RockStation

Tiszteletet, ha mást nem is – interjú Gary Meskillel, a Pro-Pain énekes-basszusgitárosával

2011. december 04. - magnetic star
A New Yorki hardcore színtér markáns képviselője, a Gary Meskil bőgős-énekes köré szerveződő Pro-Pain idén létezésének második évtizedébe lépett. Ebből az apropóból nagyszabású válogatás-anyaguk jelent meg 20 Years of Hardcore címmel, a jubileumi turnén pedig elhangzott a klasszikus debütalbum, a Foul Taste of Freedom színe-java. Mindebből szerencsére Magyarország – amúgy is a Pro-Pain túrák rendszeresnek mondható állomása – sem maradt ki. Kihasználva a kínálkozó alkalmat, a lehető legrészletesebben kérdeztük ki Garyt a válogatásanyag részleteiről, na meg a zenekar múltjáról, jelenéről és jövőjéről.
 
A „20 Years of Hardcore” turné keretében jutottatok el ismét Budapestre...
Gary Meskil: Felléptünk már a Sziget Fesztiválon, az A38-on, az egykori E-Klubban, és még néhány kisebb helyen, úgyhogy ez a mostani már a hatodik vagy hetedik alkalom lehet. A várost pedig gyönyörűnek tartom, szerintem az itteni építészet az egyik legizgalmasabb, ami csak létezik. Mindig jó visszajönni ide, és szétnézni a városban. Az emberek is mindig rendkívül szívélyesen fogadtak bennünket, szóval kedveljük a magyarokat, és mindig igyekszünk eljutni hozzátok. Nem túl gyakran kínálkozik lehetőségünk rá, úgyhogy örülünk, hogy mintegy három és fél év után ismét itt lehetünk.
Tovább

Subscribe light a Budapest Jazz Klubban

A Subscribe jelentkezett az alábbi hírrel:

"Annyira jól sikerült a Petőfi Rádiós "Akusztik" programunk, hogy úgy gondoltuk máshol is megmutatnánk nektek ezeket az intimebb hangulatú átdolgozásokat. Rengetegen jeleztétek, hogy a rádióban élőben hallgattátok volna meg a felvételeket, de mivel a Magyar Rádió 8-as stúdiójába csak 30-an férnek be úgy gondoltuk, hogy gyorsan meg is ismételjük ezt a különleges verziókat felvonultató fellépést. "Subscribe light" címmel Máté, Bálint és Zolika az ország több pontján is elő fogja adni ezeket az egy szál zongorára és énekre átalakított Subscribe dalokat. Kizárólag olyan helyekre megyünk el ezzel a felállással, ahol megfelelő akusztika és zongora áll rendelkezésre. Az első helyszín, ami egyből eszünkbe jutott, a Budapest Jazz Klub, ide várunk benneteket kimondhatatlan szeretettel december 18-án, 20.00 órára! Semmi idegborzolás, csak egy zongora, libabőr és két bársonyos férfihang, nyugodtan hozhattok rokonságot, szerelmeket is! Különleges élményben lesz részetek! A dalok hallgatása közben/után igény szerint elegánsan be lehet dobni egy Calvados-t vagy Hennessy-t!

Tovább

Buliztatás mesterfokon: Skindred, Deaf Havana, Cadaveres @ Barba Negra 2011.12.01

 

A Skindred szinte hazajár Magyarországra. Idén ez a második koncertjük – nyáron, Miskolcon a Gyár Feszten tette tiszteletét a walesi/angol brigád-, cirka négy év alatt pedig az ötödik látogatásuk, ám ezúttal (első alkalommal) headlinerként. Azt baromira sajnáltam, hogy csak az Azfesztes koncertjüket láthattam eddig, úgyhogy ez a koncert teljes mértékben a kihagyhatatlan kategóriába volt sorolható. Úgy voltam vele, ha csak fele akkora bulit csinálnak, mint két éve Nyírbátorban, már akkor is nyert ügye lesz a publikumnak.

Tovább

Foo Fighters, Megadeth és Mastodon a Grammy jelöltek között

Közzétették a február 12-én a los angelesi Staples Centerben megrendezendő 54. Grammy Díjátadó jelöltjeinek névsorát. A teljes lista ITT olvasható. Érdekes lehet, hogy a Foo Fighters négy kategóriában is jelölést kapott.

Az egyetlen rockzenei szempontból valóban tényszerű "Best Hard Rock/Metal Performance" kategória jelöltjei:

DREAM THEATER - "On The Backs Of Angels"
FOO FIGHTERS - White Limo"
MASTODON - "Curl Of The Burl"
MEGADETH - "Public Enemy No. 1"
SUM 41 - "Blood In My Eyes"

Jövő év elején új Cancer Bats lemez

A kanadai metálosok új albuma Dead Set On Living címmel jelenhet meg valamikor jövő év elején. Liam Cormier énekes egy interjúban korábban elmondta, hogy a bandát új impulzusok is érték, melyek nem kifejezetten a metál zenék közegéből érkeztek és hogy nem szeretnének egy hagyományos módon készült kemény lemezt készíteni. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ilyenkor szoktunk a végeredmény hallatán furcsán nézni. 

Bréking!: Megkezdte új albumának felvételeit a TOOL .... dobosának zenekara

2006 óta öt hosszú év telt el. Ennyi év telt el azóta is, hogy a Tool utoljára lemezzel jelentkezett 10,000 Days címmel. Most viszont jó hírünk van minden rajongónak. Az együttes november végén megkezdte új albumának felvételeit Joe Barresi producerrel. Az összes dalt Studer A827 típusú analóg szalagos magnóra veszik fel a banda házi stúdiójában a digitális technika helyett. Ez utóbbira minden estre kíváncsiak leszünk.

Update: A feni hír tegnap jelent meg a világ egyik legnagyobb rockzenei hírportálján a blabbermouth.net-en. Ma reggelre kicsit módosították a hír tartalmát. Minden igaz: a producer is, a stúdióba vonulás is, sőt a felvételek rögzítésének módja is. Csakhogy nem a Tool dolgozik új dalokon, hanem dobosának Dany Carey-nek Volto! névre hallgató jazz-rock formációja. Ezt nevezik igazi pofára esésnek.

Sivatagi szellő a Kék Yuk-ban: A Karma To Burn ismét Budapesten

A sűrű idei koncertnaptár ellenére az év talán legjobb hangulatú koncertjét az instrumentális sztónerben utazó Karma To Burn szolgáltatta az A38 tetőteraszán. A Morgantown-i brigád Európai turnéja olyan jól sikerült, hogy az év végén még egy kanyarba fogtak, melynek keretében december 10-én ismét Budapestre látogatnak. A helyszín ezúttal a Blue Hell, ismertebb nevén a Kék Yuk. Ha szereted ahogy lelki szemeid előtt csőrös kamion húz el a sivatagi úton, akkor irány a Kék Yuk! Csalódás kizárt.

 

Tovább

Caliban: infók az új lemezről

Február végén, I Am Nemesis címmel fog majd napvilágot látni a Caliban legújabb, szám szerint nyolcadik dalcsokra, melynek borítóját bal oldalt, a pontos számlistát pedig a tovább után tekinthetitek meg. A lemezen egyébként Marcus Bischoff (Heaven Shall Burn) és Mitch Lucker (Suicide Silence) is vendégszerepel majd, egy-egy dal erejéig. 

Tovább

Paul Bostaph kilépett a Testamentből

Paul Bostaph dobos nem tér vissza a Testament kötelékébe, ezt Chuck Billy a banda frontembere erősítette meg a Terrorizer Magazine-nak. Az énekes azt is elmondta, hogy Bostaph távozásának hátterében a dobos új projektjei állnak. A Testament mihamarabb meg szeretné találni állandó ütősét, hiszen a banda új lemezt ad ki jövőre. A dobos személyét meghallgatások során fogják kiválasztani.

Anthrax - Best Of lemez jön

Az Universal Music Entertprises gondozásban egy válogatás-lemez sorozat keretében január 10-én jelenik meg az Anthrax Icon címet kapott válogatásalbuma, melyre a következő dalok kerültek:

01. Madhouse
02. A.I.R.
03. Armed And Dangerous
04. I Am The Law
05. Indians
06. Efilnikufesin (N.F.L.)
07. Antisocial
08. Got The Time
09. Belly Of The Beast
10. Bring The Noise
11. I'm The Man 91

Az is meglepetés, ha nincs meglepetés – Hammerfall, Vicious Rumors, Amaranthe, Deathdestruction @ 2011. november 28., Club 202

18:30 – Javában zötykölődöm a 18-as villamoson, okulva egyik előző koncert-esetemből, mikor a kezdés ruhatári sorbanállás közben talált. Nem éppen először utazok az általam most már  „örökké” (régi nevén) Wigwamnak nevezett Club 202 felé, de az egyhangú külvárosi „táj” a sötétség takarásában mindig elbizonytalanít. Nálam rutinosabb „indiánokat” próbálok keresni a járművön, de úgy látszik, a 2011-es metalrajongó nem nagyon tűnik ki utastársai közül. Egyedül a fekete szín köt már össze bennünket. Legalábbis külsőleg. A beszélgetésekből jövök rá, hogy a kocsi nagy része ugyanoda igyekszik, ahová én is megyek, de sajnos ők is ugyanolyan kérdően bámulnak rám, mint viszont. De most ez...vagy a szokásos tüntetések egyike, vagy megérkeztünk. Utóbbi a nagyobb gáz, mivel a négy zenekaros fellépés így akár a másnapba is átnyúlhat (rövid fejszámolás eredménye).

19:00 – Elkezdődik a...beléptetés! A rendkívül készséges személyzetnek hála, nem sokára ott állok a „technikával” agyonzsúfolt színpad előtt. A háttérből kikandikál egy lesújtani készülő kalapácsot ábrázoló, hatalmas vászon.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum