RockStation

RückwäRts – Megjelent az Asszony-ember

2009. december 20. - sunthatneversets

2002-ben Fülöp István megalakította a Rückwärts elnevezésű formációt, mely zenéjében és külsőségében is egyedülállónak mondható Magyarországon. Készültek a dalok és a hozzá tartozó showelemek, melyek hűen visszaadják az ipari rockzenei stílust. A kezdeti sikereken felbuzdulva 2004-ben egy maxi lemezt jelentettek meg, a Hidd el című dalhoz pedig videóklipet forgattak. 2005-ben az egyik legnépszerűbb számukból, a Lovagolj-ból filmzene készült Fodor Tamás rövidfilmjéhez. 2006 őszén stúdióba vonultak felvenni debütáló albumukat, melynek Ha meg is tennéd című címadó dalához Indián készített klipet. A 2008-as év elején a Hammerworld, Rockinform és Wild magazinokban limitált példányszámban megtalálható volt egy Rückwärts SVCD lemez, mely három nótát és egy videoklipet tartalmazott. Ezután a második nagylemezükön dolgoztak, s mellette tavasztól őszig koncerteztek. Idén nyáron kiadót váltottak átigazoltak a Hammer Music / Edge Recordshoz. Októbertől a Rückwärts stúdióba vonult, s elkészítette második nagylemezét, melynek az Asszony-Ember címet adták. Az új anyag december elején kerül a boltok polcaira.

A zenekar a következőket nyilatkozta a lemezzel kapcsolatban:

„Úgy érezzük, hogy sikerült ebbe a lemezbe belevésnünk mindent, amit igazán legbelül érzünk és megosztanánk az emberekkel. Abszolút teljesnek és markánsnak, s ami a legfontosabb az ipari rockzenében, fegyelmezettnek, feszesnek érezzük az anyagot. Ebben nélkülözhetetlen segítséget nyújtott Jaya Hari das, a csepeli Audioplanet stúdió vezetője, aki a felvételektől a végleges master elkészítéséig vezényelte a munkálatokat, hiszen sikerült a hangzást is úgy eltalálni, ahogy szerettük, volna és ahogy egy Rückwärts albumnak szólnia kell."

Az albumon a következő  dalok kaptak helyet:

Miért kell…
Figyelj oda rám
Asszony-Ember
A vér vagyok
MLM
Ne taposs el
Bízz magadban
Üss meg
Nincs rettegés
Tükör
               Bonus tracks:

Why do you need… (Miért kell…- English version)
Let’s hit me  (Üss meg – English version)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr671608544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum