RockStation

Márciusi megjelenések

2013. február 24. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

Gyermekeink az Úrban! Pásztorotokként az jutott nekünk osztályrészül, hogy márciusban is hirdessük nektek a fémszívű úr igéjét! Pirossal szedve a tervezett prédikációk, van közte pár nagyon várt is. Ha valakit kihagytunk volna, sikítsatok!

Tovább

Dead City Radio And The New Gods Of Super Town - Új Rob Zombie-dal

Rob Zombie 2011.jpg

Ahogy azt már korábban jeleztük április 23-án új Rob Zombie album lát napvilágot, a mestertől megszokott idétlen, Venomous Rat Regeneration Vendor címmel. Borítót, dalrészletet korábban már mutattunk, teljes dalt azonban most először. Dead City Radio And The New Gods Of Super Town címmel ugyanis itt az első single, hajtás után pedig megnézhetitek az albumra kerülő dalok listáját, egészen elképesztően eszement dalcímekkel.

Tovább

13 címmel március végén új Suicidal Tendencies album érkezik

ST20123.jpg

Nos a Suicidal Tendencies tényleg a meglepetések együttese. Pénteken írtuk meg, hogy a márciusban az új albummal kapcsolatban speciális bejelentésre készülnek, igaz azt is ígérték, hogy e hétvégéig is megtudunk valami újat. Ez pedig nem más mint, hogy a venice-i alakulat március 26-án 13 címmel új albumot jelentett meg, ami már csak azért is érdekes mert a banda ezidáig utolsó stúdióalbuma még 2000-ben jelent meg Free Your Soul and Save My Mind címmel. 

Az album Cyco Style című dalához videó is készül, amihez előzetest is tudunk mutatni, és hajtás után az albumra kerülő dalok címeit is megnézhetitek. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Regenerate - új Monuments videó

Monuments-Live-2012.jpg

A brit djent egyik zászlóshajójának számító Monuments tavaly hosszú várakozás után jelentette meg első nagylemezét, a Gnosis-t, ami mi is elég jónak találtunk. Most egy hivatalos koncertvideóval jelentkeztek a Regenerate című dalhoz. Igen, nagyjából ilyen volt a hangulat a Dürer kis termében tavaly novemberben. Videó a hajtás után.

Tovább

Adam Duce és a Machine Head útjai elválnak

adamducesolo2012.jpg

Úgy néz ki, hogy a dél-kaliforniai thrashereket kissé megnyomta az év eleje. A Slayer nagy port kavart dobos-drámája után itt a következő pofon: Adam Duce basszer kilép a Machine Head-ből. Az elmondások szerint az elválás "barátságban" zajlott, a zenekar sok sikert kíván Adam jelenlegi és jövőbeli terveihez. Egyelőre a hárman folytatja tovább Machine Head és nekilátnak az új lemez megírásának, amit 2013 végére terveznek. A részletek a hajtás után.

Tovább

Rigó Jancsi vagy Győzike?: Saxon - Sacrifice (2013)

Saxon sacrifice.jpgAz új Saxon-lemez megjelenését március 1-ére tolták ugyan, de valami jótét lélek feltette a(z) – így szokták mondani – legnagyobb video-megosztó oldalra, ezért nem érheti szó a ház elejét, ha már most magunkénak tudjuk a zenehallgatás élményét. Természetesen olvasóinkat sem kívánjuk megfosztani ettől, ezért a cikk végére beágyazzuk az album teljes hanganyagát. Így azonnal ellenőrizhető: nagyon nagy marhaságokat írt-e az ítész?

Szegény „ítész” pedig azt hitte: ipari mennyiségű album átrágása után már nem lehet bevinni az erdőbe. De ez megtörtént – a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. A 2013-as Saxon dalgyűjtemény ugyanis őserdei hangokkal indul, majd lelki szemeink előtt áldozati szertartásra készülő, primitív embercsoport körvonalai ötlenek fel (ha már a lemezcím magyarul áldozatot jelent). Gondolná az ember: aki ilyen introval indít, az tud valamit. Persze, gyanús kellett volna legyen, hogy a dzsembori majdnem két percet elvesz az e nélkül is szűkre szabott játékidőből.

Tovább

Nem mostani találmány, hogy mindenről írunk ... - Interjú Dankó Gáborral a Lángoló Gitárok főszerkesztőjével

DankóGábor.JPG

Aki az Index gyakori olvasója kizárt, hogy ne is merné az oldal zenei blogját a Lángoló Gitárokat. Az internetes zenei magazinok palettáján igencsak előkelő helyet elfoglaló site főszerkesztőjét Dankó Gábort kerestük meg egy rövid beszélgetésre, aki mesélt nekünk az oldal indulásának előzményeiről, az indexes stílusról, és a terveikről egyaránt.

Mikor kezdtél zenei újságírással foglalkozni?

1999-ben egy gyöngyösi rádióban kezdtünk el öcsémmel egy rockműsort Rock Is Dead néven. Borzasztó bénák voltunk, de itt ismerkedtünk meg először valamennyire a sajtó működésével. Aztán 2002-ben a rádió megszűnt, így áttértünk az online-ra, hiszen ugye egy ilyet nagy lelkesedéssel és nulla pénzből el lehet indítani bárkinek. Ez volt a torzo.hu, ami később a superbuttos Vörös András és a Blind Myself-es Tóth Gergő biztatására átalakult a Planet Z Online-ná, hogy szerzőként az általunk is készített nyomtatott Planet Z-nek legyen egy folyamatosan frissülő online felülete.

Tovább

Most már tényleg lesz új Suicidal Tendencies lemez!

Suicidal Tendencies News.jpg

Hosszú ideje rebesgetik és a zenekar is többször utalt rá, hogy előbb vagy utóbb lesz új lemeze a Suicidal Tendenciesnek. Most egy közleménnyel állt elő a csapat, mely szerint március 13-án egy különleges bejelentést tesznek, mely egyértelműen egy új album megjelenésével kapcsolatos. A zenekar ráadásul állítólag még a héten bejelenti az idei amerikai turnédátumokat, és új honlap is készül.

Tovább

Megszólalnak zenészek is Slayer-ügyben és megszólal a Slayer is

SlayerKerry.jpg

Metál berkeken belül is nagy visszhangot váltott ki a Slayer háza táján kialakult dráma. Mint ismeretes, a dobost Dave Lombardo-t kirúgták a soron következő ausztrál turné előtt, mert nem sikerült bizonyos pénzügyi problémákra megoldást találni. Lombardo állítása szerint a bevételek 90% a kiadások fedezésére ment el, ebbe beleértve a profi menedzsmentnek járó dollármilliókat, így a maradék 10%-on osztoztak négyen. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Április végén érkezik a Vicious Rumors új lemeze, májusban Budapestre jönnek

vrumorselectric.jpg

Electric Punishment címmel április 29-én jeleneik meg a veterán san franciscoi metálosok, a Vicious Rumors új lemeze a Steamhammer/SPV gondozásában.

Az albumra a következő dalok kerültek: 01. I Am The Gun, 02. Black X List, 03. Electric Punishment, 04. D - Block, 05. Escape (From Hell), 06. Dime Store Prophet, 07. Together We Unite, 08. Eternally, 09. Thirst For A Kill, 10. Strange Ways (KISS cover)

További jó hír a hazai rajongóknak, hogy a banda május 20-án ismét Budapesten játszik, a Circle II Circle társaságában. A helyszín egyelőre még nem ismert.

Itt a Puscifer Queen feldolgozása és az EP is meghallgatható

Puscifer Donkey.jpg

Mi speciel jobban örülnénk már egy Tool lemeznek, mint Maynard James Keenan side projectjének, a Puscifer-nek, de ettől még tény, hogy a csapat a minap jelentette meg új EP-jét Donkey Punch the Night címmel, melyen két új dal (Breathe, Dear Brother) mellett, két feldolgozás (Queen - Bohemian Rhapsody, Accept - Balls to the Wall) szerepel, valamint négy remix szerepel. Az EP-hez érkezett egy videó is, mely a Bohemian Rhapsodyhoz készült és amit hajtás után nézhettek meg. Az EP pedig teljes egészében meghallgatható ITT.

Tovább

Finnországban készül az új Lulu?

0nightwish5.jpg

Még mielőtt olvasóink tekintete a bal felső sarokban virító dátum-négyszögre ugrana, közöljük: nincs április 1-je, bár az információt először mi is kacsának véltük. Azután kiderült: tényleg kacsáról van szó, de a szó szoros értelmében!

Míg a Metallica „csupán” Lou Reed alternatív zenésszel kooperált Lulu című bukta albumának alkalmával, addig Tuomas Holopainen, az énekesnő-faló Nightwish zenekar billentyűs-zeneszerzője virtuális partnert választott magának, mégpedig a gyermekek kedvencét, Dagobert bácsit! A milliomos kacsa élettörténetét kívánja zenei formába önteni, mégpedig szimfonikus zenekar segítségével. Hogy ebből az őrült és „kissé” infantilis ötletből mit lehet kihozni, az állítólag mostanhoz egy évre már teljes valójában ki fog derülni. (Fotó: Réti Zsolt)

Romokban a Slayer?

0slayer3.jpg

Június 26-án a Hegyalja Fesztiválon lép fel a Slayer, viszont azt még továbbra sem tudható, hogy mikor térhet vissza a zenekarba Jeff Hanneman gitáros. Mivel a zenekar az ausztrál Soundwave Fesztiválon elkezdi a 2013-as turnét, így újból dönteni kellett, és a Slayerbe az elmúlt két évben magát már jól bedolgozó Exodus-főnök Gary Holt fog ismét a zenekarral tartani. Kerry King Holt ismételt csatasorba állításával kapcsolatban elmondta, hogy előre egyeztettek a gitárossal, mert azt szeretné, hogy a Slayer felállása Jeff Hanneman visszatéréséig is állandóságot képviseljen. Ez az állandóság azonban korántsem betonbiztos, ugyanis Dave Lombardo dobos egy órája Facebook oldalán egy a rajongók sokkolásra kiválóan alkalmas hírt tett közzé, miszerint mind a zenekaron belüli, mind a menedzsment vonatkozásában támadt üzleti nézeteltérések miatt a dobos biztosan nem lesz ott a banda február végén esedékes ausztráliai koncertjein a Soundwave fesztiválokon. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Testament, Kreator és Coheed And Cambria a Nova Rock Fesztiválon

IMG_8236.jpg

Újabb nevekkel bővült az ausztriai nickelsdorfban június 14-16 között megrendezendő Nova Rock Fesztivál fellépőgárdája. Ezek szerint az idei Fesztiválon fellép a két thrash nagyágyú a Kreator, és a Testament, a The Ghost Inside, a Coheed And Cambria, a Karnivool, a P.O.D., a Gallows és az Anti Flag is! További információk ITT és ITT. (Fotó: Orbán Péter)

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum