RockStation

Metálgyász - Elhunyt Gary Moore

2011. február 06. - sunthatneversets

Ma egy újabb zenészóriás távozott az élők sorából. 58 éves korában váratlanul elhunyt Gary Moore gitáros-legenda. Gary Moore Spanyolországban (Costa del Sol) nyaralt és feltehetőleg vasárnap hajnalban, álmában érte a halál.

Belfastban született 1952. április 4-én. Pályafutása során az egyik legnagyobb blues girtárossá nőtte ki magát. Sok híres vendégzenésszel készített felvételt, köztük a Cream két tagjával, Jack Bruceszal, valamint Ginger Bakerrel, George Harrisonnal, B. B. Kinggel és még sokan másokkal. Megszámlálhatatlanul sok gitárosra volt óriási hatással. Nyugodjék békében!

A tegnap dalai ma: Black Country Communion - Black Country

Bevallom, úgy kezdtem el foglalkozni ezzel az albummal, hogy egyszerűen csak benyomtam a cd-t (khm..), miközben éppen heti programajánlóhoz jegyzeteltem egy másik netes lap számára. Gondoltam, mire háromszor-négyszer (legrosszabb esetben ötször-hatszor) lepörög a disc, kialakul bennem valami benyomás-féle, amit megoszthatok majd olvasóimmal. De már az első találkozás félidejében megállt kezemben a toll, és pennám helyett a továbbiakban a füleimet hegyeztem. Azért, mert azt tapasztaltam: ennek az albumnak egyetlen unalmas pillanata sincsen. (Talán csak az ucsó, 11 perces dalocskában – Too Late For The Sun – sikerült túl hosszúra a bezárás, amolyan „meditálók előnyben” típusúra.)

Tovább

Az AC/DC Let There Be Rock-ja DVD-n is megjelenik

Az AC/DC legendás Let There Be Rock címet viselő koncertfilmjét 1979. decemberében forgatták - még Bon Scott-tal -  a Pavilion De Paris-ban és több, mint 30 év után végre DVD-n is megjelenik júniusban.

Eddie Trunk, a VH1 Classic televíziós műsor That Metal Show című műsorának egyik házigazdája blogján azt írta, hogy a DVD tartalmaz majd bónuszokat is. A DVD az eredti hang és képanyag picit polírozott formáját kaphatja, amellyel így természetesen jobb minőséget képvisel, mint az eredeti felvétel.

Tovább

Utolsó simítások az új Queensryche lemezen

A tervek szerint a Loud & Proud Recordsnál tavasz végén jelenik meg a seattle-i Queensryche új nagylemeze, melyen a banda már javában dolgozik, sőt hamarosan a felvételek végére érnek, aztán már csak a keverés lesz hátra. Geoff Tate énekes erős, ritmikus és melodikus dalokat ígér, amelyek elmondása szerint nagyon is kortárs zenék.   

 

A te szcénád szívás!

Ha valamelyik stílus irányzat elkötelezett híve vagy, szinte megkerülhetetlen, hogy általánosítás áldozatává váljál. Ha szeretnéd tudni, hogy mik azok a jellemvonások, vagy tévhitek, amiket rólad gondolnak barátaid, felebarátaid, miközben irigykedve néznek, vagy térdüket csapkodva röhögnek rajtad, akkor feltétlenül látogass el a yourscenesucks.com-ra. Post rocker, neo thrasher, straight edge-es mosh harcos, mind megkapja rövid, rajzzal illusztrált jellemzését. Éljenek a sztereotípiák! Ízelítő alant:

Tovább

Videjó prömier! Real Lies- Kamionpuszi

A Real Lies egy szegedi zenekar, akik pszichedelikus, grungeban, stonerban gazdag muzsikát játszanak. Első videóklipjük a 2009-es Tenorman címet viselő EP-ről (itt letöltheted), a Kamionpuszi. Az első nagylemez készülőben, az EP számai a tengerentúlt is megjárták két kiadó válogatás albumával (272 Records - Riot in Sunset, Quickstar Productions - Rock 4 Life), különdíj a BudapestUndergroundon, a Hitspace tehetségkutatón győzelem, elmondható, hogy nem kakival gurigáznak Real Liesék, amit ezzel a videóval is igazolnak. Igényes muzsika, igényes klip, szép hölgy, esti autókázás, baleset, mentők. Kell ennél több? (A klipet Tóth Eszter, Kiss Gravi András és Kiss Kerecsen Ferenc készítette.)

 


 

Klipözön: Madball, Within Temptation, Devil Sold His Soul és The Crown videók [VIDEJÓ EXTRA]

A Madball még tavaly jelentkezett Empire című lemezével, amelyhez az első klip most készült el az All Or Nothing című dalhoz nevelő jelleggel.


Click Here To Watch The Video

A holland Within Temptation viszont március végén jön The Unforgiving címre keresztelt koncepciózus lemezével, melyről a Faster című dalhoz készült lassított felvételeket bőven tartalmazó videó.

Tovább

Szinkron fejrázás ..: Accept, Steelwing @ Budapest, Club 202, 2011.02.02.

Kamaszkorom meghatározó zenekarai között ott van az Accept, nekik is köszönhető, hogy metalzenét kezdtem hallgatni. A mai napig előveszem a lemezeiket, de élőben még nem láttam őket, a legutóbbi fellépésüket is elszalasztottam, ráadásul az egész az én hibám volt és ma is nagyon bánom (az okokat fedje a feledés jótékony homálya).

Már napokkal a buli előtt az járt a fejemben, hogy milyen lesz a koncert? Milyenek a színpadon? Milyen az új énekes? Milyen képet mutat az Accept 2011-ben, amikor a közel hasonló korú Scorpions az utolsó turnéjával búcsúzik és feloszlik? Amikor először hallottam a visszatérésről és az új lemezről (ráadásul Udo nélkül! Szentségtörés!) nem voltam elragadtatva...

Tovább

Erkölcs és téboly - Die Apokalyptischen Reiter interjú

A németországi Weimarban alakult Die Apokalyptischen Reiter már 15 éve tényezője a nemzetközi metal színtérnek. Az extrém színpadi megjelenéséről is híres csapat február 25-én jelenteti meg nyolcadik nagylemezét Moral & Wannsinn címmel, mellyel turnéra is indulnak. Magyarországot ezúttal sem hagyják ki, hiszen április 3-án a Club 202-ben lépnek fel Budapesten. A csapat basszusgitárosa Volk-Man volt beszédes kedvében.
 
RS: 2008-ban az év lemeze szavazáson nálunk a Licht című albumotok vitte el a pálmát, sőt én még azt is megkockáztattam, hogy ez lesz a fordulópont a karrieretekben. Több, mint két év távlatából visszatekintve elégedettek vagytok az albummal, vagy valamin változtatnátok?  
 
A Licht a zenekar történetének legsikeresebb albuma, sok ajtó kinyílt előttünk ennek a lemeznek köszönhetően.  Azt gondolom, a lemez nagyon változatos és eléggé nehéz hangzása minden kis részletét megítélni. Természetesen kemény zene, nyilvánvalóan metálból gyökeredzik, de nyitott sok más hatás iránt is. Sok koncertet játszottunk az album dalaival és láttuk, különösen a nyári időszakban, hogy mennyire sokszínű közönségünk volt. Általában klasszikus metál fesztiválokon játszottunk, népszerűbb alternatív fesztiválokon, sőt népzenei eseményeken is.
Tovább

Watch My Dying - Mobeius, A Film a youtube-on

Mivel megszűnt a Youtube-on a 10 perces feltöltési korlát, ezért - és a későn érkezettek kedvéért is - elérhető a Moebius, A Film. A film korábban csak letölthető volt a WMD weboldalról, viszont streamelve sehol nem lehetett megnézni, de most eljött az idő, hogy bekukkantsatok a Moebius kulisszái mögé a youtube-on is, letöltési kötelezettség nélkül.
A film alapjait egyébként a zenekar és a crew rögzítette, az összerakást pedig Gaobr végezte. Gaobr vágta egyébként a nemrég elkészült Mantra filmet is, amely "Csak ennyi" címen fut. A Watch My Dying egyébként legközelebb február 11-én játszik a székesfehérvári Fezen Klubban.
 

III. Budapesti Hard Rock Farsang!

A Hard Rock Magazin 6. születésnapját a már lassan hagyományosnak mondható Budapesti Hard Rock Farsanggal ünnepeli! Idén egy időutazásra invitálnak mindenkit, ugyanis a rendezvény alcíme „Újra itt a 80-as évek!”. Az estére három különleges előadással lepik meg a közönséget. Itt lesz a már évek óta aktívan nem működő és kizárólag ezen az estén igen érdekes felállással újra együtt muzsikáló RoTor, Magyarország első heavy metal zenekara a Stress, akik azzal a meglepetéssel készülnek, hogy a III. Budapesti Hard Rock Farsang kedvéért a ’Kísértet Kastély’ lemez felállású bandával lépnek színpadra, és, hogy ne csak a heavy metal zene szerelmesei legyenek elkényeztetve, a hard rockot a Mobilmánia fogja képviselni, akik kizárólag erre az estére egy megismételhetetlen exkluzív klub show-val készülnek. Természetesen további meglepetésekre is számíthatnak az érdeklődők. Akik ott voltak a ’80-as évek koncertjein, azok tudják, az előadások pontosan 19 órakor kezdődtek. Ezt a hagyományt is szeretnénk feleleveníteni, már csak azért is, mert így is hosszú estének ígérkezik a III. Budapesti Hard Rock Farsang!

Tovább

Duff McKagan's Loaded - Borító és dalok

Mégsem márciusban, hanem április 19-én jelenik meg ex Gunner Duff McKagan Loaded nevű zenekarának új albuma, és nem The Soundtrack, hanem The Taking címmel.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Lords Of Abaddon
02. Executioner's Song
03. Dead Skin
04. We Win
05. Easier Lying
06. She's An Anchor
07. Wrecking Ball
08. King Of The World
09. Cocaine
10. Your Name
11. Follow Me To Hell 

 

 

 

A Cocaine, a We Win és a Dead Skin című dalok meghallgathatók alább.

Duff McKagan's Loaded - Cocaine by Eagle Rock Entertainment

Duff McKagan's Loaded - We Win by Eagle Rock Entertainment

Duff McKagan's Loaded - Dead Skin by Eagle Rock Entertainment

 

Hamarosan stúdióba vonulhat a Metallica

Legalábbis ez derül ki a dán bulvárlap, az Ekstra Bladet interjújából, melyet a Metallica dán dobosával Lars Ulrich-al készítettek a zenekar főhadiszállásán San Rafael-ben, Kaliforniában.

Ulrich arra kérdésre, hogy szerepel-e a banda tervei között, hogy elkészítsék a 2008-ban megjelent Death Magnetic folytatását a következőket válaszolta: "Most nagyon jó hangulat uralkodik a bandán belül. Korábban alig vártuk, hogy véget érjen egy-egy világkörüli turné, de ezúttal más a helyzet. Ezért most nem kell olyan sokáig várni, hogy elkezdjünk dolgozni egy új albumon. Azt gondolom, ha a kreatív munka hatékony lesz márciusban vagy áprilisban bevonulunk a stúdióba. Szeretnénk, ha a Metallica hamar visszatérne, mert renkivül élvezzük a mostani helyzetet."

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum