RockStation

RockNuggets Vol145. / Fuzz Forward - Parasites (2024)

2024. január 31. - KoaX

a0704158921_10.jpg

Vannak olyan időszakok, amikor egyszerűen nem esik jól valami újat keresni. Ilyenkor is gyűjtögetem az ígéretes zenekarokat, de elrakom egy olyan időszakra, amikor jobban betalál az újdonság ereje. Pár hetes csendes elvonulás után újra megtaláltam magamnak a zenét, így jött szembe a Fuzz Forward is!

Tovább

Így készült a Green Day Coma City című dala

412987433_897152228444187_5789720159086412921_n.jpg

A Green Day nemrég hozta ki a legújabb Saviors című albumát. De erről biztosan tudtatok, hiszen mindenhol promózta a zenekar, ahogy a csövön kifért. Azonban az album népszerűsítése a megjelenítés után sem állhat meg! Igaz a zenekar world tour-ja elkerül minket, de most megnézhetjük, hogyan is készült a Coma City című dal.

Tovább

Delain | Illumishade @ Baba Negra, 2024. január 27.

423195595_785649790266287_8874218689431876161_n.jpgFelemás érzésekkel indultam el a Barba Negrába ezen a szombat estén. A Delain az egyik kedvencem a poposabb metal zenék vonaláról, de lényegében egy teljesen más csapat érkezett Budapestre, mint legutóbb. Aggódtam, hogy fognak teljesíteni az átalakult tagsággal, de mint később kiderült, a félelmem alaptalan volt.

Tovább

Jön Abbath és szétszedi a Barba Negrát

abbath2022.jpegVasárnap nagy tömeg lesz a Barba Negra területén, ugyanis két koncert lesz egy időben. Míg a nagy sátorban progmetal csendül majd fel, a kicsiben elszabadulnak a vad, ösztönös riffek, a színpadon Abbath, a Toxic Holocaust és a Hellripper fogja rendre oktatni a megjelenteket. Az esemény részleteit ITT találjátok meg, a jegyek még kaphatók, érdemes lecsapni rájuk!

Erős csomaggal jön Budapestre a Tesseract

koncertbp24.jpgVasárnap újra hazánkba látogat az újvonalas progmetal egyik zászlóshajója, a Tesseract. A srácok ráadásul nem akármilyen zenekarokat hoznak vendégként, a színpadon előttük a The Callous Daoboys és az Unprocessed oktatja majd ki a közönséget. Nem mellesleg mind a három brigád új anyaggal érkezik majd a Barba Negrába, szóval lesz mire figyelni gazdagon! Az esemény részleteit ITT találjátok meg.

Így hangzik Lady Gaga egyik slágere, metal köntösben

ladygaga_promo_kep.jpgHájer Gergő, az Omega Diatribe és Vented zenekarok gitárosa ismét hozott nekünk egy pop slágert, metalba átültetve. Ezúttal a Lady Gaga - Paparazzi c. dalát formálta át a stílusnak megfelelően. Mindezt úgy kell elképzelni, hogy az eredeti stúdiósávok egy bizonyos részét megtartva, a gitárokat, basszust, dobokat és a háttérvokálokat újra feljátszva/felénekelve készítette el Gergő a dal metal változatát, amiről egy videót is készített.

Tovább

Az akadályokat leküzdve született meg a Heavy Brains új lemeze

heavybrains2024.jpgTanult módszerek címmel megjelent az Öröm a Zene-fődíjas Heavy Brains második albuma. A debreceni együttes úgy érzi, mostanra találta meg a saját zenei világát, ami az alternatív-synth-pop-rock. A zenekar nemcsak egy zenei közösség, hanem a tagok jó barátok is: gyakran vesznek részt kocsma kvízversenyeken, melyeket rendszeresen megnyernek. Emellett közösen látogatják a debreceni fürdőt, ahol előfordult, hogy dalszövegük született.

Tovább

Ismét jön a Body Count Budapestre!

body_count_2024.jpg
A Body Count hat év után ismét a Budapest Parkba szólítja rajongóit. Az Ice-T vezette legendás banda június 14-én lép fel a Live Nation Magyarország szervezésében, a zenekar pedig legutóbbi fellépése óta kiadta a Grammy-díjas Carnivore lemezét és már elkészültek nyolcadik korongjuk felvételivel is, így könnyen lehet, hogy arról is hallhatunk dalokat a nyári koncertjükön.

Tovább

Aset - Astral Rape (Les Acteurs De L’Ombre Productions, 2023)

a3138350899_10.jpg

A mai francia black metalra fokozottan és általánosan jellemző az igényesség - már amennyiben a Les Acteurs De L’Ombre kiadó megjelenéseiről van szó. Ez a kijelentés az Astral Rape kapcsán is maradéktalanul megállja a helyét. Van szerencsém a Nantes-i kiadó több megjelenését is CD formátumban birtokolni; a több paneles, minőségi digipak kiadványokat pedig egy magamfajta lemezpárti hallgatónak mindig öröm a kezébe vennie.

Tovább

Megjelent a 15 éves fennállását ünneplő The Southern Oracle újdonsága

preview_1.pngA Kókai Barnabás vezette ismert formáció, a The Southern Oracle sorra lepi meg a rajongókat 2024-ben: először egy vidéki turné hírével álltak elő, most pedig két új tracket is kiadtak, nagyjából két héttel budapesti nagykoncertjük előtt. A turné első állomása máris teltházas lett, a busz pedig robog tovább Sopron, Szombathely, Kecskemét, Győr és Fehérvár felé.

Tovább

Az Ingested nálunk is bemutatja új lemezét

ingested-2024-by-eduardo-ruiz-1536x1024-1.jpgA brit death metal banda áprilisban érkező, The Tide Of Death And Fractured Dreams című albumával hozzánk is ellátogat május 4-én az Analog Music Hallba, hogy egy felejthetetlen metal bulival örvendeztessék meg a rajongókat. Az Ingested társaságában érkezik a Fallujah, a Vulvodynia és a Mélancolia is.

Tovább

Slaughter To Prevail @ Barba Negra Red Stage, 2024. január 29.

Mészárlás- és dominanciamentes

_kw_0062.jpgBiztos vagyok benne, hogy sokak az év koncertjeként készültek a Slaughter To Prevail budapesti visszatérésére, hiszen a legutóbbi jelenlétük óta a deathcore és az azt övező brutális zenei irányok soha nem látott népszerűségi szinten üzemelnek, jelen írás fő (és egyetlen) előadója is szinte csutkára rakta a Barba Negra nagyszínpadának nézőterét. Csak hát…

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum