RockStation

"Igazából Magyarországra többet látogatunk, mint a többi országba": Interjú Pär Sundström-mel, a Sabaton vezetőjével

2013. március 16. - sebiszabi

Sabaton Par.jpgA Sabaton lassan már hazajár Magyarországra, az idei tavaszi fesztiválszezon kezdetén is köszönthetjük őket kis hazánkban. Március 22-én a PECSA Music Hall-ban lép fel a svájci folk metálban nyomuló Eluveitie és a magyar Wisdom társaságában. Ez alkalomból egy rövidke interjúra kaptunk el a Sabaton basszerét és vezetőjét, Pär Sundström-öt. 

RS.: Tavaly nyáron, a FEZEN fesztiválon láttalak először fellépni benneteket. A buli éjfél után kezdődött, de hatalmas hangulatot csináltatok, teli volt a sátor. Emlékeztek erre bulira?
P.S.: Igen, emlékszem rá. Jó volt ott játszani és az időjárási is hihetetlen volt. Egész nap forróság volt és amikor elkezdtünk játszani még melegebb lett. Elképesztő volt látni, hogy a magyar rajongók mennyire bírták az egész napos hőséget, nézték a koncerteket és még a éjfélkor is volt energiájuk.

Az elmúlt években többször is jártatok Magyarországon és most, március 22-én újra találkozhat veletek a magyar publikum. Más országokat is ilyen sűrűn látogattok, vagy a magyar közönség ennyire kedves nektek?
Igazából Magyarországra többet látogatunk, mint általában a többi országba. Már elég korán a kezdetektől voltak rajongóin Magyarországon és ez azóta is csak folyamatosan növekszik. Továbbá az is közrejátszik, hogy van  itt néhány nagyon jó barátunk, akik a zeneiparban dolgoznak, s ők az elején sok magyarországi bulival segítettek minket.

Ősszel egy hard rock veterán bandával, a Scorpions-szal turnéztatok. Néhány mondatban mesélnétek nekünk erről az élményről?
Fantasztikus volt! Személy szerint nagy Scorpions rajongó vagyok és ezzel a turnéval egyik legnagyobb vágyam vált valóra. És mindezt Oroszországban tenni, ahol minden sokkal nagyobb és ezáltal jobb is. Az utolsó buli a moszkvai buli a Olimpiai Stadionban életem egyik legnagyobb élménye.

Nyáron pedig másik legendával turnéztok: az Iron Maiden finnországi körútjában támogatjátok a heavy metál legendát. Hogyan jött, hogy Ti támogassátok őket? 
Ez lesz a második alkalom, hogy az Iron Maidennel játszunk együtt, korábban a svédországi turné alkalmával. Hatalmas megtiszteltetés a Sabatonnak, hogy támogathatjuk ezt a remek bandát.

0sabaton2010_11.jpgHogy éreztétek magatokat az Egyesült Államokban a Swedish Empire Tour-on? Épp az amerikaiak nagy eseményére, a Super Bowl idejére sikerült időzíteni a turnét. Befolyásolta-e ez a bulikat?
Volt egy szabadnapunk New Orleans környékén – ahol a Superbowl-t is rendezték. Mindenki minden egyes bárban másról sem tudott beszélni, mint a nagydöntőról. Elég vicces volt.

Aztán volt év elején az őrület a tengeren, a 70000 tons of Metal. Mesélnétek erről nekünk? Mi magyarok az Ektomorf-fal képviseltettük magunkat az eseményen.
Második alkalommal szerepeltünk a fesztiválon. Fantasztikus kis hajókázás volt! Ráadásul a hideg svéd februárból megérkezni a karibi térségbe, na nem volt semmi!

Készültök új albummal a jövőben? Esetleg van-e már egy-két dal vagy dallam készen?
Tervezzük már az új albumot, melynek felvételeit a jövő év elején szeretnénk elkezdeni. Egyelőre most még csak ötleteink vannak, de közben a turnézás is gőzerővel folyik, ami ugye azért kissé nehézkessé teszi dalok írását.

Napjainkban a terjesztési módszerek megváltoztak a zeneiparban. Az emberek inkább letöltik a zenét és hordozható eszközökön hallgatják. Milyen arányban értékesítitek az albumjaitokat ezeken az online zeneáruházakon keresztül (iTunes, Amazon stb.)
Igen, nagyon is változik és ezt a gyors változást mi is látjuk. Viszont ezek országról országra változnak. Az USA-ba és Svédországban a digitális letöltés gyorsan növekszik, sőt már ez a rész a nagyobb a teljes eladást tekintve. De sokat segítenek az online zeneszolgáltatások is ebben, mint pl. a Spotify. Folyamatosan figyelemmel kísérem az zeneipar evolúcióját és fogalmam sincs, hogy merre fog tartani a jövőben, de ez izgalmas dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr15136505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum