RockStation

A puszta agresszió: Suicidal Angels - Divide And Conquer (2014)

2014. január 16. - Frogfoot

Suicidal Angels Divide.jpgMeglehetősen vegyes érzéseim vannak a Suicidal Angels új, ötödik lemezével kapcsolatban. Egyfelől ez nyers, tiszta és piszkos thrash, hamisítatlan és megalkuvást nem ismerő "old school" zene. És talán ebben rejlik a gyenge pontja ugyanis ezt a hamisítatlan thrash metalt olyan zenekarok inspirálják mint a  Kreator, Death Angel, Exodus, Sepultura és legnyilvánvalóbban a Slayer. Ezzel nem is lenne semmi baj, hiszen nemrégiben a Legion of the Damned lemezéről is írtam hasonlókat, és nem is rónám fel egy zenekarnak, ha a nagy elődöktől merít, de a SA esetében ez már erősen az eredetiség rovására megy. Azért ez nem annyira súlyos, mint a bevezetőmből tűnhet, hiszen az elmúlt években keményen dolgoztak azon, hogy megtalálják az egyedi és eredeti hangot maguknak.

Azonban nem tudok eltekinteni a nyilvánvaló hasonlóságoktól, pedig mind a tíz szám mindent kínál, amit egy thrash albumtól elvárhat a hallgató, főleg a hosszabb dalok: "Seed of Evil", "The Twisted Mind Control" és az "In The Grave" azt mutatják, hogy erős a javulást a dalszerzés terén, a rövidebb számok pedig tele vannak erős riffekkel és szólókkal (példa erre a címadó dal).

A nyitó "Marching Over Blood", amit jellemzően a riffek uralnak és Nick erős vokálja a háttérben kollégájával. A meglehetősen összefüggéstelenül kezdődő "Seed Of Evil" végül fülbemászó, közepes iramú hátborzongató hangulatú (kicsit Sodomos) thrashbe megy át, de túlságosan hosszú, ugyanakkor a címadó "Divide and Conquer" és a "Lost Dignity" semmi kívánnivalót sem hagynak maguk után. A "White Wizard " ismét kissé túl sok a közel 9 perces játékidejével és ezzel már két nóta is eléri az epikus hosszúságot! Emellett arra is képesek, hogy bővítsék a receptet, néhány olyan összetevővel, mint a fülbemászó hegedűk ("Control The Twisted Mind").

Suicidal Angels band 2013.jpg

Úgy tűnik számomra, hogy a SA szeretne bizonyítani, a Divide And Conquer egyszerre erős és dallamos viszonylag meggyőző album lett, amolyan "késő 80-as és korai 90-es évek" lemez. Néha hiányzik a eredetiség, amit pótolni próbálnak a puszta agresszióval és az intenzitással. Legközelebb egy kicsit több erőfeszítést várok tőlük, valamint több saját ötletet és eredetiséget. Eredetileg 6/10 lett volna az értékelésem, de még mindig hűségesek az old school thrash-hez és elég ambíciót érzek a zenekarban, ezért 7/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr615760207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum