RockStation

"Dillingert felvenni mindig rohadt nehéz" :The Dillinger Escape Plan-villáminterjú

2013. november 18. - ZándokiA

0dilinger2010_07.jpg

Október 6-án egy remek The Dillinger Escape Plan koncertet hallhattak a matek metál kedvelői az A38 Hajón. Előtte szerencsére sikerült pár szót váltanom a zenekar énekesével Greg Puciato-val, és gitárosával Ben Weinman-nal. A beszélgetés a próba után zajlott, és a zenekar meglehetősen fáradt és kedvtelen volt, ezért a turnéval kapcsolatos, és egyéb általános kérdéseket nem sok kedvük volt megválaszolni (amit igazából meg tudunk érteni). Bár azért az furcsa volt, hogy Greg-et nem igazán lehetett szóra bírni. Aktuális téma híján a turnéról, az idén megjelent lemezről, illetve arról kérdeztem Ben-éket, ami engem személyesen érdekel, kicsit lerövidítve.

RS: Már harmadjára jártok Magyarországon, emlékeztek az előző két fellépésre?

TDEP:  (Kicsit vitatkoznak, hogy hol és mikor voltak itt) Harmadjára járunk Magyarországon, de ezen a színpadon a mai lesz az első fellépésünk fel. Ezzel együtt először játszunk hajón is, ami király. Egészen meglepődtünk, nem tudtuk mire számítsunk, de nagyon jó ez a hely. Jó, hogy újra itt lehetünk, a magyar közönség, zenekarok nagyon energikusak.

0dilinger2010_19.jpg

RS:  Milyen zenék, zenekarok szerettek, mi inspirálja a zenéteket?

TDEP: Miley Cyrus…ő egy zenekar ugye :-)? Az igazi Dillinger hangzás sok évvel ezelőtt , alapvetően a metál, punk rock, hardcore, és a személyes kedvencek, mint Myles Davis, King Crimson hatására alakult ki. Ezeknek a főbb vonásai benne vannak a zenénkben többnyire, néha elég őrült módon, ugyanakkor a célunk, hogy valami teljesen egyedit hozzunk létre, amilyet még senki se hallott, és az ellenkezője legyen annak, ami a rádióban szól. Igazából egy új stílust akartunk.

RS: Mit gondoltok a mathcore színtérről, van olyan friss zenekar a műfajban, amit kedveltek?

TDEP: Nem tudom mennyire van mathcore színtér, szinte minden zenére létezik külön elnevezés, címke. Ezek a „műfajok”, hogy djent, mathcore, math metal, technical metal ezek eléggé összetartoznak. Minket épp mathcore-nak hívnak. Miután megjelent a zenekar a nehéz ritmusok és a talán hardcore-os vonások miatt rajtunk maradt. Szóval…nem igazán figyeltünk oda ezekre a  zenekarokra, de ahogy telik az idő, egyre többet látunk, ismerünk meg innen-onnan, és nagyon ígéretes dolgok vannak.

RS: Van esetleg kedvenc  Dillinger szerzeményetek, dal, vagy album?

TDEP:  Kedvenc…One Of Us Is The Killer, legalábbis most. Igazából nem hallgatom őket, de természetesen minden kiadvány fontos, sokat dolgozunk rajtuk. Az első album még, ami maradandó (Ben), még amit kiemelnék az a Panasonic Youth a Miss Machineról , nagyon energikus, koncerten is kifejezetten szeretjük játszani, jó bulit csinál. Az újról pedig a címadó a legfontosabb dal szerintem, egy könnyed szám, amilyet még korábban nem igazán lehetett hallani tőlünk.

0dilinger2010_22.jpg

RS: És könnyen ment az új album felvétele?

TDEP:  Nem,  Dillingert felvenni mindig rohadt nehéz.

RS: Hogy kerültetek a Sumerian Records-höz?

TDEP: Főként úgy, hogy megismertük őket koncertek, turnék alatt. A Sumerian egy fiatal lemezkiadó, friss zenekarokkal, de nagyon jó, hogy az új Dillinger lemezben segítettek, és létrejöhetett egy közös kiadás a Party Smasher-rel.

RS: Vannak már új ötleteitek egy új kiadványhoz?

TDEP: Nem, semmi, de tényleg.

FOTÓK: RÉTI ZSOLT. A képek nem az október 6-ai koncerten készültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr455636278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum