFélhivatalos felvételen mutatta be Matt Heafy, hogyan nyomatta a Bullet For My Valentine-nal. A Trivium és az Ibaraki frontembere a britek abszolút ütőkártyájába, a Tears Don't Fallba szállt be a rajongók hallható örömére. Az egykamerás, így kicsit közepes minőségű, de hangulatos videó az alábbi.

Tovább

Friss nótával kedveskedett a Better Lovers

better-lovers.jpgA bemutatkozó EP-jük után egy újabb friss dalt vágott az arcunkba a Better Lovers. Az Every Time I Die, Fit For An Autopsy tagokat és Greg Puciatot a soraiban tudó zenekar a most Two Alive Amongst The Deaddel mutatja meg, hogy van itt még mit a húrok közül aprítani. Füleket hegyezni, aztán lehet csapni a play gombra!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum