RockStation

A jót szolgálva – interjú Michael Kiskével, a Place Vendome énekesével

2013. szeptember 17. - magnetic star

MK1.jpg

A kiadói ötlet nyomán, neves rock és metal muzsikusok összetoborzásával megvalósult Place Vendome elnevezésű projekt ugyan továbbra is csak időszakosan működik, sikerességéről mindennél többet elmond, hogy 2005-ös létrejötte óta idén már a harmadik albuma érkezik. Ez adta az apropóját az alábbi beszélgetésnek Michael Kiske énekessel (ex-Helloween).

Hamarosan itt az új album és seregnyi új dalszerző működött közre rajta. Hogyan érzékeltetnéd ennek fényében a „Thunder In The Distance” és az eddigi Place Vendome lemezek közötti különbségeket?
Michael: Mondjuk úgy, hogy a „Thunder In The Distance” még direktebb AOR. Nagyon dallamos és ének-központú.

Miért alakult úgy, hogy Kosta Zafirou dobos ezúttal nem vett részt a lemez készítésében? Túlságosan leköti ma már a Unisonic, illetve más zenekarok menedzselése?
Michael: Igen, Kosta mostanában nagyon elfoglalt. Dobolni már csak a Unisonicban dobol, legfőképpen pedig menedzserként aktív. A dobjáték viszont ettől még roppant jó a „Thunder In The Distance”-en.

Te egyébként a Unisonicot tartod a fő bandádnak? A Place Vendome továbbra is időszakos projekt vagy rendes zenekar?
Michael: A fő bandám a Unisonic. A Place Vendome pedig egy mellékprojekt, bár igen jóféle.

Egy hard rock / AOR albumon a dalszövegek általában kevésbé hangsúlyosak. A Te személyiségedet ismerve azonban biztos vagyok abban, hogy a Place Vendome esetében nem ez a helyzet. Miről szólnak az új számok? Van-e valamilyen visszatérő téma?
Michael: Főleg a szívfájdalomról és a szerelemről szólnak. Mint mondtam, felettébb AOR-osra vettük a figurát ezúttal.

Ha már a szövegeknél tartunk, igaz-e, hogy annak idején a negatív mondanivaló és a gonos imádata miatt határoltad el magadat a metal színtértől (bizonyos szakmai és személyes okok mellett)? Milyen mértékben tükröződnek a személyes nézeteid a Place Vendome szövegeiben?
Michael: A legnagyobb gondom a metal színtérrel mindig is a gonosz beteges dicsőítése és az Antikrisztus szánalmas szolgálása. Szerencsére azért nem minden banda teszi ezt. Mivel nem én írom a Place Vendome szövegeit, azok közül legfeljebb néhány tükrözheti a személyes meggyőződésemet, véletlenszerűen.

Elmondható, hogy Tobias Sammetnek köszönhető a visszatérésed a metal színtérre, aki rábírt az Avantasiában való közreműködésre?
Michael: Egyértelműen oroszlánrésze volt a dologban. Imádom Tobit. De közrejátszott benne a Place Vendome és az idő is segített, hogy megbékéljek a színtérnek a nem sátánista szegmensével.

Ami a „Place Vendome” nevet illeti, vonz-e valamilyen különleges kötődés Párizshoz (vagy általánosságban Franciaországhoz)?
Michael: Személy szerint imádom Franciaországot! Amikor ott járok, mindig csodálatos és intelligens emberekkel találkozom! Csakis jó dolgokat mondhatok Franciaországról. Egyébként is Szent Johanna a személyes példaképem és angyalom. A banda neve viszont ugyancsak Serafino (Perugino, a Frontiers Records kiadó főnöke, egyben a Place Vendome életre hívója – a szerk.) agyából pattant ki.

MK3.jpg

2009-ben a „My Guardian Angel” klipje volt az első video, amelyben láthattunk Téged egészen 1996. Az új dalok valamelyikéhez is terveztek klipet?
Michael: Igen, a jövő héten forgatjuk. Ha minden igaz, a „Talk To Me”-hez.

Ha jól emlékszem, a Unisonic az első turnéján még többnyire Place Vendome nótákat játszott. Várhatunk-e a közeljövőben Place Vendome turnét?
Michael: Nem. A koncertezést meghagyjuk a Unisonicnak. Amikor a Unisonic indult, túl sok idő kellett az első lemez befejezéséhez. Ezért játszottunk inkább Place Vendome számokat. De ez volt minden.

A Helloween énekes Andi Deris nyilatkozta nemrégiben, mennyire felvillanyozná egy Helloween - Unisonic turné. El tudnál így képzelni mondjuk egy Hellish Rock Tour part III turnét? (Az előző két alkalommal a Helloween és a Gamma Ray turnézott együtt.)
Michael: Nem, velük nem mennék turnéra. Nem érezném megfelelőnek az összeállítást. A Unisonic zeneileg nem passzol oda. A Helloween már nem az én asztalom, több értelemben sem. Az viszont jó dolog, hogy a hozzáállásuk már jobb, mint amilyen évekkel korábban volt. Peace baby!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr55519557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum