RockStation

RockNuggets Vol171. / Zunz - Electric Sheeps (2024)

2024. június 11. - KoaX

a1501700674_10.jpg

Én fontos dolognak tartom, hogy a zene folyamatosan változzon fejlődjön. Kimondottan szeretem az olyan zenekarokat, akik nem igazán csinálnak két ugyanolyan albumot. Szeretem, amikor egy zenekar mer valami különlegeshez nyúlni és kísérletezni.  A Zunz pontosan ezt teszi az Electric Sheeps EP-jével.

Először biztos voltam benne, hogy a spanyol zenekar, egy egyszemélyes projekt, hiszen ilyesfajta zenét nem igazán hallunk. Rendben, ez nem teljesen igaz, de a zenék túlnyomó többségében egy ember áll egy-egy ilyen anyag mellett. A bandcampet nézegetve a zenekar csak az EP hosszúságokban gondolkodik, az első anyaguk pedig két évvel ezelőtt jelent meg.A leírás alapján stoner, space-rock, industril zenét tollnak, ami néhol igaz is, de azért ez sokkal több annál. Úgy keverik az elektronikus zenét, annak is a jobb részét a fogós groove-okkal és riffekkel, ahogy az Al Jourgensen-nek sem megy, pedig ő aztán nagy menő ebben a témában. Számomra Al bácsinak a Relapse, illetve az utolsó Ministry lemeze a legfogyasztottabb, na ahhoz hasonló a Zunz is, csak még inkább metalosabb. A trió olyan állat samplereket használ a legváratlanabb helyzetben, hogy simán ott vannak a top 10-es listámon az évben. Egyedi megközelítéssel rendelkeznek úgy, hogy közben nem hagyják el el a gyökereket. Igazából, ha nyitott vagy egy kicsit az ilyesfajta zenére, akkor ez az anyag lesz az, amit egy nap akár többször is képes leszel meghallgatni. A hossza pont kellemes, a négy dal nem válik unalmassá, idegesítővé, sokkal inkább végig fenntartják ezalatt a negyedóra alatt az érdeklődésem. Nagyon jól teszik, hogy nem csinálnak hosszabb anyagokat, hiszen így újra meg akarom hallgatni a lemezt, illetve kíváncsian várom a következőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9218420969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum