RockStation

Mitch Lucker-re emlékezünk! (1984-2012)

2012. december 02. - xDemonswithRyux

mitch2.jpg2012. november első 01-én reggel 6: 19-kor elhunyt Mitch Lucker a Suicide Silence frontembere. A zenekar azonban váratott magára a közleménnyel, több zenei portál azonban már tényként közölte miszerint az énekes motorbalesetet szenvedett. A csapat 10 éve ütötte fel a fejét az akkor még virágzó deathcore színtéren, az első hanganyag viszont 3 évet váratott magára. 2 demó felvétel is megjelent a világot jelentő deszkákra azonban a saját magukról elnevezett EP-el sikerült rálépniük. 

Tovább

Blackie és a többiek – W.A.S.P. @ Club 202, 2012. november 27.

0wasp2012_28.jpg

- Szia Ricsi! A Főszerkesztőd vagyok. Jókor hívlak? Nem adtad le még le a W.A.S.P. koncertről szóló anyagodat! Nekem meg közben kifúrja az oldalamat a kíváncsiság. Legalább mondd el, milyen volt!
A tudósítás elküldésének egy aprócska akadálya van: nem írtam meg. Mire vagy kíváncsi a bulival kapcsolatban?

Például azzal kapcsolatos a kíváncsiságom, amit kérdeztél néhány nappal az esemény előtt: átviszik-e nagyobb helyszínre a koncertet, ugyanis a jegyek addigra már szinte az utolsó szálig elfogytak. Mégis maradt a Club 202…
Meglepődtem, amikor láttam: a három kivetítő kényelmesen elfért a színpadon, és még a srácoknak is maradt előttük/köztük hely. Hogy kimaradtak-e show-elemek a többi helyszínhez képest, nem tudom, de lehet, hogy a ’82-es legelső W.A.S.P. fellépés kerek évfordulójának tiszteletére Blackie bandavezér direkte klub-turnéban gondolkodott.  A volt Wigwam (Club 202) szerintem a legautentikusabb koncerthely Budapesten, de – ahogy a neve is mutatja – inkább klub-koncertek esetében érvényesíti ezt a hatását. Féltem, hogy a W.A.S.P. buli is hasonlóan befullad a (rossz szóviccel élve) showtlanság miatt, mint a tavaly őszi Hammerfall előadás, hiszen mindkét bandának lételeme a kis helyen nehezen hozható látványosság. De Blackieék esetében szó sem volt ilyen jelenségről.

Tovább

Új beléptetőcsarnok a Hegy'en

Hegyaljanagyteknos.jpg

2012. november 29-én átadták Rakamazon a 660 millió forintból, uniós támogatással elkészült, a Holt-Tisza állat- és növényvilágát bemutató Nagy-Morotva Vízi Tanösvényt és a vízi kalandtúra induló és fogadóállomását, a Kis- és Nagyteknősbéka Házat. A fesztiválterületen lévő Nagyteknősbéka Ház - amely nevét az alakjáról kapta - akváriumokkal, terráriumokkal berendezett kiállítóhely és kilátó is egyben, a fesztivál ideje alatt pedig már 2013-ban beléptető csarnokként működik. Ráadásul a Motörhead legendához, Lemmyhez is köze van.

Tovább

Rammstein: A videókatalógus tartalma + egy előzetes

Rammstein videos_cover-zoom.jpg

December 14-én (Magyarországon 17-én) jelenik meg a Rammstein Videos 1995-2012 című videókatalógusa, melyről ITT már írtunk bővebben, de most leírtuk annak tartalmát is. A dvd és blue ray előhírnöke a Mein Herz Brennt című dal pianó verziójára forgatott klip lesz, melyből egy nagyon rövid előzetest is tudunk mutatni hajtás után.

Tovább

Megjelent a Rockinform!

RI-december-2012.jpg

Már az újságosok standjain találhatjátok a Rockinform magazin legfrissebb, december-januári számát. Az újság mellett CD mellékletet is találhattok, mégpedig az eddig sehol be nem mutatott, 1973. december 26-án, az Egyetemi Színpadon rögzített koncertet, melynek két fellépője: a Skorpió és a P.Mobil együttes! Emellett, találhattok a lapban egy Steel Orange ajándék CD kupont is. A lap tartalmából:

Tovább

Decemberi megjelenések

new-release-report.JPG

December normál esetben az év legcsendesebb hónapja, már ami a hanghordozók megjelenését illeti. A minimális üzleti érzékkel megáldott kiadók, már a karácsonyi roham előtt novemberben piacra dobják művészeik új lemezét, válogatását, koncertdvdjét. Így aztán egy elég karcsú listát tudunk nektek mutatni, így a tervezett recenziók száma is kevés, magyarul rápihenünk az ünnepekre :-))

Tovább

Dragonforce - Villámkezű power metal hősök a Pecsában

dragonforce02.jpg

December 5-én ismét hazánkba érkezik az ördögien gyors gitárosairól híres brit power metal zenekar, a Dragonforce. Idén jelent meg ötödik nagylemezük, mely az első kiadvány az új énekes, Marc Hudson közreműködésével. A legutóbbi fesztiválos szereplés után ezúttal önálló műsorral, fő fellépőként érkeznek Budapestre, a Petőfi Csarnokba, ahol a cseh Eagleheart és az olasz Holow Haze társaságában játszanak.

Tovább

Feloszlott az Amebix!

Amebix.jpgÉpp a napokban került be alapművek rovatunkba az Amebix 2011-es Sonic Mass címet kapott lemeze, így tegnap lesújtóan hatott a hír miszerint a csapat végleg befejezi a működését. Az okok között a az énekes-basszusgitáros Rob azt emelte ki, hogy a banda feltámasztására az elmúlt öt évben fordított energia nem hozta meg a várt eredményeket, így az együttes jövőképe sem tűnik túl biztosnak, így pedig nem érdemes szerinte folytatnia a bandának. A csapat a Sonic Mass megjelenése után sem tudott magának visszatérő turnét szervezni, hiszen ezt a dobos Roy Mayorga (Stone Sour)  egészségügyi állapota nem tette ezt lehetővé, felépülése után pedig a Stone Sourral voltak kötelezettségei. A két alapító, Rob és Stig ezek után úgy döntöttek, hogy véget ér az Amebix története.  A zenélést persze nem hagyják abba a frontember Rob és a dobos Roy a továbbiakban is együtt zenélnek majd más néven.

A kormánybiztos tudja, hogy lesz Bon Jovi koncert 2013-ban Budapesten

Bon Jovi 2010.jpg

Érdekes információ látott napvilágot a Magyar Nemzet Online egyik hétfői cikkében, amelyben a Vígh László kormánybiztos arról beszélt, hogy a Budapesti Olimpiai Központ (BOK) területén a következő években felépülő modern létesítményekben új otthonra találhatnak a kormány által kiemeltként kezelt sportágak képviselői.

Hogy ennek mi köze egy 2013-ban Budapesten lehetséges Bon Jovi koncerthez? Hát csak annyi, hogy a stadionfejlesztésekkel kapcsolatban a kormánybiztos elmondta, az egyik legfontosabb szempont a fenntarthatóság, így ezeknek a létesítményeknek multifunkcionálisnak kell lenniük. Példaként a Puskás Ferenc Stadiont hozta fel, amely a nyáron három koncertnek (Depeche Mode, Roger Waters, Bon Jovi) is otthon ad.

Nos vagy jól informált a kormánybiztos úr, vagy nem, de annyi biztos, hogy a Bon Jovi május 14-ei szófiai és május 17-ei bécsi koncertje között van 3 nap és Budapest éppen útba esik.

Stone Letter - Új Tomahawk-videó

TomahawkODD.jpg

A múltkor adtunk hírt róla, hogy január 29-én új nagylemezzel - Oddfellows - jelentkezik a Duane Denison (THE JESUS LIZARD, UNSEMBLE), Mike Patton (FAITH NO MORE, FANTÔMAS), John Stanier (BATTLES, HELMET) és Trevor Dunn (MELVINS LITE, MR. BUNGLE) felállásban zenélő Tomahawk. Az album első kislemezdala a Stone Letter lett, amihez most videó is készült.

Tovább

Queens of the Stone Age és Thirty Seconds To Mars a 2013-as VOLT-on

Josh-Homme.jpg

A kezdésig ugyan még több mint fél évet kell várnia a rajongóknak, a VOLT Fesztivál szervezői - adventi ajándékként - máris öt világsztár érkezését hozták nyilvánosságra. Július 3-án, a nyitónapon, a Telekom Nagyszínpadon lép fel a Queens of the Stone Age és a Thirty Seconds to Mars, de ugyancsak a VOLT vendége lesz az Example, Jamie Woon és a Parov Stelar Band is. A szervezők megerősítették, hogy a  VOLT Fesztiválnak továbbra is Sopron ad otthont, de a helyszínről többet nem árultak el. A 2013-as VOLTra – karácsonyi akció keretében – az első 1000 vásárló december végéig 20% kedvezménnyel válthat bérletet.

Tovább

KISCSILLAG koncert a Barba Negrában

Kiscsillag_flyer_1.jpg

Az együttest 2005 tavaszán alakult Kispál és a Borz-tagokból, Leskovics Gábor, Lovasi András, Bräutigam Gábor és Ózdi Rezső. A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyvenkörüliek garázsrockzenekara, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat és hamarosan összeállt a zenekar első koncertműsora. A Barba Negra Music Clubban december 8-án lépnek színpadra. A koncert után rockdisco hajnalig Dj. Gondával!

Tovább

48 ezer album- és 696 ezer dal letöltéssel nyitott az AC/DC az iTunes-on

ACDCitunes.jpg

Azok után, hogy az AC/DC is beadta a derekát az iTunesnak és 25 albumát lehet már digitálisan is megvásárolni, sokan várták kíváncsian, hogy is nyitja majd a november 19-e és 25-e közötti első hetet a csapat. Nos a várakozásokat felülmúlóan összesen 48.000 album- és 696.000 dal letöltést produkált az együttes.

Tovább

Vista Chino néven folytatja tovább a Kyuss Lives!

Vista-Chino.jpg

Éppen ma adtunk róla hírt, hogy a Mondo Generator facebook oldalán jelentette be Nick Oliveri basszusgitáros, hogy visszatért a Kyuss Lives! soraiba. Nos a bandát mától Vista Chino néven emlegethetjük, köszönhetően annak, hogy a volt Kyuss tagok - Josh Homme és Scott Reeder - által indított per ítéletében a bíróság a Kyuss Lives! név megváltoztatását javasolta az együttesnek. A csapat másik három tagja természetesen John Garcia énekes Brant Bjork dobos és Bruno Favery gitáros

A csapat 2013 elején Ausztráliában a Soundwave Fesztiválon koncertezik és a régi dalok mellett már újakat is játszik, merthogyis  jövő évben lesz új lemez és lesz újabb világkörüli turnés is.

Rómeó (szerelemtől) Vérzik – Egyszerű, de nagyszerű klip a felvidékiek Szerelmes Dalára

romeoverzik.jpg

Bár a színháznak is szerelmesei vagyunk, továbbra sem tervezzük ezzel foglalkozó rovat indítását. Ebben a cikkben mégis vérző, szerelmes Rómeóról és színfalak mögötti történésekről esik szó. A Felvidék legkapósabb nemesfémje, a Rómeó Vérzik a 2010-es Hadd égjen! albumára – eddig példa nélküli módon – a harmadik klippet forgatta. Nem egy szerelmes dalra, hanem a Szerelmes Dalra – ugyanis egyszerűen ez a nóta címe. Persze, ne gondoljunk semmi rosszra, Rómeóék most is kegyetlenül zúznak, de az érzések, a dallamok és a pozitív kicsengésű sorok is helyet kaptak ezúttal.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum