RockStation

Amikor az élelmezés-vezető dalra fakad...

2012. május 08. - sunthatneversets

Kiss Zoli az EGO Project énekese szerint a Megasztár azoknak való, akik formálhatóak. Bíró Szabolcs, a Csakvan zenekar énekese, és egyben sikeres regényíró vállalhatatlannak érezte a műsor készítői által felkínált szerződést.

Hatolkai Máté - akiről e cikk keretei közt szólni szeretnénk - azt vallja: nem érdemes 8-10 hónap csillogásért lerombolni mindent, amit idáig felépített. Sohasem tudjuk meg, hogyan alakult volna az adott tehetség-kutató sorozatnak a végeredménye, ha ezek a végtelenül tehetséges emberek számukra megfelelő közegben érzik magukat. Azért sejtéseink lehetnek. Hallgassuk csak!

Dicsérő szavainkat szerényen hárítja el: "Ezek a youtube-os videók csak megmérettetések. Az, ami most hallható, javarészt még "autodidakta" énektanulás eredménye. Most már a Magyar Hajnal Énekstúdió tanítványa vagyok, ami hatalmas dolog számomra. Hétről-hétre érzem a változást." Tehát még ehhez képest is van fejlődés - nekünk már ettől leesett az állunk!

Ez a szerény fiú - reméljük, nem sértő reá nézve ez a közhely - kettős életet él. Őszintén kívánjuk olvasóinknak, hogy soha ne tapasztalják meg munkájának eredményét - ugyanis ő az Országos Onkológiai Intézet élelmezési osztályának vezetője. Megélhetést jelentő hivatásáról így vall: "ez az a munka, amit délután 4 és másnap reggel között el kell felejteni, mert különben szétmarja az ember lelkét, még abból a távolságból is, amennyire távol én dolgozom a betegektől".

Hatolkai Máténak azonban létezik egy másik pályafutása. Kicsi korában - mint mindenki - Halász Jutka zenéjébe volt belezsongva, majd a Prognózis együttes hatására döntötte el, hogy valami ilyesmit szeretne csinálni ő is. Gitározni, majd később basszus-gitározni tanult. Utóbbi tanulmányait a tavaly nyáron elhunyt Kepes Róbertnél végezte.

Carnia nevű együttesével a Hooligans turnéján is részt vett, és 2007-ben lemezt adtak ki. Ha a Megasztárban nem is indult el Máté, azért nem sokára egy megasztár, nevezetesen Torres Dani mellett nyűhette a basszusgitár vastag húrjait. Az ország (de első sorban a lányok) kedvencétől rengeteg jó tanácsot, inspirációt kapott. "Hogyan jött az éneklés? Úgy két-három évvel ezelőtt egyetlen koncert erejéig csináltunk egy Avenged Sevenfold tribute-ot, aminek egészen nagy sikere volt."

A jövőt illetőleg Máté már jóval kevésbé közlékeny. Egy zenekarban "frontemberkedik", lemezmegjelenés előtt állnak. De ettől a ponttól kezdve teljes a hírzárlat. Csak sejtjük, hogy marketing okból, talán, hogy minél nagyobbat "robbanjon" az egész. És akkor talán meg lesz a kiérdemelt országos hírnév. Addig is: Máté áldozatot hozott. Munkahelye kedvéért megszabadult zöld színű sérójától.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr864493818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum