RockStation

Lucifer: okkult heavy/doom est a Barba Negrában!

2024. október 03. - CarolusRex666

lucifer_2024.jpg

Három év kihagyás után tér vissza Budapestre a Johanna Sadonis és Nicke Andersson (Entombed) vezette Lucifer. A zenekar olyan legendás formációk hatását vegyíti, mint a Black Sabbath, a Coven és a Pentagram, mindezt sajátos misztikus atmoszférával és retró hangzásvilággal ötvözve. A koronát a csúcsra Johanna füstös, boszorkányos hangja teszi fel. Legutóbbi lemezük, a Lucifer V év elején jelent meg (lemezismertető ITT), garantáltan magával ragad, ha belehallgatsz! A The Satanic Panic turné budapesti állomása november 16-án szombaton lesz a Barba Negrában.

A turné egyik vendége, a német The Night Eternal először teszi tiszteletét hazánkban. Erőteljes riffek, sötét hangulat, fülbemászó dallamok, a zenekar igazi tradicionális heavy metalt játszik, legfőbb inspirációjuk, a Mercyful Fate előtt meghajolva. A vokál náluk is nagyon hangsúlyos eleme a zenének, de a stílus igazán egyedi, és inkább a mélyebb regiszterekben kell keresni, nem King Diamond magasságaiban. Tavalyi albumukkal, a Fatale képében pedig mély nyomot hagytak a stílus underground megjelenései között.

A bulit a Tanith nyitja New Yorkból. A 70-es évek klasszikus rockját és proto-metalját idézik meg, de egy új csapatról van szó. A zenekart 2017-ben alapította a Satan gitárosaként is ismert Russ Tippins és már az első lemezzel (In Another Time) is felhívták magukra a figyelmet. A banda különlegessége, hogy két énekessel operálnak, Russ mellett Cindy Maynard is mikrofont ragadott, amely egyedi ízt kölcsönöz a zenéjüknek.

Jegyek ITT.

Esemény ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6218695690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum