RockStation

VIDEJÓ EXTRA! A magyar dal napja – Superbutt + Nevergreen

2010. január 10. - sunthatneversets

Mai Videjó! rovatunkban hosszú idő után újra megtartjuk a magyar dal napját.

A Superbutt 2008 végén jelentkezett albummal, a You And Your Revolution című anyag tőlünk is jó kritikát kapott. Korábban Figure című dalra már készült egy ötletes videó, most pedig az album nyitódalára a Last Call-ra született egy újabb. A Zakk Tell  (Clawfinger) vendégszereplésével – igaz csak egy tévén látható – készült film színvonaláról mindenki döntsön maga. Szerintem annyira nem gáz.

A Nevergreen Új Birodalom című lemeze decemberben jelent meg, jelenleg Saabi kolléga emészti, kritika céljából. Hazánk első számú doom csapata egy Madonna feldolgozást választott első klipnek, amely a Frozen című dalra készült. A félig imidzs klip olyan, amilyet hasonló stílusú csapatok szoktak készíteni. Legyen benne sötét, meg néhány jó bige.

Tovább

Powerground hírek : Bloodiest, Watch My Dying

 

 

BLOODIEST

A napokban fejeződött be az érdi Bakery Stúdióban, Varga Zoltán Fő Boncmester vezetésével a  Cadaveres, M.W.S., Superbutt, I Divine, Ektomorf tagokat magába foglaló Bloodiest zenekar bemutatkozó EP-je. A project a felvételek alatt kiegészült Kovács - NihilaK- Attilával (Superbutt, I Divine gitáros) a még tökéletesebb pusztítás érdekében. Egy nótába (I Am A Villain) már bele is lehet kóstolni a lelkes vállalkozóknak a Bloodiest MySpace oldalán. Az EP-n közreműködnek még: Tóth Gergő - Blind Myself, Takács Bálint - Krampüs, Bölcsföldi Zoli - Cadaveres. A borítót Jacsó Balázs készítette, megjelenés januárban!
 
 

WATCH MY DYING

A régóta várt és igért Watch My Dying EP, ami "-1" névre hallgat, letölthető a Concertphotos.hu fotós és videoportálról. A "-1" 15 számot tartalmaz, amely között van stúdió, koncert, remix és demófelvétel. A WMD myspacen 3 dalt kaphattok.
Kérünk mindenkit, hogy ne a torrent oldalakról kapja le a cuccot, hanem tőlünk!

A cikk további részében láthattok egy kedvcsináló videót az EP-hez.

 

 



Tovább

Funeral Nation Tour 2010 – Marduk és Vader Győrben

A karácsonyi és  újévi vigadalmak után, aki pihenni szeretne, az semmiképpen sem teheti, mert a svéd black metal titán Marduk és a lengyel death metal gyilkológép Vader újra ellátogat kis hazánkba, de ezúttal nem akárhová, hanem egész pontosan Győrbe a Red Rocket Music Club-ba! A turnémenedzserrel történt a megállapodás, hogy ezúttal egy kifejezetten izzadtságszagú klubbuli legyen összehozva, hogy aki lelátogat aznap a Red Rocket-ba a lehető legközelebbről lássa, azt amiért elment!

A Marduk 1990 óta töretlenül tarol előre a mára már elég színes black metal palettán, mindig nagyobb sikerekkel fejelve meg előző attrakcióikat. Tény, hogy a zenekar zenéje az évek során azért sok változáson esett át a black metalon belül és, hogy állandó tagcserék is voltak 2000 után, illetve hogy sokan már nem tartják hitelesnek a bandát, de az is igaz, hogy a zenekar megkerülhetetlen, ha a black metal-ról van szó és hogy mindig minőségi munkát készítettek. Lemezeik profik, koncertjeik gyilkosak. Tavaly jelent meg új lemezük a Wormwood, amit méltán dicsér a szakma. Remélhetőleg a győri állomáson is megmutatják mitől is olyan hírhedt ez a banda! Már csak a név miatt is meg kell nézni!

Hihetetlen, de igaz, hogy a lengyel Vader már 1983 óta létezik, bár az első demójukat, csak 1989-ben dobták ki! Sikerük azóta töretlen a death metal pályáján. Folyamatosan jelentkeznek valamilyen anyaggal a rajongóknak, ha nem stúdióalbumot dobnak ki, akkor koncertlemezt, EP-t, maxit, DVD-t meg még ezer dolgot, mindezt úgy, hogy folyamatosan turnén vannak. A zenekar fáradhatatlan, állandóan tele energiával, ezért van az, hogy helyük megkérdőjelezhetetlen a death metal műfajban. Az tavalyi album a Necropolis is hihetetlen erővel zúzza szét a hallójárataid. Koncertjeiken is ezt az erőt sugározzák, így biztosak lehetünk benne, hogy a Red Rocket-ra súlyos csapást fog mérni ez a gyilkos halálbrigád! Ezt az elő teljesítményt nem hagyhatod ki!

A turnén két szerencsés előzenekar kíséri a nagyágyúkat, az egyik a szomszéd bécsi Mastic Scum, akik már ‘92 óta nyomják a grindcore-ral kevert brutális death metaljukat,  tavaly jelent meg új lemezük Dust címmel és élőben is keményen zúznak! A másik a 2005-ben alakult új-zélandi Sinate, akik a thrash alapú death metalt részesítik előnyben! 2 lemezen vannak túl és egy rakat koncerten, így élő teljesítményükre nem lehet panasz!

Mind a 4 banda garantáltan lezúzza majd az agyakat, így mindenkinek meg van a programja január 12-re, de akinek nincs jegye még az siessen, mert fogyócikk és lehet, hogy lemarad a 350 limitált példányról! Fontos még, hogy a helyszínen jegyeladás nem lesz, így január 11-ig tud mindenki jegyet venni a www.ticketportal.hu oldalon vagy személyesen a Red Rocket Music Club-ban! Ami a bulin biztos lesz: gyilkos zenék, kemény piák és brutális hangulat, tehát ott a helyed!

2010. január 12. Győr, Red Rocket Music Club

Kezdés: 20:00 h

Beugró: 4500 HUF

Marduk (SWE)
Vader (PL)
+Mastic Scum (A)
+Sinate (NZ)

 

Új Heathen lemez januárban (The Evolution Of Chaos)

A legendás Bay Area (San Francisco) thrasher, Heathen The Evolution Of Chaos című új albuma január 25-én jelenik meg a Mascot Records gondozásában, melynek dalaiból pár pillanat már meghallgatható ezen a japán oldalon.
A Lee Altus (gitár; Exodus), Kragen Lum (gitár; Prototype), Dave White (ének), Jon Torres (basszus; Angelwitch) Darren Minter (dob) felállású csapat lemezére a következő dalok kerültek:

01. Dying Season
02. Control By Chaos
03. No Stone Unturned
04. Arrows Of Agony
05. Fade Away
06. A Heroe's Welcome
07. Undone
08. Bloodkult
09. Red Tears Of Disgrace
10. Silent Nothingness

Baroness koncertvideó online (35 perc)

Az elmúlt év egyik legizgalmasabb lemezét produkáló Baroness december 7-ei austini koncertjének exkluzív felvétele felkerült a Roxwel rockzenei portálra. A Blue Record-dal koncertező csapat jövő év elején Európába is ellátogat egy két hetes turné erejéig. A csapat új lemeze a tengerentúlon egyébként nagyon szép sikereket ért el, már ami a lemezeladásokat illeti. 

A 35 perces koncertfelvételen az alábbi dalok hallhatók-láthatók:

1. Bullhead's Psalm
2. The Sweetest Curse
3. Jake Leg
4. Isak
5. The Birthing
6.  Ogeechee Hymnal
7. A Horse Called Golgotha
8. Steel That Sleeps The Eye 

 


Slayer turné törölve

Tom Araya hátproblémái miatt korábban is volt pár koncert, amit le kellett mondania a zenekarnak, de tegnap a Slayer hivatalos közleményben is tudatta, hogy a basszusgitáros-énekes állapota nem javult, így az észak-amerikai turné mellett a március-áprilisra tervezett európai körutat is lemondta a zenekar.


Rick Sales a Slayer menedzsere elmondta, hogy Araya hiába próbálkozott minden gyógykezeléssel, állapota mégsem sem javult, így a hónap végén kés alá fekszik, hogy az együttes mihamarabb visszatérhessen. Állítólag a jegyeket nem érdemes visszaváltani, mert a koncertek későbbi, még nem ismert időpontokban megtartásra kerülnek.

 

Underground szupergrup : Shrinebuilder - Shrinebuilder

Minden évben vannak olyan zenészek, akik hosszabb-rövidebb ideig nem anyaegyüttesük tagjaival készítenek lemezt, szereznek dalokat, hanem akár teljesen más zenei stílusok képviselőivel állnak össze egy lemezre. Nos idén volt már Chickenfoot Van Halen és RHCP taggal, volt Them Crooked Vultures Josh Homme-mal (QOTSA), Deave Grohl-lal (Foo Fighters) és John Paul Jones-szal (Led Zeppelin), most pedig itt a következő szupergrup, melynek tagjai az underground mélyéről ásták ki magukat egy kis örömzenélésre. 

Persze a szupergrup jelző eleve hülyeség, de nagyon is divatos kifejezés mostanában. A kérdés adott: milyen zenét játszhat együtt Scott Kelly gitáros (Neurosis), Scott „Wino” Weinrich gitáros (Saint Vitus, The Obsessed), Al Cisneros basszer (Sleep, Om) és Dale Crover (Melvins) dobos? Nos a válasz igazából adott: egy nagyon mélyre hangolt, doom-mal és stonerrel vastagon átitatott, a Neurosis sűrű zenéjét is megidéző, erősen pszihedelikus lemezt.

Tovább

Limp Bizkit - Gold Cobra év elején

Valamikor az év elején  érkezik a nemrég újjáalakult Limp Bizkit új korongja Gold Cobra címmel az Interscope/Polydor gondozásában. Fred Durst természetesen a legjobb albumról beszél amit valaha csináltak, de lehet hogy ezt kettővel majd osztani kell. 

Egy rövid részlet a youtube-on már fent van az egyik dalból, de ebből nem vonnék le messzemenő következtetéseket. 

Tovább

Black Label Society – Lesz új lemez

Zakk Wylde miután túl van egy kisebb egészségügyi problémán teljes erőbedobással csapata új lemezére fókuszál és elmondta, hogy 2010 nyarán új lemez várható a Black Label Society-től, mégpedig a következő  időbeosztás szerint: januárban-februárban az új anyag felvételei zajlanak, márciusban megtörténik a keverés, áprilisban a promóciós munkák indulnak be, májusban turnépróbák zajlanak és júniusban jön az új album. Reméljük olyan egyszerűen zajlik majd minden ahogy itt írva van.    

Nevergreen – lemezbemutató a WigWam-ban

December 14-én került a boltok polcaira a Nevergreen új lemeze, Új Birodalom / New Empire címmel, 19 dallal, közöttük Madonna: Frozen című világsikerű dalának Nevergreen-ízű változatával, dupla korongon, melynek dvd részén a 2007-es Gothica-s koncert szinte teljes anyaga megtalálható, további archív felvételek, interjúk, extrák kíséretében, a borító különleges arany nyomással készül majd. A lemezhez mindenki ajándékba kapja majd a január 16-án a WigWam Rock Klubban megrendezésre kerülő lemezbemutató koncert belépőjét! Január 22-én The 69 Eyes koncert lesz a WigWamban, s ennek a koncertnek jegyével szintén be lehet majd menni a Nevergreen koncertre, hiszen ez a buli lesz a The 69 Eyes warm-up partyja is egyben!

A WigWamos lemezbemutató vendége a pszichedelikus folk metalban utazó Virrasztók társasága lesz!


A decemberi HammerWord magazinban található kupon szintén belépőként szolgál majd, érdemes tehát figyelni a magazint (melynek Hangpróbáján mindenkit megelőzve a gótikus zene hazai királyai végeztek az első helyen) és természetesen a lemez megjelenését, melyről két dalba (Holtak nemzete és Fehér Orosz) bele is lehet majd hallgatni a www.hammerworld.hu oldalon! 

Nevergreen MySpace oldal

Középszer : Mudvayne – Mudvayne

Alig telt el egy év a Mudvayne legutóbbi albuma óta és máris itt az új lemez. Már a The New Game sem volt az eredetiség non plusz ultrája, de ez a szimplán csak a zenekar nevét viselő lemez még inkább nem lesz az. Zenekarok akkor szokták a banda nevét albumcímnek adni, ha valami új korszak veszi kezdetét, de a Mudvayne esetében ez nagyon nem így van. A célok továbbra sem változtak: modern metál a mainstream vizein evezve, a befutás céljával.  

Nos ha ez a The New Game-mel nem sikerült, akkor ezzel a lemezzel sem fog. Pedig a Mudvayne anno az LD 50 táján extrém - néhol már-már matekos - nu metáljával és egy kis kitartással elég magasra küzdhette volna magát, ehelyett a könnyebb utat választották, de itt nagyon sűrű a mezőny és sajnos azt kell mondjam, hogy Chad Gray-ék nem tudnak olyan erős nótákat felvonultatni, mint a mostanában nagyon futó 5 Fingers Death Punch, a Stone Sour vagy akár a Disturbed.

Tovább

Red Hot Chili Peppers - Josh Klinghoffer az új gitáros

Mint ismert John Frusciante kilépése után gitáros nélkül maradt a Red Hot Chili Peppers, de ez az állapot nem tartott sokáig, hiszen a banda új gitárosa az a Josh Klinghoffer lett, aki kisegítő zenészként a csapat korábbi turnéján már közreműködött. Az immár teljes RHCP első fellépése január 29-én lesz egy Neil Young tiszteletére adott koncerten.

Kiss - Koncertlemez (Best Of KISS Alive 35)

A legendás csapat  Best Of KISS Alive 35 címmel egy 27 dalos 2 cd-ből álló  kiadványt jelentet meg, mely a csapat észak-amerikai turnéján készült és 21 helyszínen került rögzítésre

 

 

 

 


A Best Of KISS Alive 35 a következő dalokat tartalmazza: 
 
01. Deuce - Live in Greenville (10-17-09)
02. Strutter - Live in Philadelphia (10-12-09)
03. Got to Chose - Live in Hampton (10-16-09)
04. Hotter Than Hell - Live in Little Rock (10-29-09)
05. Fire House - Live in Winnipeg (11-09-09)
06. Nothin' To Loose - Live in Cleveland (09-28-09)
07. C'mon And Love Me - Live in Oshawa (10-07-09)
08. Parasite - Live in Boston (10-05-09)
09. She incl. Guitar Solo - Live in Cleveland (09-28-09)
10. Watchin' You - Live in Uncasville (10-03-09)
11. 100,000 Years incl. Drum Solo - Live in Minneapolis (11-07-09)
12. Black Diamond - Live in Oakland (11-22-09)
13. Cold Gin - Live in Detroit (09-25-09)
14. Rock And Roll All Nite - Live in Greenville (10-17-09)
15. Let Me Go Rock'N'Roll - Live in Anaheim (11-24-09)
16. Detroit Rock City - Live in Detroit (09-25-09)
17. King Of The Night Time World - Live in Uncasville (10-03-09)
18. Love Gun - Live in Atlanta (10-26-09)
19. Calling Dr. Love - Live in Birmingham (10-24-09)
20. Shock Me - Live in Fresno (11-21-09)
21. I Stole Your Love - Live in Montreal (10-01-09)
22. Shout It Out Loud - Live in Portland (11-17-09)
23. Modern Day Delilah - Live in Los Angeles (11-25-09)
24. I Love It Loud - Live in Hampton (10-16-09)
25. Lick It Up - Live in Pensacola (10-19-09)
26. Do You Love Me - Live in Seattle (11-15-09)
27. Say Yeah - Live in Atlanta (10-26-09)

Meshuggah – Jön az első DVD

A Nuclear Blast gondozásában február 5-én lát napvilágot a komplex metáljáról elhíresült svéd Meshuggah első dvd-je Alive címmel. A felvételek a csapat 2008-2009-es észak-amerikai és japán turnéján készültek és a dvd mellé egy 60 perces cd-t is kapnak a rajongók.

 

 

 

 

 

DVD:
01. Begin
02. Perpetual Black Second (Tokyo)
03. Twenty Two Hours 
04. Pravus (Tokyo)
05. Dissemination
06. Bleed (NYC)
07. Ritual
08. New Millenium Cyanide Christ (Montreal)
09. Cleanse 
10. Stengah (Montreal) 
11. The Mouth Licking What You've Bled (Montreal)
12. Machine
13. Electric Red (Tokyo)
14. Solidarius
15. Rational Gaze (Tokyo)
16. Moment
17. Lethargica (Toronto)
18. Communicate
19. Combustion (Toronto) 
20. Humiliative (Montreal) 
21. Infinitum 
22. Straws Pulled At Random (Toronto) 
23. End
 
Bonus: 
01. "Bleed" Music Video
02. The Making Of "Bleed"
03. Micha Guitar Tour
04. Tomas Drum Tour 

CD:
01. Perpetual Black Second (Tokyo)
02. Electric Red
03. Rational Gaze
04. Pravus
05. Lethargica
06. Combustion
07. Straws Pulled At Random
08. New Millenium Cyanide Christ
09. Stengah
10. The Mouth Licking What You've Bled
11. Humiliative
12. Bleed

Csak egy klikk és máris nézhetitek a DVD kedvcsináló videóját (mondjuk, ez elég vékonykára és érdektelenre sikeredett, dehát a fanoknak úgysem kell marketing...).

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum