RockStation

Októberi megjelenések

2012. szeptember 30. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

Gyermekeim az Úrban! Októberben a fémzenék istene kegyes lesz hozzátok és annyi fémes korongot tesz elétek, hogy akár a mennyben is érezhetitek magatokat. Converge, Danko Jones, Kiss, Stone Sour, Neurosis, hogy csak a legnagyobb neveket említsük, de a lista ennél sokkal terjedelmesebb. Kékkel az Isten segedelmével tervezett recenziók. Kérünk téged Urunk segíts megírni őket! ÁMEN.

Tovább

Torzítás-mentesen: Kip Winger, Triász, Snakebite @ Budapest, Club 202 2012.09.26.

IMG_1527j.jpg

A 80-as és 90-es évek fordulóján a korszak szívtipró rocksztár-prototípusának is nevezhető Kip Winger fazonja úgyszólván magától generálta a platinalemezeket és a telt házas arénabulikat. Ehhez mérten azonban viszonylag ritkán emlegették annak idején a Winger albumok kivételes zeneiségét. Aztán a látványos külsőségek és a felszínes csillogás tovatűntével a kinézet is visszafogottabb lett, de a lényeg az, hogy a muzikalitás és az ihletett, szívből jövő zenélés megmaradt. Az újabb budapesti akusztikus Kip Winger koncerten pedig ismét beigazolódott, hogy az igazán jó dalok ezzel a lecsupaszított megszólalással is varázserőt hordoznak magukban.

Tovább

Mechanical Mind - Új Voivod dal

Voivod band2.jpg

2013. január 21-én lát jelenik a kanadai Voivod új stúdióalbuma, a Target Earth, amelyről tegnap nyilvánosságra hozták az első dalt, melynek címe Mechanical Mind.

A Target Earth lesz a csapat első olyan lemeze, amelynek megírásából már a 2005-ben elhunyt gitáros, Dennis "Piggy" D'Amour utódja, a Daniel "Chewy" Mongrain is kivette a részét. A kanadai csapat október 19-én tavaly után ismét Budapesten játszik a Dürer Kertben. A bulinak két vendégcsapata is lesz, a hardcore/punkban nyomuló finn Unkind, valamint a hazai Ad Astra. Azúj dal hajtás után tesztelhető!

Tovább

Nashville Pussy: amerikai dirty rock and roll a Rómeó Vérzik koncertjén

nashvillepussy01.jpg

Ha nem is Nashville-ből, de a szomszédos Atlantából érkezik a budapesti Club 202-be a Nashville Pussy, vagyis az Egyesült Államok egyik legelvetemültebb dirty-rock zenekara. Az október 5-ei bulit egy másik amerikai redneck, Bob Wayne pörgős country-rock produkciója egészíti majd ki, az est házigazdája pedig a már jól ismert felvidéki zenekar, a Rómeó Vérzik lesz.

Tovább

Thornwill - Ízelítő a második lemezről

Thornwill 2012.jpg

Requiem For A Fool. Ezt a címet fogja viselni a Thornwill hamarosan megjelenő, második lemeze. A zenekar első, 2010-ben megjelent albuma, az Implosion rengeteg pozitív kritikát kapott nem csak itthon, de külföldön is, és Thornwill dalait a világ több rockrádiója játssza. 2011-ben a Thornwill dobosa, Knausz Péter, a Paiste egyik magyarországi endorsere lett, és szintén ebben az évben az Awe in One is a zenekart választotta egyik hazai képviselőjévé. A Thornwill 2010-ben készítette el első videoklipjét, a Noa's Ark című nótára. Ezt a klipet játszotta többek között az MTV, az 1like Rock és Magyar Rock TV is. Hamarosan viszont itt a Requiem For A Fool, melybe ITT hallgathattok bele.

Tovább

Középső ujjakat a magasba!: VolumeFeeder - Middle Finger Attitude (EP 2011)

VolumeFeederMiddle.jpgA hódmezővásárhelyi VolumeFeeder (leánykori nevén: Swamp) 2003 óta működik. Akárhogy is számoljuk ez kilenc év, ami nem igazán hozott a tavalyi évig túl sok izgalmat – már így megjelenés formájában - akkor viszont a trió sikeresen rögzítette a Middle Finger Attitude című EP-jüket. Ha úgy tetszik ez amolyan debütálásuk, habár az hallatszik, hogy az elmúlt években azért rendesen kiforrott, és összeszokott a VolumeFeeder.

Tovább

Interjú Csák Péterrel, azaz KreepMaster-rel!

2012. szeptember 26. - scorn

km_int_kreephead.jpg

KreepMaster nem más, mint Csák Péter egyszemélyes, instrumentális, futurisztikus metál projektje. Nem rég jelentette meg az első teljes albumát Supralizer címmel, ami kiváló apropóként szolgált egy jó hosszú intejúra vele! Habár Kreep egyedül dolgozik, az anyag végső formába öntéséhez Worros, azaz Bezsella János segítségére volt szüksége, így neki is lőttünk pár technikai jellegű kérdést. Ajánljuk mindenkinek, főleg azoknak akik kíváncsiak hogyan lehet milliókat érő cuccok nélkül is kiváló anyagot készíteni.

Hallgatnivaló az olvasáshoz:

Tovább

I Stray - Megjelent a Room Of The Mad Robots második nagylemeze

Room Of The Mad Robots I.jpg

Ma egy hosszadalmas, ám érdemes munka gyümölcseként megjelent a Room Of the Mad Robots zenekar második nagylemeze I Stray címmel. A lemez megjelenik CD formában is, mely kapható a zenekar koncertjein vagy megrendelhető e-mailen (madrobots@gmail.com). Viszont szabadon meghallgatható és letölthető (borítóval, szövegkönyvvel). Hogy miről is beszélünk az hajtás után kiderül.

Tovább

Kid Rock új albuma, a Rebel Soul november 19-én jelenik meg

Kid Rock.jpg

Kid Rock befejezte új albumának, a Rebel Soul-nak munkálatait. A lemez november 19-én lát napvilágot, Magyarországon a Magneoton/Warner gondozásában.  A Rebel Soul visszatérés Kid Rock régi, zenei stílusok közt kalandozó stílusához. Az album producere Rock maga volt, az első kislemez, a Let's Ride hamarosan a rádióknál!

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum