RockStation

Mister Kilmister: Motörhead - The Wörld Is Yours

2010. december 14. - sunthatneversets

Mister Kilmister fáradhatatlan. Szenteste napján lesz 65, de esze ágában sincs nyugdíjba vonulni és egyre inkább biztosnak látszik, hogy színpadról viszik majd a kórházba. A tempó nem csökken, panasz sem a korra, sem arra nincs, hogy egyre nehezebb már koncertezni. Két évvel a Motörizer után menetrend szerinti  pontossággal itt az új album, amely megint motörakenroll a javából.

Elintézhetnénk annyival, hogy a Motörhead most is elkészített egy lemezt, a 21.-et, amin semmi új nincs, csak jó kis Motörhead-féle rock n roll muzsika. A Lemmy/Campbell/Dee dalszerző trió ezúttal is az alapvető Motörhead stílusjegyekkel átitatott muzsikát bírt írni, de nem is kell mást. Aki ettől a zenekartól a rockzene megújítását várja az komplett hülye, a Mötörhead-nek Motörhead stílusa van, és így van ez jól. A The Wörld Is Yours pedig szépen halad tova a Motörizer által kitaposott úton. 

Rendes vasárnapi ebédkor van rántott-hús és rendes Motörhead lemezen Cameron Webb a producer, legalábbis 2004 óta mindig. Szerintem már csak beállítja gombokat a faszi a múltkori lemezen használtak szerint, aztán mehet a bugi.

A bugit pedig ropják rendesen 40 percen keresztül. Van itt blues alapú rakenroll, mint az I Know How To Die vagy a Waiting For The Snake, dühös bugi a Born To Lose képében, egyszerű táncoslábú rakenroll a klipes Get Back In Line-ban, középtempós, szinte ZZ Top-os döngölés a Devils In My Hand-ban. A 70-es évek rockja a Rock N Roll Music-ban köszön vissza, az éjsötét Brotherhood Of Man (szenzációs nóta) pedig akár az Orgasmatron kistestvére is lehetne és hát Lemmy nem lenne az aki, ha nem olyan dallal zárná le a lemezt, mint a Bye Bye Bitch Bye Bye.  


Motörhead - Brotherhood Of Man  

Lemmy bátyó és az ő Motörhead-je 35 éve gyűri a rock-ipart, ami mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény. Nem nagy találmány a Motörhead, de az igazán nagy előadók ismertetőjegye, hogy ezer kilométerről is felismerhető, hogy melyik banda játszik. A Mötörhead is ilyen banda, és ahogy Mister Kilmister mondja minden koncert elején: We Are Motörhead, We Play Rock And Roll. Ilyen egyszerű ez az egész.


Motörhead - Bye Bye Bitch Bye Bye

A lemez a decemberi Classic Rock Magazin mellékleteként jelenik meg Angliában, a hivatalos megjelenés január közepén várható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr502514619

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Адбот 2018.09.24. 23:05:11

ICS sérülékenységek LXIX - ICS Cyber Security blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum