RockStation

Nem vagyok én táncoslábú gyerek : Project Pitchfork – Dream, Tiresias!

2009. március 07. - sunthatneversets

Alapvetően rocker beállítottságúként ritkán találok magamnak olyan bandát, amely viszonylag jól tolja az elektro-indusztriál muzsikát. Nem azért, mert nem vagyok táncoslábú gyerek, hanem mert így alakult. Ráadásul szeretem, ha egy kis gitárt azért elővezetnek a dalokban és ilyen zenéből azért nem sok acélos akad. Ilyen talán az általam abszolút favoritnak tartott német Die Krupps vagy a kanadai Front Line Assembly. Nos a szintén német Projekt Pitchfork nem fog harmadiknak a listámra iratkozni.

Tovább

Istenkirályság : Clutch – Full Fathom Five Dvd

A Washington D.C.-ből származó banda nálam két éve foglalta el azt a pozíciót, melyet a földkerekségen már régóta betölt egy rakás rajongónál. Bár sosem lesznek világsztárok, az undergroundban máris kultikus szerepet töltenek be. From Beale Street To Oblivion című nyolcadik stúdió albumukat turné is követte, ennek a megörökítése ez a dvd.

Nem hagyományosan egy koncert felvételét láthatjuk itt, hanem egy koncertnyi anyagot négy helyszínről nevezetesen: az államokbéli Pittsburgh, Sayreville, és Boulder, valamint a kenguruföldi Sydney volt a felvételek helyszíne.

Tovább

VIDEJÓ! Falbontás – Static-X – Stingwray

Március 17.-én új lemezzel jelentkezik a los-angeles-i Static-X, Cult Of Static címmel. Nos az album Stingwray című dalához elkészült az első klip, melyben egy romos házban a dögös csibe nagyfejszével falat bont, és összetöri a még meglévő berendezést. A klip jó, a nóta tipikus Static-X, király riffel, bár én titkon abban reménykedtem, hogy a hangzásvilág közelebb lesz az általam nagyon kedvelt Shadow Zone-on hallhatónak. Ez úgy látszik nem jön össze, de várom a lemezt.  (Katt a videóhoz!)
  

Tovább

Tőzsde-rock : Wall Street – Indulunk

A Wall Street nem ma kezdte a szakmát. A banda 1995-ben alakult és rövid idő alatt két hat számos maxit adtak ki a kezük közül Fordulj Fel és Egy Másik Utca címmel. Soraikban még a későbbi Neck Sprain és Ákos dobos Bánfalvi Sándor is megfordult. 1998-ban a csapat szekere egy kicsit megakadt, így aztán három év pihenő következett.

 A saját dalok mellett Metallica, Faith No More, AC/DC, és Rammstein feldolgozásokat is játszó banda 2001-ben tért vissza, az első lemezzel azonban csak 2007-ben jelentkezett Rock & Roll címmel. Nos a zenekar által művelt zenei stílusnak nem sok köze van azokhoz a bandákhoz akiktől feldolgozásokat nyomnak. Jó kis 80-as évekbeli hard rock muzsika ez némi metál és glam ízzel keverve, afféle amerikai stílusban – talán innen a név is -, amibe azért a magyar szövegeken kívül egy kicsi hungarikumot is sikerült tenni.

Az Indulunk címmel tavaly év végén megjelent második nagylemezen maradt a stílus, talán csak pár sampler és billentyűhanggal teszik változatosabbá a fiúk a muzsikát. Az albumot a Gregus Miklós – ének, Tóvári Tibor – basszus, Mayer Ferenc – gitár és Ilisz Csaba – dob felállású négyes követte el. A felvételek az Audioplanet Stúdióban készültek a Mantra-s Jaya Hari Das vezetésével.

Tovább

Megakadt az AC/DC turné

A Live Nation szervezőiroda közleménye szerint a március 3.-ai antwerpeni AC/DC koncert elmaradt az énekes Brian Johnson betegsége miatt. A hírek szerint Mr. Johnson annyira megfázott, hogy képtelen volt fellépni a 3.-ai koncerten. A jegytulajdonosokat a jegyek visszaváltásával vagy június 23.-ai amsterdami jegyekkel kárpótolná a Live Nation. A csapatnak a mai napon is lenne egy fellépése Lipcsében - ezt egyelőre még nem mondták le. Reméljük Brian Johnson a március 23.-ai budapesti koncertre már teljesen rendben lesz, bár a feszített ütemezés nem igazán hagy időt a regenerálódásra. Izguljunk!

 

Tool az óperencián : Angertea – Twenty-Eight Ways To Bleed

Az Angertea 1996 őszén alakult és két évvel később már az a formáció zenélt, amely a Twenty-Eight Ways To Bleed című harmadik lemezt is az asztalra rakta. Grunge-al és progresszív elemekkel vastagon átitatott zenéjük nem hat azonnal, de megéri a fáradtságot, hogy a cd-t többször a játszóba rakja az ember.

Tovább

Carana Padma koncert

Pár hónapja mutattuk be a Rock STATION oldalain a gyongyösi Carana Padma zenekart, mint fiatal feltörekvő tehetségeket. (Carana Padma - Rock STATION ismertető). Vendégek: a Minerva Lost és a Silent Slip
 

A csapat a héten ismét a fővárosban ad koncertet: márcuis 6.-án pénteken a Henry J. Bean's klubban lépnek fel. Ha szeretnétek látni, hogy "muzsikálnak" élőben, menjetek el, nézzétek meg őket. Részletek a plakáton alább. 

TIUS NORMA: "INVESTIGATE MY FUTURE" - VIDEOKLIP-PREMIER PARTY

 2009. március 6., péntek, 21h.

 
Tranzit Art Café 
 
A Tius zongorista-producer vezetésével életre hívott alterock indie zenekar elkészítette első videoklipjét, "Investigate My Future" címmel.
 
 
A koncertre járók már jól ismerik a dalt, melynek stúdió-verziója februártól hallható a rádiókban és a zenekar hivatalos myspace oldalán. A videoklip-premier március 6.-án, pénteken este lesz, egy "investigate" hangulatú party keretében, melyhez a helyszínt a Tranzit Art Café biztosítja.
 
A tavalyi évet végigkoncertező csapat most mérsékeli fellépéseit, és a májusra várható 3-számos EP-t követően az ősszel megjelenő első Tius Norma albumra koncentrál.  
 
Kapcsolódó linkek:
 
 
 
 
 
 
 

A világ tényleg bajban van : U2 - No Line On The Horizon

Bonoéktól azt szoktuk meg, hogy komoly albumokat csinálnak - ha nem is csordultig telt hurrá optimizmussal, de alapvetően mindig pozitív hozzáállással viseltettek az élet dolgai iránt. A legújabb U2-termék azonban olyannyira komoly-komor és borongós hangulatú, amilyet tőlük talán még sosem hallottam. Ha pedig már a U2 Bono Voxszal a frontvonalban sem bízik semmiben, a világ menthetetlenül megindult a lejtőn kérem szépen és ezt tessék komolyan venni! Ettől függetlenül az új U2 album még hallgatható, de garantáltan nem lesz jókedve tőle senkinek.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum