RockStation

Árokban a Volbeat technikusai

2010. október 24. - Norbert K

A dán Volbeat zenekar hazájától kicsit északabbra, Norvégiában turnézva buszbalesetet szenvedett a napokban. Pontosabban, a technikusokat és a felszereléseket szállító busz volt az, ami árokba hajtott, Trondheim környékén. A zenekar mindenkit megnyugtatott a honlapján: senki sem sérült meg, úgyhogy zavartalanul folytatódhatott az elvismetál őrület a norvég rajongók legnagyobb örömére.

Stratovarius - Érkezik a lemez

A nemsokára a Helloween társaságában Magyarországra érkező finn Stratovarius az utolsó simításokat végzi a január 14-én az earMUSIC/Edel gondozásában megjeleő új, szám szerint 13. nagylemezén, amely az Elysium címet kapja.

Az album tervezett dalainak listája (a dal címek még változhatnak):

01. Heavenly Divine
02. Infernal Maze
03. Elysium, Part I, II and III
04. Civilization
05. Darkest Hours
06. Under Flaming Skies
07. No Return
08. New Horizon
09. Move The Mountain
10. Castaway (Japán kiadás bonus track)

Az együttes jelenleg a Timo Kotipelto - ének, Matias Kupiainen - gitár, Lauri Porra - basszus, Jörg Michael - dob és Jens Johansson - billentyűk felállásban muzsikál.

 

Novemberben új Smashing Pumpkins EP

2010. november 23-án új Smashing Pumpkins EP jelenik meg, a rövidnek semmiképpen sem nevezhető Teargarden By Kaleidyscope Vol. II. – „The Solstice Bare” címmel. A következő számok kerülnek fel a lemezre: The Fellowship, Freak, Tom Tom, Spangled, Cottonwood Symphony. Az utóbbi egy korábbi b-oldalas szám, az első négy vadonatúj. Mindezt deluxe verzióban és 12 inches bakeliten is megvásárolhatják majd a rajongók.

Rap, coreság, satöbbi: Cut The Crap EP

A fesztivál szezon során elmélkedtem el azon, hogy jó tíz év alatt milyen minőségi fejlődésen ment át a magyar zenei élet, hiszen akkoriban talán csak sötétedés után futott bele az ember kifogástalan produkciókba. 2010-ben meg már ott járunk, hogy minden település, kisváros, kerület fel tud mutatni egy olyan fiatal zenekart, akik szemtelenül profik a régi mércével mért zenei színvonalhoz képest. A Cut The Crap is ezt teszi 2009-es indulásuk óta, de mire elég-e az a pontosság és profizmus, amit nyújtanak? Arra azért biztos, hogy jó néhány rajongót maguk köré gyűjtsenek.

Tovább

Metallica - Titkos koncertfelvétel jön

A Metallica egy élő felvétellel jelentkezik november 26-án, melynek címe Live At Grimey's. A felvétel 2008. június 12-én készült Nashville-ben a Grimey's New & Preloved Music lemezboltban, ahol a csapat 175 ember előtt játszott egyfajta bemelegítésként a Bonnaroo Fesztivál előtt.  


Alább egy kis előzetes a koncertből.

 

 

 

 

Times Of Grace - Killswitch Engage oldalhajtás

Január 18-án a Roadrunner Records gondozásában jelenik meg az Adam Dutkiewicz (Killswitch Engage gitáros/producer/mindenes) és Jesse Leach (ex-Killswitch Engage énekes) által létrehozott Times Of Grace első lemeze The Hymn Of A Broken Man címmel. Rövidesen klip is lesz mégpedig a Strength In Numbers című dalra.

A lemezre a következő számok kerületek:

01. Strength In Numbers
02. Fight For Life
03. Willing
04. Where The Spirit Leads Me
05. Until The End Of Days
06. Live In Love
07. In The Arms Of Mercy
08. Hymn Of A Broken Man
09. The Forgotten One
10. Hope Remains
11. The End Of Eternity
12. Worlds Apart
13. Fall From Grace

Meggyőződésem, hogy a pszihadelia rózsaszín…” – interjú Szabó Lacival (Grand Mexican Warlock)

Óbasz Ólszál elégedett, de azért néha irigykedik Icsáhom Sátyámra. Vajon Icsáhom Sátyámot is megszállja a zöld szörnyeteg a messiás eljövetele után? Semmi gond, a pszihadelia rózsaszín ködfelhője feloszlatja a démonokat. Közben a Nagy Mexikói Mester Futurspektiv2 fesztivált jósol 2010. október 14-re, az A38 hajóra. Traktorral stílusos menni, a kamiont manapság senki se veszi komolyan. Vigyázat, hip-hop eltűnnek a szerpentin útvesztőjében! A gitáros Szabó Lacival Bajnóczi Piroska beszélgetett.

- Mit jósol a nagy mexikói mester? 2010 őszén, vagy tavaszán jelenik meg az album? (Csupán arra voltunk kíváncsiak, hogy a mesterek – ilyen mértékű technikai fejlődés közepette - képesek-e már múltat és jelent is jósolni– a szerk.)

Szabó László (Grand Mexican Warlock – gitár): Hát 2010 tavasza már elmúlt, az ősznek mindjárt vége, a lemez pedig készül, a maga tempójában. Nehézkes, mert mindenki szerteszéjjel van, a stúdióban is vannak más projektek, amik velünk párhuzamosan zajlanak (pl. az új csajom, az IHM is ott készíti a lemezét), de rajta vagyunk, úgyhogy előbb-utóbb elkészül. Remélem, hogy decemberben meg tudjuk jelentetni, ha elbénázzuk, akkor megint csúsznia kell pár hónapot, hiszen január-februárban totál értelmetlen lemezt kiadni. Mondjuk utána is. :)

Addig is itt a várva várt videoklip, a Sátán2 című számra, aminek végül az lett a hivatalos címe, hogy „We Disappear”. Szar cím, de 1 álló hónapig nem sikerült jobbat kitalálni, és a klipet ma le kell adni. Annyit kell tudni róla, hogy nem azért készült, hogy minél többet játsszák, és a dalt sem ilyen szempontok alapján választottuk. Igazából ember legyen a talpán, aki végig tudja nézni. Ja, Horváth Viktor és Veszéjes Áron készítette, de persze ez az egész senkit nem érdekel, úgyhogy térjünk rá a sokkal fontosabb kérdésekre.

Tovább

Bruce Dickinson vitte a Liverpool FC-t Nápolyba

A Liverpool FC szebb napokat is megélt labdarúgó csapata kedd reggel indult útnak Nápolyba, az éppen esedékes Európa Liga mérkőzésre. A John Lennon repülőtérről induló gép pilótája nem volt más, mint az Iron Maiden legendás  frontembere Bruce Dickinson, aki amellett hogy az együttest repteti a világon körbe, polgári állását tekintve is pilóta, immár több, mint 20 éve.   

"Mindig érdekelt a repülés, de a zenélés mellett sohasem jutott elég időm rá, amikor persze az időm engedi szívesen csinálom." Dickisnson hozzátette még, hogy bár nem a rajong a labdarúgásért,  a Liverpool egy csodálatos klub, egy intézmény, amely a várost képviseli mindenhol.

Sepultura tagok a Cavalera Conspiracy brazíliai koncertjén

Egyenlőre mégcsak nézőként, de Andreas Kisser (gitár), Paulo Xisto Pinto Jr. (basszusgitár) és Derrick Green (ének), tehát a jelenlegi Sepultura háromnegyede is tanúja volt az ex-tagok (Max és Igor Cavalera) által alapított Cavalera Conspiracy első Brazíliában adott koncertjének, melyet a banda  október 11-én az SWU Music and Arts Festival-on adott Sao Paolo-tól nem messze Maeda Farm in Itú-ban.

A dolog abból a megvilágításból lehet érdekes, hogy nemrégiben Andreas és Paulo a brit Terrorizer magazinnak adott interjúban nem vetette el egy esetleges újjáalakulás lehetőségét.

Harmadik Kettőnégy Gumizsiráf díjátadó!

NKNFÉU! (Nagyon Kedves Nők, Férfiak és Ufók!)

Csodával határos módon jelentjük be mindannyiótoknak, hogy idén újfent átadjuk a Kettőnégy internetes metál magazin Gumizsiráf díjait. Ez már döfi! A hagyományokat tiszteletben tartva ismét október végén tűnünk fel a Dürer kert nagyszínpadán. Újításként irtózatos beöltözésre szeretnénk felszólítani minden kedves megjelenni vágyót, hiszen egyrészt Halloween van, ami nem csak egy irdatlan remek zenekar neve, hanem évek óta itthon is a lidérclányok és vámpírférfiak remek mulatsága, másrészt komoly nyereményekért (Rockinform előfizetés, Kettőnégy póló, tálca Borsodi, stb.) folyó ádáz jelmezversenyt is tartunk a buli keretein belül. Az est, ahogy azt tőlünk még nem szokhattátok meg, régi cimboránk, a klasszikus trueheavymetal szellemének jelenléte mellett fog lezajlani, éppen ezért kézenfekvő lenne, ha ebben a tárgykörben öltenétek magatokra maskaráitokat. A fellépő zenekarok mind 20 percet kapnak arra, hogy bizonyítsák, saját dalaik mellett könnyedén el tudnak játszani feldolgozásokat olyan zenekaroktól mint például az Ossián, a Judas Priest, a Pokolgép, az Iron Maiden, a Slayer vagy az Obituary. Az est folyamán magukat képviselő csapatok: Blind Myself, Fish!, Isten háta mögött, Subscribe, Watch My Dying, Superbutt, Wrong Side Of The Wall, Plastic Bitch, Haw, Slaughter At The Engagement Party és az egri Shapat Terror. Természetesen a két műsorvezető-házigazda Bálint és Dani az évek során már jól bejáratott kategóriák díjait is átadja, feltűnik Janó Misi valamint lesz némi ingyen italoztatás és elengedett kormánnyal történő fékeveszett mulatozás is. Tehát nem nagyon kellene otthon maradni ezen a napon főleg, hogy másnap természetesen fergeteges munkaszüneti nap következik be, ezért senkinek sem kell izgulnia semmiféle munka vagy iskola tárgykörben! Figyelem! Úgy gyertek, hogy jöttök, különben ránkrohad a világ! Érezzük egymást!

Helyszín: Budapest, Dürer kert, 1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 19-21.
Kettőnégy Gumizsiráf Díjátadó és Halloween Party
Időpont: 2010. október 31. – 2010. november 1.
Beengedés: 1000 HUF fejében
Kapunyitás: 19.30, kezdés 20.00 pontosan!

Info: kettonegy.blog.hu, www.durerkert.com

Neochrome - Hírek

A Neochrome-ból Vee mondta nekünk:

Egy ideje nem adtunk hírt magunkról, de ez nem jelenti, hogy tétlenkedtünk volna, hiszen számos dolog történt a bandával a legutóbbi bejegyzés óta. A legfontosabb, hogy túl vagyunk egy Európa turnén, melyet a Negura Bunget "Spirit of the Land" körútjának keretében élhettünk át. Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, hiszen olyan helyekre juthattunk el, ahova talán turistaként sem lenne esélyünk. Emellett nagyon sokan ismerhették meg a zenekart és az előzenekari státusz ellenére kiemelt érdeklődés övezte a fellépéseinket. A berlini fellépésünkről készült egy videófelvétel is, melyből itt láthattok egy rövid ízelítőt. A videó érdekessége, hogy három teljesen új Neochrome dalból tartalmaz részleteket.

Nem sokkal a turné előtt találtuk meg új gitárosunkat Aries Fragosus személyében, aki a Gargara zenekarból lehet ismerős sokak számára. Ezzel az új felállással dolgozunk teljes erővel az új lemezen, amely már eléggé előrehaladott állapotban van, terveink szerint jövő év elején rögzíteni is tudjuk. A zenekar iránt érdeklődők az immár második alkalommal megrendezésre kerülő II. BlacKromeFest-en hallhatnak sok új dalt, ez lesz számunkra az év utolsó fellépése, stílszerűen Debrecenben!

Mesteri szörny: Monster Magnet – Mastermind

A Dave Wyndorf vezette Monster Magnet végre újra hallat magáról. Már ez önmagában örvendetes tény volna, főleg annak tudatában, hogy a zenekar utoljára 3 éve jelentkezett 4-Way Diablo címre keresztelt lemezével. Az az album sötét volt, mint az éccaka, aminek okát valószínűleg Dave Wyndorf énekes egy évvel azelőtti gyógyszer-túladagolásában és az abból való kikecmergésében kell keresni. Dave láthatóan megnyugodott, vagy 20 kilót szedett fel magára és 2008 végén a Wigwamban egy láthatóan gyógyult ember benyomását keltette.

Tovább

Szavazz a Diemondra!

Dinnyés Gábor jelentkezett a Diemond együttesből az alábbiakkal.

Zenekarunk jelentkezett egy Európai Uniós pályázatra, az "iFight Poverty"-re, vagyis "Zenével a szegénység ellen" című pályázatra egy dallal, amivel az együttesünket, valamint Magyarországot is képviseljük rock zenei stílusban. Az előválogatáson túljutottunk, vagyis a weblapon megjelent a dalunk. Innen tovább jutni úgy lehet, ha szavaznak a dalunkra. Ehhez mindösszesen egy e-mail cím szükséges, amit az első szavazásnál validálni kell. Szavazni 24 óránként lehet egy e-mail címről. Szavazz ránk, hogy így népszerűsítsük Országunkat és a dalunkat, valamint esélyünk legyen magyarként egy Európa szerte reklámozott pályázat megnyerésére.
 

Black-Out a Club 202-ben

2010. november 6-án koncertezik a Black-Out az ex-Wigwamban. Kapunyitás 20:00-kor. Vendégek az Everflow és a Flúg zenekar lesznek. Érdemes ellátogatni, hiszen Kowalsky visszatérése óta a legjobb koncertként jellemezte a legutóbbi debreceni bulit a zenekar honlapján, nem beszélve arról, hogy a szokásos karácsonyi akusztikus koncertet leszámítva ez lesz az utolsó fellépése idén a zenekarnak.
Jegyár: 1900 HUF.
 

A Metallica eljátszotta az Orion-t

A Metallica október 14-én a aucklandi Vector Arena-ban adott koncertjén 2007 óta először játszotta el az együttes talán leghíresebb instrumentális szerzeményét az Orion-t. A csapat így tisztelgett Cliff Burton basszusgitáros (a dalt is ő írta) emléke előtt, aki 1986. szeptember 27-én vesztette életét, amikor a Metallica Svédországban koncertezett a Master of Puppets turnéjának keretein belül. Az együttes turnébusza Ljungby közelében egy jégfolton megcsúszott, irányíthatatlanná vált és felborult. Burton, aki épp aludt, kirepült a busz ablakán és sajnos a jármű rázuhant.

Darkest Hour a Dürerben

2011. február 6-án januárban induló európai koncerturnéjának keretén belül a Dürer Kertben ad koncertet a washingtoni Darkest Hour, akik ezt megelőzően már többször jártak hazánkban. A turné vendégei olyan zenekarok lesznek, mint a Protest The Hero, a Born Of Osiris és a norvég Purified In Blood.

 

Darkest Hour (USA), Protest The Hero (CAN), Born Of Osiris (USA), Purified In Blood (N)
Dátum: 2011. február 06.
Helyszín: Budapest @ Dürer Kert
Jegyár: 4.500 / 5.200 (elővételben) / 5.900 (helyszínen)
Jegyelővételi helyek: The Lab (Király u. 48.), Speed Westend, Speed Mammut, Headbanger, CD Pince, Hammer Zenebarlang, Teenage Riot Store (József krt. 18.), Underground Store (Bem József u. 22.)
Jegyvásárlás: TEX / Eventim

Az apokalipszis után: Kylesa- Spiral Shadow

A Kylesa zenéje jó. Olyannyira, hogy hallgathatjuk kocsikázás közben, vagy az esős délutánokon, de leginkább akkor ütne nagyot, ha az apokalipszis után egyedüli túlélőként állnánk a pusztuló világ közepén. Rövidre zárva: a Kylesa olyan jól tud atmoszférát teremteni, mint nagyon kevesen. Ez az atmoszféra pedig, amivel a Spiral Shadow rendelkezik, egyáltalán nem a kellemes, barátságos, és biztonságos képet idézi fel bennünk.
 

Eléggé nehéz behatárolni amúgy a Kylesa műfaját. Alapnak tekinthetjük a doom- sludge vonal gonoszabb, kevésbé groove-orientált zenei alapját, néhol megbolondítva a manapság egyre divatosabbá váló poszt-rock súlyosságával, és mélységével. Mindemellett nyomokban tetten érhetjük a crustos, punkos attitűdöt olyannyira, akárcsak a művészies(kedő) dallam menetek miatt a pszichedelikus art rockot. Ebből kerekedik ki ez a nagyon fura, de összképét tekintve lebilincselő zene, amit Kylesaék nyomnak, immáron nyolc éve, négy albummal a hátuk mögött.
 

Tovább

A Stuck Mojo előtt az Over Promises

Mivel a Nasmith-ból kivált a dobos és az énekes, ezért Czega másik zenekara, az Over Promises fog játszani a Stuck Mojo előtt, a Halcyon Way és a Lies tarsasagaban. Az Over Promises death metalt játszik, aki nem hiszi, járjon utána: www.myspace.com/overpromises.  Aki szeretné, hogy sokáig legyenek magyar bandák a kinti csapatok előtt, az vásárolja meg a koncertre jegyeket az Over Promises-től egyenesen. A jegy ara 4000 Ft. Elérhetőség Cega: 20-476-8070 vagy powerground@gmail.com / 20-9625-429.

Funebre - Hírek

A zenekarból Khrul jelentkezett az alábbi hírekkel:

A nyári romániai fesztivál olyan jól sikerült, hogy még fotóztak is minket - és még ez is jól sikerült! Ennek örömére összeválogattuk a legjobbakat, aláraktuk az egyik slágert, melyet így talán mások is megismernek rajtunk kívül, a készterméket pedig feltöltöttük a youtube csatornánkra, ide. További esemény, hogy egyébként elvileg lesz egy Báthory Erzsébet tematikás válogatáslemez egy ugyanilyen nevű kiadó által, amelyre mi már leadtuk a dalt - újabb sláger, de tényleg, és ha mégsem valósul meg, feltesszük a honlapokra! A Hungaryan Records által indítványozott népdal stb. tematikás lemezre is elkészült a dal, amiben még dobszóló is volt, de ezt utóbb kivettük. A tanulság az, hogy hallgassátok a myspace.com/funebrehun oldalunkat, mert még a végén koncertet adunk, de ha mégse, tök jó dalok vannak fent újravéve, ingyen letölthetősen!"

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum