RockStation

Meglepően nem meglepő: Korn - The Path of Totality (2011)

2011. december 11. - scorn

Hogy mennyire nehéz úgy szavakba önteni ezt a Korn albumot, hogy ne az legyen félrevezető, arról jól árulkodik milyen címkéket igyekszenek ráragasztani: nu metal, alternative metal, dubstep, drum and bass, electro house. Ebből az első három még nagyjából meg is állná a helyét, a többi teljesen baromság. Persze a lényeg, amit mindenki tud: A Korn a sorban tizedik(!) albumán minden dalt valamilyen dubstep műfajban jeleskedő DJ segítségével alkotott meg. Nem venném a bátorságot, hogy a dubstep-et, mint műfajt jellemezzem. Ami a lényeg, elektronikus zenéről van szó, és ami szerintem még fontos, hogy ugyanazt a pulzáló muzsikát adja, amit a Korn a metalban, csak az elektronikus irányból érkezvén. Ez azért fontos, mert innen látszik, hogy nem hasraütés szerűen bökött a zenekar egy adott elektró stílusra! Ugyanis a dubstep teljesen jól passzol a Korn világához. Hívhatták volna az überkirály house DJ deadmau5-t is, de az nem illene a zenéjükhöz.

Tovább

Rebel Of Babylon - Itt a negyedik eddig nem hallott Metallica dal

Tegnap a san franciscoi Filmoreban lezajlott a negyedik szülinapi koncert, amely a Metallica 30 éves fennállását volt hivatott megünnepeli. Természetesen most is volt egy Death Magnetic korszakos eddig soha nem hallott dal Rebel Of Babylon címmel.

Az utolsó koncerten olyan vendég művészek léptek a deszkákra, mint Ozzy Osbourne és Geezer Butler a Black Sabbath-ból, vagy a Megadeth főnök Dave Mustaine. Setlist és új dal tovább után.

Tovább

Glow, Burn, Scream: Premonition 13, Magma Rise, Sunday Fury @ Dürer Kert 2011.12.08.

 

Ahogy mindenütt a zene világában, úgy Magyarországon is van egy kisszámú, ám annál lelkesebb tábor (megkockáztatom, tagjai személyesen is jól ismerik egymást mind...) amely a végtelenségig elkötelezett módon támogatja és élteti az underground viszonylatban is periférikusnak számító doom színteret, bármi történjék is. Ám hogy más, értő és nyitott zenehallgatók számára mennyire vonzó a mozgalom emblematikus alakjainak – élükön Scott „Wino” Weinrichhel, a világ egyik igazi doom ikonjával! – ingyenes koncertje idehaza, az azért nem volt egyszerű kérdés.

Tovább

Az év legszörnyűbb metál videója

Több, mint 500.000-en nézték már meg a világ legnagyobb videómegosztóján a YouTube-on a az év legszörnyűbb epikus metál videójának titulált klipet, melyet clevelandi Alternate Reality hozott össze, benne Arthur Királlyal, Sir Lancelot-tal és másokkal, akik a Metál Királyság meghódítására törekednek ezerrel. Ha ez vicc akar lenni jól titkolják.

 

"A kedvencem? A Pantera!" - Interjú Benji Webbel, a Skindred énekesével

A december elsejei, fergeteges hangulatú Skindred koncertje előtt volt szerencsénk kifaggatni Benji Webbe-t, a zenekar frontemberét a Skindred múltjáról, jelenéről, jövőjéről, a Dub Warról, és magáról, a zenéről. 

Rock Station- Ez már az ötödik bulitok Magyarországon, ha jól számoltam.
Benji Webbe- Fú nem is tudom, itt voltunk egyszer Gogol Bordelloval, meg egyszer a Szigeten, de azt tudom, hogy mindig jól szórakoztunk. Ez az első alkalom egyébként, hogy főzenekarként játszunk itt. Szóval ez most elég izgi.
Tovább

A Brief Crack Of Light címmel jön a Therapy? új albuma

Február 6-án A Brief Crack Of Light címmel a Blast Records gondozásban jeleni meg az ír Therapy? új albuma. A lemez producere Adam Sinclair volt.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. Living In The Shadow Of The Terrible Thing
02. Plague Bell
03. Marlow
04. Before You, With You, After You
05. The Buzzing
06. Get Your Dead Hand Off My Shoulder
07. Ghost Trio
08. Why Turbulence?
09. Stark Raving Sane
10. Ecclesiastes

Aussie Audioslave reinkarnáció: Tracer - Spaces In Between

Ezek az ausztrálok tudnak valamit. Van ugye nekik az AC/DC mellett még pár AC/DC-jük, de elég ha csak az Airbourne nevét említem ebben a kategóriában az elmúlt évekből. Most már van Audioslave-jük is, ami azért jó, mert az Audioslave ugye pár évvel ezelőtt feloszlott. Nos a pofátlanul fiatal adelaide-i illetőségű Tracer, ha egy az egyben nem is olyan zenét játszik, de legtöbbször mégis ez ugrik be dél-ausztrál trió muzsikájáról.

Tovább

Casketgarden hírek és egy új dal

A The Estrangement Process lemez kiadása egy pici produkciós csúszás és az Edge/Hammer kiadóval való megegyezések miatt 2012 februárjára csúszott. Jó hír viszont, hogy az Edge/Hammer Records beleegyezésével máris előrendelhető a lemez tőlünk, limitált, 100 darabos példányszámban (UPDATE: már csak 88 szabad van ), mégpedig egy speciális csomagban, ami ezt tartalmazza majd:
A kézzel számozott The Estrangement Process CD  + egy választhatóan fekete vagy fehér színű Borbás Róbert/Grindesign mintás új Casketgarden póló az általad megadott méretben + a HammerWorld magazin 2012. februári száma. Mindennek az ára 2999 Ft+ postaköltség.
Fontos, hogy a pólóból nem lesz utángyártás, úgyhogy akinek kell, az csak előrendelés útján juthat majd hozzá.

Tovább

Miklós napi rock n’ roll: Danko Jones, The Biters @ Dürer kert 2011.12.06

 
Soha ne legyen rosszabb hetünk, mint 2011 negyvenkilencedik hete! Ugye kedden a recenziónk tárgyát képező kanadai rockenrolla, Danko Jones, csütörtökön a doom legenda Wino jön a Premonition 13nel, szombaton meg újrázik a nyáron az év egyik legfílingesebb koncertjét adó Karma To Burn. Akárhogy is nézzük izmosra sikeredett az évvége, a rock zene szerelmeseinek.
Tovább

Márciusban jön a Saint Vitus új lemeze

A doom legendás alakja Scott "Wino" Weinrich holnap Premonition 13 nevű csapatával érkezik a Dürerbe. Azonban a Wino a legendás Saint Vitus-t is felébresztette csikerózsika álmából és a legendás doomzenekar 16 év után új albummal jelentkezik. A Lillie: F-65 címet kapott album március 23-án jelenik meg a Season Of Mist gondozásában. Alább pedig egy új dalt is hallhattok-láthattok Blessed Night címmel.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum