RockStation

Aki pihenni jár haza: interjú Téglás Zolival

2010. szeptember 30. - RaczUr

Szeptember közepe óta együtt turnézik Európában  Keith Caputo, és a Zoli Band, amelynek egyik állomásaként Budapesten, a Dürer kertben szeptember 27.-én nekünk is alkalmunk nyílt látni, és hallani a két énekes szóló zenekarát. A koncert után Téglási Zolit kérdezgettük az eddigi koncertekről, az Igniteról, a Pennywiseról, és Magyarországról.
 

RS- Remek koncertet adtatok! Gratulálok!
Köszönjük szépen, mi is nagyon jól éreztük magunkat a színpadon.
 

RS- A jelenlegi felállás hogy jött létre (többek közt Grand Mexican Warlock, Shell Beach zenészek ragadnak hangszert a Zoli Bandben)?
Régebben az Ignite-os srácokkal csináltam a Zoli Band-et, ám ők most nem értek rá. Aztán ez valahogy adta magát, hogy magyarokkal zenéljek együtt, főleg így, hogy európai turnén veszünk részt. Így sokkal egyszerűbb volt újra életre kelteni a zenekart.
 

RS- A turnéról eddig mik a benyomások? Koncert közben nagyon dicsérted Keith Caputoékat is ( a Keith Caputo koncert végén Zoli vendég énekelt is).
Igen. Nagyon jóra sikeredett ez a turné eddig is, de minden nap egyre jobb. Remekül érezzük magunkat, élvezzük minden pillanatát, és Keith Caputoékkal is nagy a barátság. A Zoli Band egyébként most már teljesen összerázódott. Olyan ez, mint egy folyamat. Koncertről-koncertre egyre összeszokottabbak lettünk, és mostanra már teljes az összhang. Ez főleg úgy nagy szó, hogy mindössze három hét állt a rendelkezésünkre, hogy összeszokjunk. Nagyon intenzív próbák vannak mögöttünk. De jobb is volt ez így, mert nem jó, ha túl sokat húzódik valami egy zenekarban, akkor kezdődik a döglődés.
 

RS- Az Ignite esetében is ilyen döglődésről van szó?
Hát… valami hasonlóról. Ugye nekem most itt van a Zoli Band, aztán ha itt vége a turnénak már Chicagoba repülök vissza, és a Pennywise-zal koncertezek.
 

RS- Most már három zenekaroddal (Ignite, Pennywise, Zoli Band) is zenéltél Magyarországon. Miben különbözött ez a koncert a korábbiaktól?
A Zoli Bandnél nincs igazán közönség tüzelés, nem olyan direkt dolog, mint a Pennywise, vagy az Ignite. Maga a zene is más, nem fér bele az, hogy végig agitáld a hallgatókat, de sokkal nagyobb odafigyelést igényel. Sokkal jobban kell koncentrálni, hogy hiteles legyen, amit itt csinálok, itt nem férnek bele a kisebb hibák, mert az sokkal jobban kiütközne, mint a másik két zenekaromban. De ez is ugyan úgy fejlődött ki a koncertek alatt, mint a zenekarnak az összeszokása.
 

RS- Ha Magyarországon jársz, van valami olyan dolog, amit semmi pénzért nem hagynál ki?
A pihenést! Soha nem tudtam olyan jókat aludni máshol, mint Veresegyházán, nagymamámék házában. Los Angelesben él  húsz millió ember, nincs egy olyan hely, ahol nyugodtan elhúzódhatna az ember, nincs meg a saját kis tere. Ha itt vagyok viszont remekül ki tudom pihenni magam.
 

RS- Ha jól tudom Veresegyházán van egy házad.
Igen nagyszüleim laktak ott, a nagyim halálával elég elhanyagolt lett. Egyébként Veresegyháza majdnem, hogy az ükapámé volt. Van ott egy tó, amit a helyi papoktól vett meg régen, és a Téglás név elég ismert volt ott.
 

RS- Mik a jövőbeli tervek?
Most folytatódik a Zoli Banddal a turné. Hollandiában például az egész ottlétünket kamerával fogják követni, és ebből lesz valamiféle televíziós műsor. Ez nekünk is egy teljesen új dolog lesz, és már nagyon izgatottak vagyunk, hogy mi fog ki sülni belőle, úgyhogy folytatódik a pörgés. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr812334571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum