RockStation

Egymillióan a Rockért!

2011. április 30. - sunthatneversets

A Rockműhelytől Boltsek Andrea egy fontos kezdeményezés hírével jelentkezett:

Útjára indítottunk egy kezdeményezést a legnagyobb közösségi portálon, a Facebookon. A csoport neve: Egymillióan a Rockért!

A cél, hogy  felhívjuk az országos és kereskedelmi média, illetve azon személyek figyelmét, akik döntéshozók a rock és metalzenei rendezvények sorsát illetően. Ma Magyarországon több százezer fiatal hallgat rock és metal zenét, legyen az bármilyen irányzat. Ezt bizonyítja a fesztiválok látogatottsága, illetve azok az apró, regionálisan szerveződött közösségek, akik helyi szinten szintén próbálkoznak a kitöréssel - sajnos kevés sikerrel.
A szabadtéri rendezvényeken szinte már csak a kereskedelmi csatornák aktuális kinevelt reménységei kapnak lehetőséget, sok helyen azzal a felkiáltással, hogy ezek családi rendezvények, elfelejtve viszont azt, hogy az otthon maradó tinédzserek nagy része nem erre a zenére kíváncsi. Úgy tűnik, hogy az ő igényükkel senki sem törődik, illetve megpróbálják az ízlésüket, erőszakosan ebbe az irányba terelni. A rockzenekarok helyzete siralmas. A kereskedelmi adókon zajló tehetségkutatóba be sem tehetik a lábukat.
Magyaroszág e tekintetben jelen pillanatban ott tart, ahol a 60-es évek Amerikája. Szükség van egy újabb Woodstock-ra, hogy a pozícióban lévő személyek és a törvényhozók lássák, van igény erre a műfajra, de nincs szükség a korlátozásokra. A rock hangos, de nem ártalmas. A rock és a metal zenét nem kell összemosni a droggal, a balhéval, a rendzavarással. Erre a tarthatatlan jelenségre szeretnénk felhívni a figyelmet ezzel a csoporttal. Ha egyetértesz a törekvéseinkkel és tenni akarsz a rockzenéért, csatlakozz!

Az ügyben későbbiekben történt fejleményekről mi is beszámolunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr772866037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RaczUr 2011.05.03. 10:26:06

Egy kicsit mintha túl lenne reagálva ez az elnyomják a rock zenét dolog...
Mellesleg nem hiszem, hogy jó ötlet a rock zenét a tömegkultúra részeként kezelni.
Amatőr zenekaroknak van egy csomó tehetségkutató, a haladóknak nem túl sok (de korrekt) klub, és gyakorlatilag minden zenei műfajt el lehet csípni. Az elmúlt évekhez képest én most úgy érzem, hogy a helyére kerültek a dolgok(habár a PANKKK-ért kár).
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum