RockStation

Hángérien szupergrúpp: Magma Rise- Lazy Stream Of Steel

2010. május 09. - RaczUr

Magma Rise - Lazy Stream Of SteelA Magma Rise nevét ha feldobná valaki egy beszélgetés során, nagy valószínűséggel nem sok olyan ember akadna, aki lebiggyesztett ajakkal, marcona tekintettel, elismerő bólogatás közepette kezdené mondani, hogy mi súlyos egy zenekar. Ellenben! Ha hozzáfűznénk, hogy a négytagú banda egyik fele Mood, a másik Neck Sprain, azért az már mégiscsak figyelem felkeltőbb. Holdampf Gábor (ex- Mood, Wall Of Sleep) énekel, basszusgitározik, a két gityós Janó Mihály (Neck Sprain), Hegyi Kolos (ex-Mood, Stereochrist), a doboknál pedig Bánfalvi Sándor (ex-Neck Sprain, Ákos –ki érti ezt?-). Egyszóval egy pofás kis super groupról van szó a Magma Rise esetében.

Tovább

Replika - új album

Július 1-én jelenik meg az új Replika nagylemez, Az élvezetek földjén címmel. A rajongók a Hammerworld magazin nyári duplaszámának mellékleteként is hozzájuthatnak majd a koronghoz.

Jó hír emellé, hogy egy kisebb szünet után, az album megjelenését követően, újra koncertezni fog a banda. Az új dalok először a Cibakfesten hallhatóak majd. (2010. 07.  10.) Kíváncsian várjuk.

III. Káderfeszt [KONCERTAJÁNLÓ]

Május 29-én szombaton az óbudai Yukban megrendezik a III. Káderfesztet. A vörös és a kék helyszínen felváltva lép fel a The Grenma, a Kötelező Közhelyek, a Szükségállapot, a Reflected, a Fekete Teve, az És Én Mit Szóljak?! és a házigazda Káderek. Ha regisztrálsz a kaderfeszt@gmail.com-on, a beugró csak 1200.-, amúgy meg 1500.- a helyszínen, de egy ilyen buliért az is rendben van. A májusi III. Műszakban interjút olvashattok a fellépőkkel és a főszervezővel is, amit pedig itt értek el: www.myspace.com/iii.muszak.

A program:
vy 20:00-20:40 És Én Mit Szóljak?!
ky 20:40-21:20 Reflected
vy 21:20-22:00 Fekete Teve
ky 22:00-23:00 The Grenma
vy 23:00-23:50 Káderek
ky 23:50-00:30 Szükségállapot
vy 00:30-01:30 Kötelező Közhelyek"

Ozzy Osbourne Budapesten

Délelőtt vált hivatalossá, hogy októberben újabb legendát köszönthetünk hazánkban, hiszen október 4-én a Budapest Sportarénában lép fel Ozzy Osbourne, aki a június közepén megjelenő Scream című új albumával indul turnézni és remélhetőleg nem hagyja ki hazánkat sem, hiszen ez korábban már kétszer is sikerült neki, mert két koncertje is elmaradt nálunk egészségügyi problémái miatt.    

Kéz, szív, méz: Open Hand- Honey

Az Open Hand You And Me albuma a mai napig egy kirobbanthatatlan tétel a winampomból, és tényleg azon kevés hangzóanyagok egyike, amelyet bármelyik pillanatban szívesen meghallgatok. Azon a 2005-ös lemezen egyszerre van jelen az indis, screamo-s depresszív hangulat, és egy olyan kiforrott hangzás, amelyben nagyszerű érzékkel lettek elkapva a lassú, harmonikus, akusztikus részek, és a stoner rockra jellemző mélyre hangolt, tompa gitárok a zúzásoknál. Az ének steril, nincs üvöltözés, ordibálás, de ez csak még nagyobbat dobott a You And Me összképén. Öt év elteltével jött tehát a folytatás, a Honey személyében, ami elég nehéz szülés eredménye, hiszen már tavaly lehetett olvasni arról, hogy nem sokára jön az album, míg végül ez a dátum lassan, de biztosan április végéig kitolódott.

Tovább

Hardkórosok : Don Gatto - DEMO 2010

A Don Gatto nevű banda, melyet a néhai Fürgerókalábak Acélos tagja (a Balázs) alapított Weisz Gáborral (egykori Chaos Of Disorder) karöltve, saját kiadású, papírtokos bemutatkozó demóján húzós, oldschool NY HC muzsikával kényezteti a stílus rajongóinak hallójáratait. Dobosként Halász Péter csatlakozott még a két főkolompos mellé és az első kézzelfogható hanzóanyagra felpakoltak négy gyors számot. Előrelátó módon, minden englishül szól a lemezen, amiből arra következtetek, hogy távlatilag talán a világpiac meghódítása a cél.

A zenei anyag az Audioplanetben kavart minőségi hanzással rendelkezik. A mély tónusú, bivalyerős riffek végig jellemzőek mind a négy felvételre, amelyek alapjaikban a NY HC legszebb hagyományaira támaszkodnak, a görcsös HC-acsarkodás azonban náluk némi laza rock'n'roll feelinggel is keveredik, ami igazán jót tesz a daloknak, megkockáztatom: még a nem tru HC fanatikusok is találhatnak benne szeretnivalót.

Tovább

Death By Stereo, Walls Of Jericho, Wisdom In Chains a Rockmaratonon!

Kereken 60 nap múlva nyitja kapuit a jubileumi Rockmaraton Fesztivál. Ebből az alkalomból felkerült az egy hetes non-stop buli 5 főnapjának részletes programja.
Mint azt már az elmúlt években megszokhattátok, a Rockmaraton szervezősége mindig lapot húz 19-re, és ez idén sincs másképpen. A program megerősítésére három jó nevű amerikai banda lesz idén segítségünkre. Név szerint Death By Stereo, Walls Of Jericho, Wisdom In Chains. Így 15 országból lesznek fellépők, összesen 17 külföldi csapattal. Magyar zenekarok részéről a tavalyi Local Heroes tehetségkutató színpad győzteseivel, illetve a bandaszavazás, valamint a Bandák csatája tehetségkutató sorozat győzteseivel gazdagodtunk, úgy, mint:
Blizard, Alarm, Emotions Until Death, My Dark Room, Phoenix, Veil of Sin, Just Four, Sicitur Adastra, Keeper Of Dreams, Paint The Lilies, Utolsó Alkalom. Ezenkívül a programba került még a fekete humort rock & roll-al egyre sikeresebben ötvöző Yellow Spots. Innentől kezdve rendszeresen jelentkezünk a részletekkel. A mai nappal elindult a tribute bandák beszavazása, május 30-ig lehet voksolni, csakúgy, mint a fesztivál pólójára. Születésnapi gesztusként június 20-ig továbbra is nevetségesen olcsón, 5.990.- Ft-ért kaphatóak elővételben a hetijegyek. Hogy ez így olcsóbb, mint a nagyfesztiválok napijegyei? Hát igen. És mint az látható, ez bizony nem a programon lett megspórolva, sőt!

 

Agrár Egyetem : Soulfly – Omen

Soulfly - Omen album coverMax Cavalera és csapata ismét itt van. Két évvel a Conquer után menetrend szerinti pontossággal jelent meg az Omen, mely már a hetedik Soulfly lemez. A Conquer -nál sírtam egy sort, hogy nem lett elég paraszt a lemez, de valljuk be őszintén, arra ott van és lesz a Cavalera Conspiracy, melyben a tesóval Igorral zúz a mester. A Conquert szerintem túlagyalta Max, hiszen az ömlengősebb hosszabb darabok valahogy nem tettek jót a muzsika befogadhatóságának, noha a koncepció világosan látszott.

Ami nem volt más, mint hogy az aggro-groove-trhash vonal kicsit muzikálisabb megközelítést kapott, ami jórészt a több, mint tehetséges Marc Rizzo gitárosnak volt köszönhető. Nos nem árulok el nagy titkot, hogy az új lemez is ezt a vonalat viszi tovább, csak …. Némi iróniával a Népfőiskolát most felváltotta az Agrár Egyetem és a kellően paraszt témák, olyan köntöst kaptak, amikre azok is felkapják majd a fejüket akik kedvelik a technikásabb metál zenéket. Most nem hibáztak: kellően direkt, nem túlagyalt és játékidejét tekintve sem túlméretezett az Omen

Tovább

Hamarosan jön a Metallica

A rock rajongóknak már nem kell sokat várni, hiszen jövő héten pénteken Budapesten lép fel a Metallica! A zenekar ötödször jár hazánkban, igaz utoljára meglehetősen régen, 1999. júniusában koncerteztek Magyarországon. Bár a zenekar közel 30 éve áll színpadon, de a mai napig minden egyes koncertjükre óriási energiával készülnek. Sőt, még mindig közös öltözőt használnak, melynek egyszerű a berendezése: kanapék, székek, dohányzóasztal és állólámpák alkotják. Emellett egy hangszigetelt helységet kértek, ahol próbálhatnak, jammelhetnek, és felpörgethetik magukat a koncertre.

A csapatnak nincsenek különleges igényei az étkezés terén sem, noha Kirk Hammet gitáros vegetáriánus és James Hetfield énekes nem eszik vagy iszik semmi olyat, ami alkoholt tartalmaz; mégis átlagos kéréseik vannak csupán üdítőkre, némi sörre valamint salátákra, gyümölcsökre és egyszerűbb húsokra vágynak. Azonban látszik, hogy a zenekar tagjai soha nem a külsőjükből éltek, hiszen a kérések között chips, cukorka és csokoládé is található. A Metallica minden fellépését felveszi és a tagok visszanézik a felvételeket, hogy az esetleges hibákat kiköszörülve, folyamatosan a lehető legjobb koncerteket adják. A banda 50 fős stábbal utazik, amelynek nagy része technikai személyzet, azonban egy csontkovács is az állandó csapathoz tartozik. Rajtuk kívül még közel 50 magyar technikai szakember segédkezik majd a koncert alatt, csak a színpad építésében, több mint kétszázan. Már most vasárnap elkezdődnek a munkálatok a Puskás Ferenc Stadionban, hogy május 14-én estére minden a helyén legyen.

A turné szoros menetrendje miatt azonban a zenekar csak a koncert napján érkezik meg Budapestre. A színpad közel 500 négyzetméteres, a két oldalsó szárnnyal együtt több mint 60 méter széles. Teljes hosszában egy óriási kivetítő adja a hátteret, amit a két oldalon további, egyenként 200 négyzetméteres kivetítő egészít ki. Lassan védjegyükké válik, de Budapesten sem lesz másként: Ennio Morricone Ecstasy Of Gold-jával indítanak, a program pedig az utolsó album – Death Magnetic - néhány dalából és a legnagyobb Metallica klasszikusokból áll össze.

A stadion területére nem lehet bevinni sem palackos, sem üveges italokat. Nem engednek be semmilyen típusú kamerát, hangrögzítő eszközt, de lézer pontozót, vagy akár ruhán viselt hosszabb láncokat sem. Tiltó listán van az esernyő is – a koncert esős időjárási körülmények között is megrendezésre kerül - ebben az esetben esőkabát viselését ajánlják.

Új Korn dal!

Várhatóan július 13án jelenik meg a Roadrunner gondozásában a Korn új albuma, amely a Korn III – Remember Who You Are címet kapta és állítólag visszakanyrodás lesz az első albumok hangulati világához.

A lemezen a következő dalok kaptak helyet:
01. Oildale (Leave Me Alone)
02. Pop A Pill
03. Fear Is A Place To Live
04. Move On
05. Lead The Parade
06. Let The Guilt Go
07. The Past
08. Never Around
09. Are You Ready To Live?
10. Holding All These Lies

A csapat a kiadó honlapján meghallgathatóvá tette az Oildale (Leave Me Alone) című dalt. 

Mahasz Pista : Lord – Örökké

Lord : Örökké album borítóBár a 80-as évek közepétől fémzenén szocializálódtam, valahogy nekem a Lord kimaradt. Tudja a fene mi az oka, talán Pohl Misi magas tónusú hangja, talán más, minden esetre nekem az együttes sokáig annyit jelentett, hogy gumicsizmás falusi bálokban hajnali fél négy fele biztos a Vándor volt az utolsó szám, amire aztán több doboz Red Bullal megtuningolt, üvegnyi Alaszka vodka előzetes elfogyasztása után elég bátor lett a fírfiember ahhoz, hogy hasonló józansági fokon álló nőnemű lényekkel lassúzzon egyet, miközben a keze ide-oda tévedt, nem feltétlenül a kapaszkodót keresve.

Az 1972-ben (!) alakult zenekar most is itt van és talán nagyobb népszerűségnek örvendenek itthon, mint valaha, ami persze nekik hibaként aligha róható  fel, viszont a hazai rockzenei életről sok mindent elmond, hogy a rockzenei palettán évek óta nem volt olyan zenekar, amely be tudott volna futni. A 2000-es újjáalakulás óta az Örökké a harmadik lemez, ami megjelenik tőlük. Mahasz lista első helyek, Vida Ferenc alapítótag balhéktól sem mentes 2005-ös távozása – a fiatal Apró Károly érkezett a helyére -  és még sok minden történt velük, de a Lord itt van és úgy néz ki Örökké itt is lesz.

Tovább

Heaven And Hell – Bulik törölve!

A Heaven And Hell csapata, Ronnie James Dio énekes felépülésének elhúzódása miatt kénytelen volt lemondani az összes, nyárra lekötött koncertjét. A legendás frontembernél tavaly novemberben diagnosztizáltak gyomorrákot, de szerencsére még idejekorán, így kemoterápiás kezeléssel van esélye a teljes gyógyulásra, ami úgy látszik elhúzódik. Az énekes így nincs abban a fizikai állapotban, hogy a nyári koncerteket végigcsinálja.

Hullámzik, mint az óceán: The Ocean- Heliocentric


Mit tehet az ember fia, ha oda van a pszichadelikus, és progresszív muzsikákért, mindemellett azért nyomon követi az aktuális zenei trendeket? Persze, hogy csinál egy zenekart, és a stílusokat egy képzeletbeli turmixgépbe passzírozza. Valahogy így születhetett meg a berlini The Ocean is.

2003 óta tevékenykedik a német brigád, ráadásul elég termékenyen, hiszen a Heliocentric már a hatodik nagylemezük. Saját jellemzésük szerint ambient, doomrock filmzenét nyomnak, és ebbe olyan nagyon nem is lehet belekötni, mert ez olyan tágas stílus behatárolás, és oly sok minden fér bele, mint, az óceánba- mint földrajzi fogalomba-.

Tovább

Fényérzékeny – Karma To Burn és Wolfmother videók [VIDEJÓ DUPPLER]

A Karma To Burn negyedik nagylemezéről mindjárt van is klip, ami a múltat tekintve nagy szó lévén idáig vagy egy videójuk készült. Ráadásul az Appalachian Incantation című lemez egyik nem instrumentális dalához készült az film, amit fényérzékenyek ne igen nézzenek, mindjárt kiderül miért. A Waiting For The Western World című dalban a Year Long Disaster frontembere Daniel Davis énekel.

 


500.000 rock & metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD


A Wolfmother Cosmic Egg  című albumához a Far Away már a második klip. Kicsit Coldplay, kicsit hatásvadász, de szódával elmegy csak Stockdale hangját bírnám megszokni.

Tovább

Moby metált játszik

Moby, akit eddig inkább az electro, ambient és pop zenékért rajongók ismertek – bár első lemezein a punk zene is szerepet kapott nála – most egy kicsit metálban is utazik. Igaz nem Moby néven, hanem a Diamondsnake zenekar gitárosaként, melynek tagjai még  Dave Hill (Valley Lodge), Phil Costello (Satanicide, Valley Lodge) és Tomato (The Sound Of Urchin).

15 dal már rögzítésre is került a brooklyni Headgear stúdióban Scott Norton hangmérnök segítségével. Aki kíváncsi, hogy tol Moby metált az kattintson ide.
 

FEZEN 2010 – Therapy?, Edguy és Gamma Ray a fellépők között

Szeptember 9-11 között kerül megrendezésre az idei FEZEN, mely igazi nyárbúcsúztató fesztivál, gyakran erősen őszies idővel.
Az idei fesztivál első neveit is közzétették már a szervezők, amely szerint az ír Therapy? bepótolja a tavaly elmaradt koncertjét, illetve Székesfevérvárra jön az Edguy és a Gamma Ray legénysége is.

Az eddig ismert fellépők névsora:
EDGUY
THERAPY?
GAMMA RAY
Tankcsapda
Ossian
Pokolgép
Deák Bill Blues Band
Depresszió
Hollywood Rose
Lord
Road

A nu metal fénykora II.: Linkin Park - Hybrid Theory

A Nu metal-korszak önkényesen kijelölt ösvényén haladva utunk második felére érkeztünk: Linkin Park: Hybrid Theory. A párhuzam nem tűnik irrelevánsnak; mindössze egy héttel később jelent meg a már tárgyalt lemeznél, 2000. október 24-én. 10 éves jubileum, mondhatnám, nagyszerű alkalom a megemlékezésre, de, őszintén, csak a cd-gyűjteményemet rendezgetve bukkantam e két darabra. Merthogy akkoriban még vásároltunk ilyesmit, pl. ebből az albumból is jó sokat, 24 milliót világszerte. Vajon mi lehetett ennek az oka?

Tovább

Cavalera Conspiracy – Elkészültek a felvételekkel

A Max és Igor Cavalera által fémjelzet Cavalera Conspiracy befejezte új albumának felvételeit. Úgy látszik Max a pihenés szót nem ismeri, hiszen másik bandájának a Soulfly-nak új albuma Omen címmel hamarosan megjelenik.
A Cavalera Conspiracy új albumának producere ismét Logan Mader volt, megjelenés valamikor év végén várható a Roadrunner gondozásában. A csapat előző Inflikted című lemezről itt írtunk.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum