RockStation

A mai nap jellemzése

2011. március 20. - sunthatneversets

Mára már csak ennyit ...... ja és holnap is érdemes lesz hozzánk benézni!

Dream Theater: Ha jól halad a munka, akkor nyár elején itt az új lemez

John Petrucci a zenekar gitárosa egyik nyilatkozatában elmondta, hogy a Dream Theater a nagy jól halad a nyár elejére várható új stúdiólemez munkálataival, a gitáros azonban továbbra sem árulta el, ki ül Mike Portnoy helyére a dobok mögött.

„Remekül halad a munka az új Dream Theater albumon, alig várom, hogy mindenki hallhassa! Nagyra értékelem a türelmeteket az új dobosunkkal kapcsolatos bejelentés miatt. Tisztában vagyok vele, hogy idegesítő a hírekre várakozni, de higgyétek el, mi is égünk a vágytól, hogy mindenkit biztosítsunk: senkinek sem fogunk csalódást okozni!"

Mint ismert a zenekar dobosi posztja Mike Portnoy távozása óta betöltetlen, több nevet is rebesgettek helyettesként, de bejelentésre a mai napig nem került sor. Minden esetre a júliusban kezdődő Európa turnéig mindenképpen számíthatunk valamire, hiszen dobos a koncerteken is kell. A csapat  Magyarországhoz legközelebb július 27-én Bécsben játszik.

Egy hanyatló műfaj talán még életképes produkciója: As Blood Runs Black-Instinct

 Öt hosszú év. Majdnem ennyit voltak kénytelenek várni a fanatikusok az As Blood Runs Black második nagylemezére, akik első, 2006-ban kiadott dalcsokruk óta megtapasztalhatták, a klasszikus értelemben vett bukfencet, ami az ő esetükben talán azért volt fájdalmasabb a megszokottnál, mert több, mint négy évvel ezelőtt nem kis reményekkel indultak útnak zenei pályafutásuk pokolian rögös és viszontagságos útján....

Tovább

Hiszünk magunkban, a zenénkben, a csapat egységében - interjú Ficzek Andrással a Dalriada gitáros énekesével

A soproni Dalriada több, mint egy évtizedes pályafutása során lépésről lépésre jutott előbbre, rajongóbázisuk az évek előrehaladtával egyre terebélyesebb lett. A magyar népzenét a metállal ötvöző csapat hatodik albuma Ígéret címmel február 11-én jelent meg, már a német AFM Records gondozásában. Az idáig megtett útról, az új albumról és egy picit a jövőről is beszélgettünk Ficzek András gitáros/énekessel

RS: Gondoltad volna mondjuk a 2000-es évek elején, hogy 2011-ben egy Európa szerte elismert független metálkiadó gondozza majd a lemezeteket? Mennyi áldozattal járt ez a közel 10 év és mi a siker titka?

Nem, sosem hittem volna, de titkon azért reménykedtem valami hasonlóban, ha-ha!:) Az igazat megvallva, a Többiekkel mindig azt beszélgettük, hogy a magyar nyelv használata elég konkrétan kizárja egy komolyabb külföldi szerződtetés valószínűségét, viszont a külföldi esélyek növelése érdekében meg nem akartunk angolra váltani, mert szilárd meggyőződésünk, hogy a mi muzsikánk az anyanyelvünkön szólal meg igazán.  Ehhez képest magyarul jelent meg a lemez... A mi eddig elért eredményeink titka pedig a céltudatos, kitartó, következetes munka. Lépésről lépésre, fokról fokra küzdöttük magunkat egyre feljebb, és mindig ragaszkodtunk a kitűzött céljainkhoz, terveinkhez. Hittünk, és hiszünk is magunkban, a zenénkben, a csapat egységében.

Tovább

Mintha mi sem történt volna: Rival Schools- Pedals

Egy rock zenei passzivitás versenyen biztos dobogós lenne a Rival Schools. 1999-es megalakulásuk óta eddig egy lemezt tudnak felmutatni, a United By Fateet (meg fel lehet lelni egy nagylemeznyi, megkeveretlen próbatermi felvételt, Unreleased Album fedőnév alatt 2003-ból), és nagyjából ennyi.  Mégsem lehet mellettük elmenni szó nélkül, hiszen az az egy album is meghatározó státuszt nyert magának. Ezt persze elősegítette az is, hogy a Rival Schools tulajdonképpen a korai poszt- hardcore alapbandák szupergrupja volt (Youth Of Today, CIV, Gorilla Biscuits, Quicksand tagok alkották a RS-t). Ez már történelem, gyakorlatilag senki sem emlékszik már, mondjuk a Quicksandre, én is csak a tavaly, Chi Cheng pótlására a Deftonesba érkező Sergio Vega neve hallatán nosztalgiáztam egy kicsit. A Rival Schoolst meg ekkorra már temettem.

Tovább

A Master Of Puppets minden idők legjobb metál dala

A Metallica Master Of Puppets című dala végzett az első helyen abban az összesítésben melyet Gibson.com állított össze a legjobb metál dalokról. A neves oldal egy 50-es listát  állított össze, melyen minden idők legjobb metál dalai szerepelnek, köztük természetesen az AC/DC a Motörhead, a Black Sabbath az Iron Maiden és még sokan mások. 

A dal videója és az 50-es lista tovább után:

 

Tovább

„Ciki”, de mégis jó – A Life Divided: Passenger

Úgy vélem, voltunk egy páran a február végi Apocalyptica koncert előzenekarát hallgatva, akik azt éreztük: valaminek a részesei vagyunk. Valami új születésének. És annak az élménynek, hogy ma is léteznek ígéretes bandák. Hogy illúzió rabjai voltunk-e, majd eldönti az idő, hiszen az A Life Divided esetében egy első lemezes csapatról van szó.

Tovább

Kanyarban az új Vicious Rumors lemez

A power metál veterán Vicious Rumors új albuma Razorback Killers címmel március 28-án kerül a boltok polcaira az SPV/Steamhammer kiadásában. A csapat a június elején Csillebércen megrendezendő Metalfesten is fellép.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Murderball
02. Black
03. Razorback Blade
04. Blood Stained Sunday
05. Pearl Of Wisdom
06. All I Want Is You
07. Axe To Grind
08. Let The Garden Burn
09. Rite Of Devastation
10. Deal With The Devil

Az album Axe To Grind című dala meghallgatható:

 

 


Vicious Rumors - Axe to Grind by Fullmetaljackie

 

Nyáron itt a kettes Black Country Communion

Még szinte ki sem hűlt a Glenn Hughes énekes/basszer (Deep Purple, Trapeze, Black Sabbath), a blues rock gitáros Joe Bonamassa, a dobos Jason Bonham (Led Zeppelin), és a billentyűs Derek Sherinian (Dream Theater) alkotta Black Country Communion elnevezésű szupergrupp Black Country című bemutatkozó albuma, június 14-én a J&R Adventures gondozásában már jön is a második, amely szimplán "2" címet kapta.

Slayer, Guano Apes, Ektomorf, Parkway Drive és Raunchy a Hegyalján

A trashmetál egyik alapító bandája, a Slayer szedi darabjaira Tokajt júliusban. A kaliforniai banda kőkemény metálzenével és remélhetőleg már Jeff Hannemannal jön, az újult erővel tomboló Guano Apes pedig vadiúj albumát, a Bel Air-t Magyarországon a Hegy’en mutatja be. De friss stúdióanyaggal érkeznek a Hősök is, akik a Négy évszakot rappelik bele a tisza-parti nyári éjszakába. Érdemes rágyúrni a fejbiccentő izmokra: ritmusra bólogatáshoz és headbangeléshez is szükség lesz rájuk.

Tovább

Válasz a Kyuss Lives!-ra: Queens Of The Stone Age- Queens Of The Stone Age

A Queens Of The Stone Age(a Kyuss feloszlása után Josh Homme, és Nick Oliveri alapították a szintén Kyusst megjárt Alfredo Hernandez-zel) sihederkorom kedvenc zenekara volt. 2001 tájékán láttam a Rated Rről a Lost Art Of Keeping a Secret videóját, és totál bejött, akárcsak az album, de az igazán arcon ütő lemezük az ezt követő Songs For The Deaf volt a számomra. Ezek után Nick Oliverit kidobták a bandából, és két eléggé erőtlen, a stoner rock örökségétől szinte teljesen mentes indie-s albumot dobtak ki (Lullabies To Paralise, Era Vulgaris). Ezzel a két albummal berobbantak a szélesebb körű ismertségbe, és ezzel együtt szép lassan kikerültek az én látókörömből. Ha csak egy új lemezt dobtak volna ki, fognám a fejem, hogy úgy se lesz már olyan, mint a régi. De most ettől nem kell félnem.

Tovább

Unearth:Befejezték a dalok írását.

A metalcore egyik megkerülhetetlen, és a stílus méltán alapműveltségnek számító zenekara, a Massachusetts-i Unearth befejezte a vadonatúj, még ez év nyarán megjelenő, ötödik nagylemezének dalainak munkálatait, melyet Mark Lewis (The Black Dahlia Murder, DevilDriver) keverőmester fog véglegesíteni. A csapat a vadonatúj korongot egyébként a Killswitch Engage/Blood Has Been Shed dobosával, Justin Foley-val rögzítette, miután az eredeti ütős,  Derek Kerswill tavaly elhagyta a zenekart.

Elindult a Kyuss-turné, ingyenes válogatás a pesti koncerthez

Múlt pénteken elindult a Kyuss európai turnéja, a 15 év után újra aktív zenekar ezúttal Kyuss Lives! néven - és Josh Homme nélkül - koncertezik, de ez nem zavarja a rajongókat, a turnéállomások 90%-ára már minden jegy elkelt. Így lett volna ez a pesti koncerttel is, ha a szervezők nem teszik át a Gödör Klubból a Petőfi Csarnokba a bulit. Érthető a koncert iránti nagy érdeklődés, hiszen több nyugat-európai országban a sajtó a hónap turnéjának kiáltotta ki a körutat, Kelet-Európában pedig a pesti az egyetlen koncert.

Tovább

Hammerfall - Infected címmel új album

Május 20-án a Nuclear Blast gondozásában jelenik meg a svéd Hammerfall új albuma Infected címmel. A banda ezúttal Nashville-ben dolgozott James Michael producer (Mötley Crüe, Scorpions) irányítása mellett.

Az korongra a következő dalok kerülnek:

01. Patient Zero
02. Bang Your Head
03. One More Time
04. The Outlaw
05. Send Me A Sign
06. Dia De Los Muertos
07. I Refuse
08. 666 - The Enemy Within
09. Immortalized
10. Let's Get It On
11. Redemption 

A könyörtelen finnek: Children Of Bodom-Relentless Reckless Forever (2011)

Az elején leszögezem, hogy sosem voltam Children Of Bodom rajongó. Én mindig a Tankcsapda/Nirvana/(esetleg) Metallica pólósok közé tartoztam még az évezred hajnalán. A bakancs helyett tornacipőben jártam és a szegecsek helyett inkább a flanelinget preferáltam. Persze, azért mégis, mint rockzene párti, tudtam, mi az a Bodom. Igyekeztem hiányosságaim pótolni, de nyilván néhány napos internetes utánképzés nem pótolhatja a hosszú évek tapasztalatait. Fontos volt ezt megjegyeznem, mert hazánkban rendkívül népszerű az Alexi Laiho által vezetett finn zenekar és most én fogok írni az új lemezükről. Ami egyébként kellemes csalódás volt számomra.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum