RockStation

Az Arénában lesz a Scorpions koncertje

2011. január 23. - sunthatneversets

A Scorpions koncertje már hetekkel ezelőtt ismertté vált, most végre a helyszíne is kiderült: június 6-án a Papp László Budapest Sportarénában játszik a banda, akik grandiózus búcsúturnéjukkal érnek majd nyár elején Magyarországra.

Tovább

Lesz új Van Halen lemez

Legalábbis erre utal a Grammy díjas zenei producer John Shanks twitteren közzétett üzenete, mely szerint ő fog dolgozni a Van Halen új lemezén. A felvételekre állítólag Shanks stúdiójában, a Hanson-ban és a banda saját stúdiójában a 5150-ben kerül sor. Shanks olyan előadókkal dolgozott együtt idáig, mint a Bon Jovi, a Fleetwood Mac, Rod Stewart, Celine Dion vagy Joe Cocker.  

Tűzmadár - Lemez, koncert, video-pályázat!

A mai napig egyedülálló zeneflyer, a három számos mp3 lemezelőzedes és a december-januári HammerWorld válogatáson megjelent Júdás csókja óta mindenki tudja, hogy nagyjából mire számíthat az új Tűzmadár lemeztől. Mint ahogy sokan - akik nagyon várják már - tudják, március elején lát napvilágot a Madár harmadik fiókája. Az Álmok album a HammerWorld mellékleteként jelenik meg, de természetesen később megvásárolható lesz önálló termékként is.

Tovább

Nem lesz Manowar koncert márciusban

Bizonyára enyhe szívinfarktust fognak kapni a Manowar hazai rajongói, de márciusban mégsem lesz koncert a szervező Livesound közleménye szerint:

Rossz hírünk van a Manowar rajongóinak: hiába egyeztettünk hosszan és kitartóan, az előzetes hírekkel ellentétben mégsem lesz Manowar koncert Budapesten márciusban, mivel  nem akadt egyetlen olyan magyarországi biztosítótársaság sem, mely hajlandó lett volna biztosítást kötni a  koncertre. A biztosítók alaposan átböngészték az internetes fórumokon a lehetséges koncerthez kapcsolódó hozzászólásokat, s mivel tudomásuk szerint a Manowar a korábbi években több koncertet is lemondott "technikai okokra" hivatkozva, túlságosan kockázatosnak ítélték meg a helyzetet.  Biztosítás nélkül sem a szervező, sem a Manowar nem vállalja koncertet. Rendkívül sajnáluk, hogy az előzetes hírek ellenére sem tudjuk ezt a programot megvalósítani! Köszönjük a rajongók megértését!

Megvan az Avanged Sevenfold új turné-dobosa

Bár nagy bejelentések nem előzték meg, hogy Mike Portnoy távozása után 2011-ben ki lesz az Avanged Sevenfold új turné-dobosa, de tegnap a Stone Sour és az Avenged Sevenfold startoló arénaturnéjának első buliján kiderült.

A mostani turnén tehát egy bizonyos Arin Ilejay dobol az Avenged  Sevenfoldban, akit a dobtechnikusuk, Mike Fasano (ex-Warrant) ajánlott a figyelmükbe. 2007. és 2009. között Arin Ilejay egy los angelesi keresztény metalcore csapatban, a Confide-ban játszott.

Lendületes rákendroll - Buso von Kobra (2010)

Igen nehéz volt a Buso von Kobra zenekarról bővebb információt összeszednem. Nem mondható, hogy „agyonspamelnék” az internetet, mindenféle zenei oldalakon profilt létrehozva, de végül is, igazuk van: a zene az igazi reklám, és az azért, leszögezem az elején: jól sikerült. Vannak hibái, de ahogy a szerkesztőségünkhöz címzett levelükben írták: arra kiválóan alkalmas, hogy eldöntse az emberfia, tetszik neki ez, vagy nem. Nekem tetszik. A tovább után le is írom, hogy miért.

Tovább

Artillery - A hatodik

A dán thrash metál veterán Artillery hatodik albuma My Blood címmel március 21-én jelenik meg a Metal Mind Productions kiadásában.

A lemezre a következő dalok kerültek:

01. Mi Sangre (The Blood Song)
02. Monster
03. Dark Days
04. Death Is An Illusion
05. Ain't Giving In
06. Prelude To Madness
07. Thrasher
08. Warrior Blood
09. Concealed In The Dark
10. End Of Eternity
11. The Great
 


CD digipak bonus tracks:
12. Show Your Hate 2011
13. Eternal War 2011

Japán kiadás bonus track:
11. The Almighty 2011

A rombolás szimfóniája: Megadeth – Countdown To Extinction

1992 januárjában, a Megadeth a burbanki Enterprise Studios-ban elkezdte új lemezének felvételeit Max Normann producer segítségével, közreműködésével. A cél egyértelmű volt: a zenekar értékeit megtartva rövidebb, némileg rádió-barát dalok komponálása. A zenekar négy hónapot töltött a stúdióban és elkészült a Megadeth máig legsikeresebb lemeze a Countdown To Extinction.

Tovább

Top 10: Emmeg mi a fa...?

Ha belegondolunk abba, hogy egy zenekar leginkább azzal tudja megmutatni, kifejezni magát, hogy elkészít egy videoklipet, azt hihetnénk, hogy abban három és fél percben igyekeznek kidomborítani erényeiket. De legalább is igyekeznek a zenei hiányosságaikat kozmetikázni. Jelen esetben erről szó sincs, és tíz esetben hallhatunk olyan szutyok zenéket, amikhez hasonló színvonalú klip dukál, valamiért mégis a szerethető kategóriába tartoznak.
 

10: Focus- Hocus Pocus

A komplex, progresszív rock zene előfutárának is betudhatjuk azt a zenét, amit a Focus csinál, - bár én inkább hajlok arra, hogy egy háborodott narkomán brit agymenésnek lehetünk négy és fél percig a szem, és fül tanúi.
 

Tovább

God Is An Astronaut a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

Alázatos örömmel és mégis hatalmas büszkeséggel jelenthetjük be, hogy a Chromechoes Promotion eddigi legnagyobb koncertjét mutatja be a hazai publikum ínyenceinek, amelynek reflektorfényében az ír God Is An Astronaut fogja a belső öröm taktusaira táncoltatni az egybegyűltek szívét-lelkét a Dürer Kert nagytermében.

Tovább

Mercenary - Jövő hónap végén lemez

A dán melodikus death metálos Mercenary hatodik nagylemeze Metamorphosis címmel február 25-én jelenik meg a Nosie Art gondozásában. A lemez producere Jacob Hansen (Volbeat, Raunchy) volt.

A lemezre a következő dalok kerültek:

01. Through The Eyes Of The Devil
02. The Follower
03. In A River Of Madness
04. Memoria
05. Velvet Lies
06. In Bloodred Shades
07. Shades Of Grey
08. On The Edge Of Sanity
09. Black Brigade

A csapat rövidesen hazánkat is meglátogatja a Power Of Metal turné keretében. 

Linkin Park és még sokan mások a Novarockon

Az eddig bejelentett fellépők mellé újabb húzóneveket jelentettek be a szervezők a június 11-13 között megrendezendő Novarock fesztiválra. Fellép többek között a Linkin Park, a Social Distortion, az Alter Bridge, a Boysetsfire, a The Sounds, a Bring Me The Horizon, a Hammerfall, a Times Of Grace, a Kingdom Of Sorrow, a Katzenjammer, az Alesana, az Escape The Fate, és az Architects.

Amon Amarth - Surtur Rising borító és tracklista

A svéd viking metálos Amon Amarth már korábban bejelentette, hogy új albuma Surtur Rising címmel jelenik meg március 29-én. Tegnap nyilvánosságra hozták a lemez borítóját és a rajta szereplő dalok címeit is.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. War of the Gods
02. Töck's Taunt - Loke's Treachery Part II
03. Destroyer of the Universe
04. Slaves of Fear
05. Live Without Regrets
06. The Last Stand of Frej
07. For Victory or Death
08. Wrath of the Norsemen
09. A Beast Am I
10. Doom Over Dead Man

 

Turbo és Morze a Club 202-ben [KONCERTAJÁNLÓ]

A Fonogram és Radió Café díjas Turbo ez évi első koncertje egyben az utolsó is lesz az áprilisi lemezbemutatóig. Bár a második nagylemez felvételei már elkezdődtek, a munka nagy része csak ezután következik, így a pénteki bulit követően a zenekar hermetikusan elzárja magát a külvilágtól és csak az albumra koncentrál. Tehát aki nem szeretne lemaradni, annak január 21-én a Club 202-ben, azaz az ex-Wigwam klubban a helye! Vendég a fiatal és roppant energikus Morze.

Tovább

Whitesnake - Megjelenési dátum, tracklista, új dal

A Whitesnake új lemeze Forevermore címmel március 25-én jelenik meg Európában a Frontiers Records kiadásában. Az első kislemezdal a Love Will Set You Free lesz és klip is készül rá. A dal a Whitesnake honlapján máris meghallgatható. 

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. Steal Your Heart Away, 02. All Out Of Luck, 03. Love Will Set You Free, 04. Easier Said Than Done, 05. Tell Me How, 06. I Need You (Shine A Light), 07. One Of These Days, 08. Love And Treat Me Right, 09. Dogs In The Street, 10. Fare Thee Well, 11. Whipping Boy Blues, 12. My Evil Ways, 13. Forevermore

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum