RockStation

A szörnyeteg hangja - Mayhem @ Kék Yuk, 2012. 10. 05.

2012. október 07. - scorn

mayhem_yuk.jpgA Mayhem legendás. Nélkülük egyértelműen nem tartana ott a black metal, ahol tart manapság. Nekem is az egyik kedvenc zenekarom. Mégis sajnos azt mondhatja az ember, hogy Mayhem, mint zenekar, nem létezik. Inkább zenei kollektíva ez. Hiszen a haláleseteknek és a folyamatos tagcseréknek köszönhetően még az, hogy nincsen őstag a zenekarban (ha azt őstag, mint "mindvégig ott volt" tagot számoljuk), de még manapság is hatalmas a ki-be járkálás.

Tovább

Végre, Rock&Roll!: Nashville Pussy, Bob Wayne @ Club 202, 2012.10.05.

0nashvillepussy2012_44.jpg

Az elmúlt 5 nap elég intenzívre sikeredett. Láttam ezalatt black/trash-t, grindcoret, poszt-rockot,HC/punkot és zárásként péntek este a Klub 202-ben végre eljött az önfeledt és felszabadult rock&roll ideje. Bevallom őszintén, nagyon rám fért.

A korai kezdésnek "hála", Bob Wayne és zenekara már este nyolckor a színpadra perdült és gyér számú közönségnek ugyan, de roppant pozitív hozzáállással és lendülttel vágott bele 35 perces műsorába. Ízes countryzenéjét a csűrdöngölős jelzővel tudnám leginkább illetni. Ez nem az a testet-lelket melengető és szívhez szóló country, mint például Chuck Ragan muzsikája, de az est struktúrájába tökéletesen illeszkedett, megadva az alaphangot az utánuk fellépő nashville-i punciknak. A 202 korántsem tartozik a kedvenc klubjaim közé, de tagadhatatlan, hogy a hangtechnika nagyon ott van. Mindig kiváló a hangzás, most sem volt másként.

Tovább

Metalcore a ködös Albionból

Bleed From Within.jpg

Kétségtelen, hogy az elmúlt két-három év egyik legjobban csengő ajánlólevele, ha egy metalcore-banda a ködös Albionból indul világhódító útjára, ám ugyanígy be kell látni azt is, hogy az első nagyobb hullám (élén a Bring Me The Horizonnel és a nemsoká ismét Budapestre látogató Architectsszel) után már nem sok új maradt a nap alatt. Viszont ha kíváncsi vagy a következő generáció nagy kiugróira, október 19-én mindenképp a Dürer kistermében lesz a helyed.

Tovább

Az elégtétel: Karma To Burn - Slight Reprise

Bejegyzés alcíme...

karma to burn slight.jpgA Karma To Burn 2009-es újjáéledésével gyakorlatilag minden évben jelentkezik egy új anyaggal, emellett aktívan turnéznak - kétszer nálunk is tiszteletét tette az instru stoner trió a közelmúltban -, tehát kijelenthetjük, hogy hála a jó égnek nem egy egyszeri összeverődésről van szó. Mondjuk erre az évre „csak” egy újrakiadásra futotta, ami nem lenne egy nagy szó, ha nem az egyik személyes kedvenc, debütáló Karma To Burn lemezemről lenne szó. 15 éve annak, hogy a nyugat-virginiai banda kiadta a Roadrunner gondozásában a zenekar nevét viselő első albumát. A zenei aláfestés végtelenül fílinges, és dinamikus stoner rock muzsika, mint amit a legtöbbek által ismert Wild, Wonderful... Purgatory, és az Almost Heathen esetében megszokhattak a hallgatók.

Tovább

Therion: koncerttel búcsúzik a 25 éves szimfo-metal zenekar

Therion (c) Offical Band Photo722_New Album 'Les Fleurs Du Mal' 2012_web.jpg

Új korszak kezdődik az idén 25 éves Therion történetében. Ez a zenekar volt az első, mely a heavy metalt komolyzenei, szimfonikus elemekkel, operai énekekkel párosította. Október 17-én érkezik a Miskolci Operafesztivált is megjárt együttes ismét Magyarországra, hogy új albumát mutassa be – de a koncert egyben a fennállásuk 25. évének megünneplése, és átmeneti búcsú is lesz egyben.

Tovább

Girl From Oklahoma - Előzetes klip a Steel Panther első DVD-jéhez

Steel Panther British.jpg

Október 22-én jelenik meg a Steel Panther első DVD-je British Invasion címmel. A csapat az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvend, köszönhetően annak, hogy kevés viccesebb banda van náluk, ez a DVD-hez készült trailerekből is kiderül. Most azonban nem egy ilyet, hanem az első kedvcsináló videót nézhetitek meg hajtás után, ez a Girl From Oklahoma. Akit érdekel az a videó alatt a DVD tartalmával is megismerkedhet.

Tovább

Új albumon dolgozik a Rage Against The Machine?

RageAgainst.jpg

A TMZ.com stábja a minap egy parkolóban elkapta a Rage Against The Machine basszusgitárosát Tim Commerford-ot és megkérdezték tőle, hogy új albumon dolgozik-e a zenekar. A zenész a kérdésre azt válaszolta: Talán. A csapat 2007-ben alakult újjá, de azóta csak koncerteztek, új albumot a 2000-ben kiadott Renegades óta nem készítettek. Tehát itt volna már az ideje egy új albumnak, de eddig ezeket a terveket a zenekar határozottan cáfolta.

A Rumor Of Skin - Új Stone Sour dal-részlet

StoneSour20121.jpg

Október 22-én érkezik a Stone Sour új, House of Gold & Bones Part 1. című albuma. Mutattunk mi erről már két új dalt, sőt azokhoz szöveges videót is. Most itt egy újabb dal, igaz abból még csak egy fél perces részlet. Ja, amúgy a zenekar november 30-án a Papa Roach társaságában Bécsben a Gasometer-ben teszi tiszteletét.

Tovább

Talán majd Ő?: Maybeshewill @ Dürer Kert, 2012.09.30.

maybeshewilllive1.jpg

Jó szokásomhoz híven minden meghirdetett zenekarba belehallgatok, nehogy lemaradjak valami érdekesről, esetleg pótolhatatlanról, mint az első Isis vagy Mastodon buli. Miután túlestem az ismerkedésen, örömmel konstatáltam, hogy ez a leicestershire-i ötös igazán magas színvonalon nyomja az instrumentális poszt-rockot.

Tovább

Grind Madness At The Dürer: Nasum, Black Breath @ Dürer Kert, 2012.09.30.

NasumIMG_7230.JPG

Ez is eljött végre, a reaktiválódott és jubileumi búcsúturnéját töltő Nasum végre hozzánk is elért. Ismeretes a svéd grindcore csapat még 2004-ben vesztette el egyik alapítóját és motorját Talarczyk Mieszko gitáros/énekest, de még korai volt temetni a csapatot.

A Nasum-ról még azt is érdemes tudni, hogy szabályosan friss vért pumpált a műfajba a 90-es évek vége tájt, amikor az már rég túl volt élete delén és még az olyan egykor volt stílusalapítók is rég más utakon jártak, mint a Napalm Death vagy a Carcass (fel is oszlott). Tényleg igaz, hogy a hátukon cipelték át a műfajt az új évezredbe, nem mellesleg új lökést adva a szcénának és ne legyünk prűdék bevallani, de a Napalm-éknak is.

Tovább

Nyugi van: The Gathering – Disclosure (2012)

gatheringdisclosure.jpgSzeptember 12-e óta kapható a The Gathering legújabb, tízedik stúdióalbuma, a Disclosure, és ami még szimpatikusabb ingyen hallgatható is zenekar Bandcamp oldalán. Még a kilencvenes években a doomos vonalon mozgó banda igencsak nagy kedvencem volt, a Mandylion és a Nighttime Birds albumokat anno ronggyá hallgattam. Aztán a 2000 évek elején, ahogy egy csomó más banda is, elkezdtek kísérletezgetni és valahogy az már nem jött be. Aztán 2002-ben elhagyták a Century Media kiadót és végérvényesen az alternatív, progresszív rock irányba fordultak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum