RockStation

Ilyen lesz a koncert-ősz a Concerto Musicnál!

2012. augusztus 27. - sunthatneversets

accept2012new2.jpg

Lassan vége a nyárnak és a Fesztiválszezonnak, végérvényesen eljön az ősz és vele egy halom koncert is. Több részes sorozatunkban röviden bemutatjuk, hogy mire készülhettek, a koncertszervezők kiket hoznak el nektek az év hátralévő hónapjaiban. A sort Concerto Music-kal folytatjuk.

A Concerto szeptember 18-án indítja őszi sorozatát, amikor is a Dürer Kert vendége lesz egy kultikus banda az Al Cisneros basszer vezette pszihedelikus sztónerben utazó OM. Al már lassan hazajár hozzánk, hiszen pár hónapja a Sleep-pel tette tiszteletét a Club 202-ben. Az Emil Amos dobossal alkotott duó legújabb Advaitic Songs című lemezét mutatja be nálunk.  

ConcertoLogo.jpg

Október 5-én egy igazi party rakenroll koncertnek lehetnek szem és fültanúi azok akik a Club 202-ben tesznek látogatást. Hazánkba érkezik ugyanis a boogie rock koronázatlan királya Nashville Pussy. A pia-drog-szex-rakenroll szellemiségében folyó koncert előtt a bemelegítést a Rómeó Vérzik és Bob Wayne végzi el.

Rakenroll után harcias fol-metál, ha lehet így jellemezni a finn Ensiferum legénységét, akik éppen ma megjelent Unsung Heroes című lemezüket turnéztatják. A finn horda október 7-én érkezik a Club 202-be az Amoral és a Profane Omen társaságában.

10 nappal később minden szimfonikus metálok legszimfonikusabbja a Christofer Johnsson vezette, vagy inkább a vele egyenlő Therion érkezik hazánkba egy 25 éves jubileum és egy új lemez apropóján. Vendégeik az Elyose és az Antalgia lesznek.

Október 26-án nem egészen két évvel legutóbbi budapesti koncertje után a teuton metál állócsillaga az Accept vendégeskedik nálunk legutóbbi, Stalingrad című lemezének második körös Európa turnéján. Az Accept másodvirágzását éli még Udo Dirkschneider nélkül is, bizonyára most is elemében lesznek.

Október 28-án egy korábban elhalasztott koncert pótlása fog bekövetkezni. Tavasszal egy elhalasztott szlovák koncert miatt mégsem ért Budapestre a sörthrash első számú képviselője a germán Tankard, de buli mégsem marad el, így minden sörthrasher álma teljesülhet.

Thin-Lizzy-2012-Web.jpg

November 13-án egy másik legenda érkezik a PECSA-ba. A Thiny Lizzy – a The Almighty volt énekesével Ricky Warwick-kal a mikrofon mögött – először játszik Magyarországon és koncertjük még akkor is kuriózumnak tekinthető, ha a zenekar hőskorszakából csak Brian Downey dobos és Scott Gorham gitáros van jelen az aktuális formációban.

Ugyanaz nap, csak a Club 202-ben a slágerlisták egykori finn királya The Rasmus teszi tiszteletét. A Lauri Ylönen énekes vezette csapat közel húsz éve játszik állandó felállással és bizonyára legnagyobb slágereiket is előkapják budapesti koncertjükön, ahol az előzenekar szerepét a The Dirty Youth tölti be.

Aki kedveli a japán pop-rock-ot, és az extravagáns külsőt, annak kötelező az An Cafe (Antikku Kafe) november 14-ei koncertje, amely szintén a Club 202-ben kerül megrendezésre. Hogy milyen japánban egy koncertjük, azt tessék megnézni:

A finn Sonata Arctica még éppen, hogy csak hazaért a Hegyalja Fesztiválról máris jöhet vissza, hiszen november 25-én az új lemez őszi Európa-turnéjával ér a Club 202-be.

Hogy idén se maradjunk Blackie Lawless nélkül; 30. évfordulóját üli a kaliforniai W.A.S.P., melyet a ”30 Years of Thunder” című monstre-turnéval ünnepel. A fellépések 2 órában és benne 3 részletben ölelik fel három évtized munkásságát: korai klasszikusok, Crimson Idol szett filmbetétekkel és a harmadik részben részletek lesznek hallhatók az új albumról plusz egy best of zárás, mindez hatalmas látvánnyal tálalva. Budapesti állomás november 27-én, a Club 202-ben! Jól hangzik.

Dark Tranquillity band.jpg

Újabb két nap múlva a hazánkban már többször koncertező svéd Dark Tranquillity tesz még egy próbát a legutóbbi nagylemez utolsó turnéjával. Az utazó mini-fesztiválnak is beillő eseményen részt vesz még a norvég Keep Of Kalessin, az amerikai Warbringer, az ausztrál Dawn Heist és az izraeli Reign Of The Architect.

Az őszi koncertsorozat már télbe nyúló zárása a germán metál lady, azaz Doro Pesch koncertjével zárul, aki nemrég adta ki Under My Skin: A Fine Selection of Doro Classics című válogatásalbumát. Doro vendége a norvég metáltorok Jorn Lande lesz.

Ahogy az a fentiekből is jól látható, az átlagosnál jóval sűrűbb őszi programot ígér a Concerto Music nektek, amiben jól megfér egymással a stoner, a rakenroll, a klasszikus rock és heavy metál, a melodikus death és még egy kis japán őrültség is belefér.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr64731234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum